Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


Heeft u nog een krantenknipsel?

Voor deze rubriek zijn wij op zoek naar Nishikigoi Vereniging Nederland gerelateerde krantenknipsels of artikelen uit weekbladen of magazines. daar wij onmogelijk van alle kranten, bladen en magazines de inhoud kunnen doornemen willen wij op u een verzoek doen! Heeft u nog een artikel dat in deze rubriek geplaatst moet worden? Stuur dan een berichtje naar pr@nvn-koi.nl

 Floriade Koi veiling

Deze artikelen verschenen in de Trompetter uitgave Venlo/Helden en uitgave Verray/Horst;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen'Een koi hoort niet thuis in openbaar water'

Dit artikel verscheen in "De Stentor"

DEVENTER - De Ghostkoi (Spookkarper) die vader en zoon Wesselink uit de Zandwetering hebben gehengeld, heeft eigenlijk nog geluk gehad.

Dat stelt Richard Beemer, voorzitter Nishikigoi Vereniging Nederland. "Zulke siervissen horen niet thuis in openbare wateren. Ze kunnen er wat voedsel betreft wél in overleven. Maar vooral kleurige koi, meestal met rood, wit en zwart, lopen gevaar dat ze eruit worden gevist. Niet zozeer door hengelaars, maar door reigers", stelt Beemer in zijn algemeenheid. Voor de Spookkarper (lengte 58 centimeter) die Michel en zoon Tim wisten te verschalken geldt dat laatste overigens minder, omdat deze vis maar één zilverachtige kleur heeft.

Volgens voorzitter Beemer komt het wel vaker voor dat siervissen worden gedumpt in openbare wateren. "Mensen stoppen - om wat voor redenen dan ook - met de vijver en weten dan niet wat ze met deze siervissen moeten doen. Eigenlijk hetzelfde verhaal als hondenbezitters die op vakantie gaan en hun viervoeter aan een boom vastbinden of gewoon ergens in de natuur loslaten", aldus Beemer.

Lees hier het hele artikel: deel 1  - deel 2N.V.N. goes Poland samen met de Panorama

In december 2010 verscheen er een uitgebreid artikel over het kweken van koi in de Panorama. Dit artikel kwam tot stand dankzij een samenwerking van de N.V.N., A & C / Tessa koi en uiteraard de Panorama. 

 

Klik op de onderstaande afbeeldingen om het artikel te lezen.  

 
Klik op de afbeelding voor pagina 1 & 2
Klik op de afbeelding voor pagina 3 & 4
Klik op de afbeelding voor pagina 5


Hoe krijg je een koi tam?

Deze vraag werd gesteld door Herman Schiffelers uit Heerlen.

Het klopt dat sommige koi tam zijn en andere heel schuw. De vissen die het beste tam te maken zijn grijs, bruin of grijs/bruin. In koitaal dus de soragoi, chagoi en ochiba chigure.

Toën Feyen voorzitter van Nishikioi Vereniging Nederland legt in "De Limburger" uit wat de beste strategie is om je ko tam te krijgen. Klik hier voor het originele artikel.Spartelend Geluk - De charme van Koi karpers
Dit artikel verscheen in "De Gelders Roos"


 

Een beetje tuin is pas compleet als er één of meerdere vijvers in te vinden zijn. Het mooiste zijn waterpartijen met planten en een aparte vijver voor vissen. Zo blijven de vijvers helder tot op de bodem. Ook kleinere tuinen lenen zich meestal uitstekend voor de aanleg van een vijver. Als u van plan bent om uw tuin op deze wijze te verfraaien, ga dan niet over één nacht ijs, maar bespaar uzelf een hoop geld en tegenslag door u terdege te laten informeren en tot een grondig doordacht plan te komen.

uit- / inklappen


Holland Koi Show 2006 in de media
Op deze pagina tonen wij u diverse artikelen zoals deze in de diverse kranten etc. gepubliceerd werden.

uit- / inklappen


Mark op RTL4
Bestuurslid Mark Kleijkers kort aan het woord in het RTL4 programma 4 in het land.

Klik hier om de video te bekijken.

Interview Joop van Tol op radio Gelderland
Joop van Tol, bekend van diverse artikelen in ons magazine Koi, werd op 11 augustus 2006 geïnterviewd door Radio Gelderland. Wij willen met de bezoekers van onze website de inhoud van dit interview delen. Gesproken werd er onder andere over de Holland Koi Show in Arcen en het momenteel heersende Koi Herpes Virus.

Klik hier om het interview te luisteren. (mp3 formaat)

Angst voor herpes bij koikarpers

Dinsdag 15 augustus 2006 - Eigenaars van koi karpers houden de laatste weken angstvallig hun vijver in de gaten. Onder de kois heerst de dodelijke ziekte herpes. „Vreselijk“, zeggen kenners: „Heeft één van je vissen het, dan bezwijkt al snel tachtig tot honderd procent.“

Een koikarperhouder uit de buurt van Roosendaal weet er alles van. Een paar weken geleden werden zijn kostbare vissen plotseling ziek. „Ze hingen lusteloos in een hoek van de vijver. Zonder fut, zonder eetlust. Binnen drie dagen waren ze dood.“ Herpes, denkt hij zelf: „Dat heerst de laatste tijd.“

Hou op, schei uit, weet koikarperexpert en visarts Rob Heijmans uit Herwijnen. „Herpes? Elke zomer steekt de ziekte de kop op. Maar, waar ik gewoonlijk tussen de één tot twee maal per dag een melding binnen krijg, word ik de laatste weken drie keer daags gebeld. Een verdubbeling.“

uit- / inklappen


Toƫn Feyen geciteerd in diverse dagbladen...

Duizenden koikarpers geveld door 'aidsvirus'

AMSTERDAM - Koikarpers in het hele land zijn de afgelopen weken het slachtoffer geworden van een visvariant van het aidsvirus. Dat meldt de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) vrijdag 11 augustus 2006.

De vereniging schat dat in juli enkele duizenden extra karpers zijn gestorven. Het virus is vooral actief als de temperatuur boven de 23 graden komt. In juli lag de gemiddelde temperatuur op 22,3 graden.

uit- / inklappen


Regio Oss 28 juli 2006 "Aaibare keizers van het water"

Naar aanleiding van de 14e Holland Koi Show stond het volgende artikel, in de katern Persoonlijk, in Regio Oss op 28 juli 2006:
uit- / inklappen


Groot Rijswijk 15 juni 2006 "Oranje vis voor WK vijver"

Naar aanleiding van de Koiveiling op 10 juni 2006 bij Vis & Vijverland in Rijswijk stond het volgende artikel op de voorpagina van Groot Rijswijk op 15 juni 2006
uit- / inklappen