Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


Welkom op de website van de Nishikigoi Vereniging NederlandOntvangt u onze nieuwsbrief al? Abonneer je hier!


Japan.

De mooiste koi komen uit Japan. Het land van de rijzende zon. Een land met een totaal andere cultuur dan de onze. De cultuur in de westerse wereld is gestoeld op het christendom. Onze ethiek (normen en waarden) is in feite een gewetensethiek. Als iemand het goed bedoelt dan accepteren we meestal het gedrag. In Japan geldt de eerethiek. De eer en waardigheid van een persoon staat boven alles. Als de gevolgen van iemands handelingen negatief zijn, is dat een grote schande en is de eer aangetast. Ook al waren de bedoelingen nog zo goed. Deze ethiek werkt anders dan de onze. Het gevolg is wel dat Japan vrijwel geen “kleine” criminaliteit kent. De handel van winkels staat bijvoorbeeld na sluitingstijd gewoon op straat en niemand maakt hier misbruik van. Het alles en iedereen in hun eer laten is voor ons westerlingen echter nog niet zo gemakkelijk. De verhoudingen zijn vaak stijf en uitermate formeel. Japanners vinden ons gedrag al gauw lomp en onbeleefd.

uit- / inklappen

Wat kan de N.V.N. voor u betekenen?

De koi-hobby is zeer boeiend maar eerlijk gezegd niet zo eenvoudig
De vijveraanleg is bijvoorbeeld totaal anders dan van een natuurvijver. Er worden namelijk hoge eisen gesteld aan de filterinstallatie, een goede waterkwaliteit is van groot belang om gezonde Koi te houden. De Nishikigoi Vereniging Nederland streeft het welzijn van deze huisdieren na. Zij voorziet haar leden van alle informatie, die nodig is voor het succesvol bedrijven van de Koihobby.

Schitterend magazine
Zes maal per jaar ontvangt u ons full colour magazine KOI dat boordevol staat met interessant nieuws, tips voor de aanleg van uw vijver, de laatste filtertechnieken, Dokter Koi, vijver en handelaren bezoeken etcetera etcetera.

In binnen- en buitenland is het een begerenswaardig naslagwerk!

Verder organiseert de NVN overal in den lande bijeenkomsten. Dit zijn bijvoorbeeld interessante lezingen over allerlei aspecten van de koihobby. Maar ook open tuin dagen zodat men met eigen ogen kan zien hoe andere hobbyisten te werk gaan. Verder zijn er enkele keren per jaar Koi jureringsmiddagen waar u de opgedane kennis met betrekking tot showkoi in de praktijk kunt brengen en zelfs speciaal georganiseerde Koiveilingen waar leden vissen kunnen kopen door middel van het biedsysteem.

Koi Vijver Adviesdienst
Ook kunt u als lid een beroep doen op ons KVA team. Deze, door speciale scholing opgeleide, hobbyisten kunnen andere leden met raad en daad bijstaan bij vragen en problemen. Lees meer over de KVA.


Wilt u er ook bijhoren? Klik dan hier om lid te worden van de N.V.N.


Nieuw! - Koi trek naar Polen

Koi trek naar Polen voorjaar 2017
In 2017 wordt wederom een “Koi trek goes Poland” georganiseerd.
Dit betekent voor u als koiliefhebber en lid van onze vereniging dat u de kans heeft om mudponds te oogsten, uw droomkoi met blote handen te vangen EN tegen een betaalbare prijs aan te schaffen. Deze reisjes worden geen vakantiereisjes, u krijgt de kans om daadwerkelijk mee te werken op een koifarm. Heeft u altijd gedroomd van het oogsten van een mudpond? Schrijf dan snel in en wie weet bent u er volgend jaar bij! 

Dit koisnoepreisje kunnen wij in samenwerking met Yoshikigoi Koi farm aanbieden voor een fractie van de prijs van een trip naar Japan.

Lees meer

uit- / inklappen

Last but not least


Voor wie zich interesseert voor koi en zich wil oriënteren op de hobby is de Holland Koi Show een uitgelezen gelegenheid om alles over de hobby te weten te komen.

Als eerste is er een tentoonstelling van koi. Hieruit wordt door een internationale jury de beste ofwel de mooiste koi gekozen. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van wat er in deze hobby mogelijk is. Oogverblindende vissen met een omvang die vrijwel iedereen versteld doet staan. Daarnaast zijn er tal van handelaren en informatiestands waar u uitgebreide informatie kunt krijgen over alles wat met de koihobby te maken heeft. Filters, voer, waterverbeteraars, medicijnen, pompen en wat al niet meer. Het leuke is natuurlijk ook dat er duizenden liefhebbers komen. Dat betekent dat u naar hartenlust kunt praten met iedereen over deze geweldige hobby.

De Holland Koi Show is qua omvang en aantallen bezoekers de grootste ter wereld. De show kent dan ook een grote internationale belangstelling en is als zodanig uniek in de wereld. Ook qua sfeer is deze show ongeëvenaard. Wilt u meer weten over dit fantastische evenement? Lees dan hier meer over deze door de N.V.N. georganiseerde Holland Koi Show.


Disclaimers

Lees hier onze disclaimers en privacy verklaringen.

uit- / inklappen