Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
    Kennismaken met Magazine "KOI"
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


Dealers in Japan

Vanaf oktober 2010 op de N.V.N. website reisverslagen van "koi huntende" dealers. Bent u, een in ons magazine KOI adverterende dealer en wilt u uw reisverslag ook geplaatst zien? Mail een hyperlink naar webmaster@nvn-koi.nl en wij plaatsen zo snel mogelijk een intro naar uw verslag.Kiƫta Koi in Japan (najaar 2011)

Onze eerste dag zit er al weer op.    Het was een vermoeiende dag, na 11uur vliegen en 8 uur tijdsverschil, hebben we het toch gehaald en hoe….!!!!

Tjonge, op het laatste traject , na Nagaoke richting ons hotel komen we toevallig de Yagenji koifarm tegen.  Dit was wel heel bijzonder, mede om het feit dat ze ons direct herkenden.  Voorgaande jaren hebben we altijd goede zaken met ze kunnen doen, daarom werden we uitgenodigd om een aantal hoogwaardige koi te komen bekijken. En je raad het al, dat moest direct gebeuren!

Lees meerLimburg Koi in Japan (najaar 2011)

Zondag 30 Oktober

Het is vroeg op staan vandaag. 3.30 verzamelen bij Limburg Koi en dan de auto in, naar Schiphol en inchecken. We vliegen naar Tokyo.. Het is een hele zit en we komen veilig en op tijd aan. We nemen de trein naar Tokyo station waar we op de Shinkansen stappen om naar het noorden te rijden.

Hier komen we aan op Maandag 31 Oktober, 1600 uur lokale tijd.

Lees meerKoi centrum Veenendaal in Japan (najaar 2011)

Van 8 t/m 16 November verblijft Koi centrum Veenendaal weer in japan.

Volg ons reisverslag online.

 

Lees meerDe Karper in Japan (najaar 2011)

Na een reis van twintig uur waren we dan eindelijk op de plaats van bestemming , Ojija in het Nïigata gebergte. Hier vind je werkelijk  op elke hoek wel een kweker. We werden om half twee opgepikt, omdat het nog licht was zijn we eerst maar naar een paar kwekers gereden om een indruk te krijgen wat het aanbod is. Het is elk jaar toch weer afwachten, dit jaar viel de kweker Sakasume tegen vorig jaar mooie vissen dit jaar gewoon te klein ten opzichte van de prijs , tja dan verkoop je niet veel op naar de volgende  dan maar. Dat is Myashi een kweker waar ik vorig jaar leuke vis kocht en dit jaar zag het er ook goed uit, het was inmiddels te donker om de vis goed te kunnen beoordelen dus gaan we morgen terug.

Lees meerMa-Koi in Japan (najaar 2011)

In oktober is het weer zover! Dan zullen we weer afreizen naar het Niigata gebergte in Japan, om daar weer de mooiste koi te selecteren.

Wij vertekken vrijdag 28 oktober en zullen op zaterdag 5 November weer terug zijn. 

Lees meerKoi Kichi World in Japan (najaar 2011)

Koi Kichi World zit de komende 3 weken in Japan!!!… Tjaard van Balen van Koi Kichi World maakt ook dit jaar weer een uitbreidt reisverslag met allerlei wetenswaardigheden over de kweker en de koi inclusief filmpjes van de belangrijkste oogsten die we bijwonen inclusief filmpjes van nieuwe koi!  Doordat we dit jaar een week langer in Japan blijven kunnen we nog meer oogsten bijwonen waardoor we praktisch alle koi zelf uit de mudpond halen!!!… hierdoor hebben we steeds 1e keus en kunnen we de lat dit jaar nog een behoorlijk treetje hoger leggen! Dus als u niks uit Japan wilt missen… kunt u ons dagelijks volgen.

Lees meerKoi-factor in Japan (najaar 2011)

Op 21 oktober vertrekken we weer naar Japan om een nieuwe voorraad Koi in te kopen.

Vanaf 24 oktober tot 5 november zullen we foto's en video-links plaatsen. Daarnaast zullen we ons best doen om voor jou een leuk reisverslag te maken.

Vanaf 31 oktober tot 4 november verblijf ik bij kweker Maruju. Maruju is gespecialiseerd in het kweken van Tancho variëteiten en Goromo. Van hem hoop ik deze week veel te leren. Vervolgens zal ik proberen dit over te brengen naar jullie.

Lees meerBokoi in Japan (najaar 2011)

Op 15 oktober is het weer zover en start onze jaarlijkse Ikeage. De eerste 7 dagen zullen wij in Niigata vertoeven, traditie getrouw reizen we daarna door naar Okayama vanwaar we centraal en zuid Japan zullen afstropen op onze zoektocht naar High Quality Koi.

Lees meerVan Keulen in Japan (najaar 2011)

Vandaag was de eerste dag dat het werk echt begon. Vanochtend moest ik om 8 uur bij Yagenji zijn om te helpen met het afvissen. Er stond een vijver met nisai kikusui, kujaku en een aantal kohaku op het programma. Helaas heeft het wederom de hele dag geregend, dus he niet veel foto's gemaakt.

Tijdens het afvissen kwam Mark Gardner langs. Nadat de vissen uitgeselecteerd waren zijn we met zijn allen gaan lunchen. Tijdens de lunch hebben Mark en ik het idee geopperd om een azukari challenge te doen.

Lees meerKim's Koi in Japan (najaar 2011)

Eind deze week reizen we weer naar Japan op zoek naar mooie koi.
De ikeage ( koioogst) is volop bezig en ook dit jaar zullen we op onze site dagelijks een verslag brengen met foto’s en filmpjes.

Het eerste verslag zal vermoedelijk op 16 oktober online staan.

Lees meerA&C in Japan (voorjaar 2011)

Het was weer een lange reis, maar na haast 24 uur onderweg te zijn geweest kwam ik deze keer toch vroeg aan in Japan. Normaal vlieg ik namelijk altijd met Jall.

Deze vertrekt echter altijd vrij laat op de zaterdag en eer we dan in het Hotel zijn is het meestal al donker. Nu echter was ik dus duidelijk eerder en hadden we nog even tijd om bij een oude bekende binnen te stappen. Een kweker waar ik jaren gelden wel vaak kwam, maar de laatste 3 jaren eigenlijk al niet meer. Zijn naam is Maruboshi.

 

Lees meerKoi Kichi World in Japan (voorjaar 2011)

Reisverslag voorjaar 2011.

Eindelijk is het dan zover het is weer de hoogste tijd om Japan te bestormen. Deze reis zal voornamelijk in het teken staan van hoge en zeer hoge kwaliteit  tosai. Tosai  zijn koi die nog geen 1 jaar oud zijn. Gedurende de komende 2 weken zullen we door heel Japan trekken bij de meest gerenommeerde kwekers onze slag te slaan.  Zowel Niigata, Kyushu als Hiroshima en omgeving zullen worden gestript van de beste koi!

Lees meerKoi Centrum Noord in Japan (november 2010)

Dag 1: Nagaoka, 4 nov 17.00 (japanse tijd)

Na een soepel verlopen reis van ruim 20 uur zijn we aangekomen in ons hotel in Nagaoka. Deze plaats ligt in het Niigatagebied, de bakermat van de Japanse koi. Van hieruit houden we je de komende week op de hoogte van onze aankopen.

Lees meerDe Karper in Japan (oktober 2010)

We zijn, zoals u weet, weer vertrokken naar het land van de rijzende zon (gewoon regen bij aankomst natuurlijk) maar na een zeer vermoeiende reis van ongeveer 20 uur zijn we toch weer op de plaats van bestemming aangekomen. Eerst natuurlijk alles naar de hotelkamer brengen en weer stoeien met de laptop ( ik vind het een crime). Werkt natuurlijk niet zoals het hoort, maar dat schijnt aan mij te liggen.

Uiteindelijk toch maar gaan eten met de andere en dan maar kijken of we wat verder komen. Nou vandaag niet meer dus morgen weer proberen.

Lees meerKoi-factor in Japan (oktober 2010)

We vertrekken vanaf Schiphol met de KLM. Na een vlucht van ongeveer 11 uur landen we op Narita airport.

Na even zoeken waar we moeten zijn (Japans is niet echt gemakkelijk te volgen) zitten we al snel in ons hotel in Narita. Daar ontmoeten we Erwin en Hans die al een dag eerder vertrokken zijn. Samen gaan we naar het dorp om een tempel te bezoeken.  Om de tempel 'rein' te betreden, worden eerst de handen gewassen.

Daar er in het dorp een muziekfestival is, krijgen we hier een voorstelling met traditionele Japanse muziek.

Lees meer't Steegske in Japan (november 2010)

Een verlengd gezellig weekend was deze keer het startsein van mijn koitrip. Het was al sinds mijn kindertijd geleden dat ik Parijs nog bezocht had. Parijs was mooi en het weer zat super mee dus samen met met mijn rechterhand Michele en partners hebben we aan de nodige cultuurupdate gedaan. Even een pluimpje gooien voor haar, jullie kennen haar allemaal en tijdens mijn afwezigheid zorgt zij dat alles steeds op wieltjes loopt.

Dus ik neem afscheid van Mark op de luchthaven van Parijs en vlieg zo alleen naar Tokio. Ik dacht dat Amsterdam een grote luchthaven was maar die gedachte viel snel weg toen ik de Parijse luchthaven zag. Amai wat een organisatie daar. Vroeger kon ik in Schiphol vertrekken maar de Japanse luchtvaartmaatschappij heeft ook last van de crisis en hierdoor zijn menige Europese vluchten geschrapt. Dus dat wordt nog een uurtje langer vliegen, maar firstclass vliegen is een echte luxe waardoor je dan hier toch wel echt relaxt aankomt. Met de trein en alles bij elkaar kom ik dan 24 uur later aan in Ojiya. Ik stort me meteen op een lekkere Japanse maaltijd en zo ben ik helemaal klaar voor de koihunt. Lees meerMa-Koi in Japan (oktober 2010)

Dag 1 begon bij Torazo.

Torazo Koi Farm van de Kawakami familie was één van de eerste koibedrijfjes in Niiagata. De Torazo bloedlijn is ontstaan uit een Sanke vrouwtje en een mannetjes Kohaku uit de Yagozen bloedlijn. De Torazo bloedlijn is één van de meest belangrijke bloedlijn voor koi in heel Niiagata.  Hier hebben we 2 zes jarige kohaku's en 1 tancho gekocht van sublieme kwaliteit! De Kohaku op de 4e foto heeft de Ojiya Nogyosai Grand Champion Prize gewonnen! Ze zou mee komen om mee te doen aan de komende koishow's in Nederland en Duitsland. Maar helaas heeft zij haar aarsvin beschadigd en derhalve blijft ze nog een jaartje in Japan. Lees meerA&C in Japan (november 2010)

Deel 1
Inmiddels al weer de derde keer dit jaar dat ik in Japan ben. Deze keer echter meer voor mijzelf. Ik ben nu namelijk hier om enkele kweekvissen in te kopen die ik dus ook zelf ga gebruiken in onze kweek. Ik zoek met name enkele mannetjes, maar ook vrouwelijke Koi uit de Go Sanke groep.

Ik wil dan ook deze week enkele van de topkwekers uit het zuiden bezoeken. O.a. Momotaro, Matsue, Yamatoya, Okawa, Ando en zo nog wel enkele die op het lijstje staan. Ik weet namelijk nooit vooraf hoeveel tijd ik nodig heb bij de kwekers en we zien dus wel eind van deze week welke kwekers er nog zijn bijgekomen. Lees meer Kiƫta Koi in Japan (oktober 2010)

Najaarsreis Kiëta koi  naar Japan.2010

Dag 1,We zijn vrijdag om 02:00 vertrokken vanuit Veendam. Eerst naar Schiphol, inchecken en vandaar naar Rome. Dit om de prijs van de tickets te drukken. In Rome aangekomen moesten we de transferbalie zoeken, wat de nodige problemen gaf. Mede door het gebrekkig Engels op de luchthaven aldaar en het verwijzen naar de verkeerde balies.

Maar na twee verkeerde balies hebben we eindelijk de juiste. Echter, niemand kan bij elkaar zitten, we zitten dus zeer verspreid over het vliegtuig. Ik, Jaap heb geluk mag bij het raampje zitten met twee snurkers naast me, alleen tijdens het eten en plassen bewogen ze, toch een hele prestatie in de 12 ½ uur durende vlucht.  Lees meerBokoi in Japan (oktober 2010)

Het is weer zover vandaag 16 oktober ben ik vertrokken naar Niigata Japan. Met een hele lijst aan zoekopdrachten  in mijn broek zak zal ik heel wat kwekers gaan bezoeken om alles bij elkaar te kunnen krijgen.

Dit jaar bezoek ik wegens tijdgebrek alleen Niigata. Ik heb een 11 uur durende vliegreis voor de boeg met onze nederlandse trots de KLM. Na aankomst op Tokio Narita Airport zal ik mijn reis verder voortzetten met de trein om dan hopelijk na een totale reisduur van 16 uur aan te komen in Ojiya, van waaruit ik mijn koi trip zal gaan starten.

Vanaf maandag 18 oktober zal dagelijks een verslag van al onze aankopen online staan . Nieuw dit jaar is ons  fotoboek waar u al onze aankopen kunt bekijken. Tevens zullen wij een aantal video fragmenten plaatsen.Kortom u zult zich niet vervelen.
Lees meerDeshima koi in Japan (oktober 2010)

Ik kan maar niet wennen aan het vliegtuig… Na veel zweet en tranen zijn wij na een reis van 28 uur non-stop aangekomen in Okayama.

Het eerste bezoek aan de kwekers staat eigenlijk pas gepland voor as. vrijdag te beginnen bij Momotaro. Dus vandaag en morgen een rustige dag om bij te komen en om de batterij op te laden voor de aankomende dagen. We gaan beginnen in het zuiden en zullen later op de koi trip eindigen bij Danichi en Yamamatsu waar we een afspraak hebben staan. Heel misschien dat we morgen middag nog naar Tanaguchi gaan.

Maar goed het gaat nu toch echt wel kriebelen en we worden langzaam steeds weer wat onrustiger. We zijn er klaar voor en willen nu eindelijk koi gaan zien. Vanavond sluit Mike Snaden uit de UK bij ons aan in Okayama. Zoals de meeste mensen weten doen wij samen onze aankopen met Mike. Lees meerKoi Kichi World in Japan (Oktober 2010)

De meeste mudponds voor koi ouder dan 2 jaar zijn 2 tot 4 meter diep. Men laat het water eruit lopen tot er ongeveer nog 75 cm water is voor de koi. Met een sleepnet worden de koi bijeen gedreven en vervolgens uit het water gehaald en in kleine 4x4 trucks naar de koifarm gebracht.

Na het schouwspel van de ouderdieren is nog een mudpond aan de beurt en wordt het natuurlijk de hoogste tijd om hier wat mooie koi bij elkaar te selecteren. Het zijn voornamelijk kawarimono in deze vijver en na een tijdje selecteren is een brede range aan variëteiten nij elkaar gezocht die je niet zo gauw bij KKW zou verwachten… zoals vrouwelijke: ginrin Hi Utsuri, Hi utsuri,  Ginrin Chagoi,  Ginrin soragoi, chagoi, benigoi, Yamabuki, shusui en beni kumonryu en ginrin showa. 

Bij het selecteren let je voornamelijk op (kleine) afwijkingen… kwekers beoordelen vaak de koi in hun handen, hierdoor vallen kleine onregelmatigheden thv de buik vaak niet op hier let ik dan ook extra op, want een hangbuikkoi is nog geen aparte variëteit. Lees meerEen authentiek Japans theehuisje in Rotterdam

Japans cultureel centrum Shōfūkan heeft tot doel een aantal klassieke Japanse disciplines samen te brengen en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

uit- / inklappen