Terug naar de homepage
Activiteiten
  Contactgegevens
  Regioactiviteiten
  Lezingen + verslagen
  Veilingen + verslagen
  Bezoeken + verslagen
  Open tuindagen + verslagen


8 januari 2011 - Workshop “Koi Waarzeggen” toekomstvoorspellingen

Er is nauwelijks iets moeilijkers te bedenken dan het voorspellen van de ontwikkeling van een koi, of toch niet? Op 8 januari 2011 togen we naar Grubbenvorst voor een workshop “koi waarzeggen” of is het toch gewoon pure kennis in plaats van gokken?

Nishikigoi Vereniging Nederland, de N.V.N., organiseerde in nauwe samenwerking met Jos Aben van A & C vijvers en tuinen, een workshop over waar op te letten en hoe te zien of een jonge koi potentie bezit voor de toekomst. Deze activiteit werd vlak voor St. Nicolaas bedacht en de inschrijvingen hiervoor liepen exclusief via het forum. Omdat de locatie in Grubbenvorst niet zo vreselijk groot is, was het deelnemersaantal gelimiteerd op ca. 30 deelnemers. Inmiddels zijn we in overleg met Jos om deze workshop als dagvullende activiteit te herhalen. Inschrijvingen hiervoor zullen dan via het magazine geschieden.

uit- / inklappen


7 maart 2010 - Regiovoorlichting in Noord Nederland


Het begin, ergens aan het eind van het vorig jaar werden we gebeld of we weer regiovoorlichters wilden worden. Na een telefoontje met Hillie hebben we besloten om het weer te gaan doen. Gelijk kwam de volgende vraag wat en wanneer willen jullie organiseren. Ideeën zat maar wat is er op korte termijn te realiseren. Eerst maar een wat locaties’ onderzocht en Ruud een paar mogelijke sprekers doorgespeeld. Ruud kwam met twee sprekers die op 7 maart een presentatie wilden houden. Het betrof Louis van Reusel en Paul Souren, beide zeer bekend in onze koiwereld.

uit- / inklappen


Koi Challenge 2009

Op het NVN forum werd in februari 2009 een topic geopend met het idee om een Koi Challenge te houden. Nu zijn er in het verleden al diverse acties geweest om gezamelijk koi te kopen en daar een soort van wedstrijd ofwel een challenge aan te koppelen. Onder de naam Koi Challenge 2009 is hieraan nu vorm gegeven.

uit- / inklappen


1 juli 2007 - Koi beoordelings middag

Hedenmiddag 1 juli werd de 2e koi beoordelingsmiddag door ruim 70 koi liefhebbers bezocht. In samenwerking met een koidealer in Zuid-Holland bleek ook deze middag een groot succes.

Frank en Meggy hadden maar liefst acht show bakken in de showroom geplaatst. Elke bak bevatte 3 koi die beoordeeld dienden te worden. Na het invullen van de formulier kregen alle aanwezigen tekst en uitleg van Toën Feyen, die als officieel jurylid de koi beoordeeld had. Na enige discussie waarom juist die ene koi als eerste geplaatst moest worden werd er overgegaan tot de prijsuitreiking.

uit- / inklappen


19 november 2006 - lezing Hans Komen

Lezing kleurvererving en stress bij Koi

Op zondag 19 november j.l. hebben we een zeer interessante lezing gekregen van Dhr. Hans Komen, van de WUR uit Wageningen.
Dhr. Komen is een deskundige op het gebied van vererving en stress bij vissen, speciaal voor deze lezing werd alles vertaald naar onze Koi.

Een redelijk groot aantal aanwezigen hing gedurende de middag aan de lippen van Dhr. Komen, want ondanks dat het een vrij theoretisch gedeelte is, lukte het hem om alles zeer boeiend en begrijpelijk aan de aanwezigen uit te leggen.
Dat er een aantal Koi aanwezig waren, zorgde er zeker voor dat e.e.a. extra boeiend was.
We kregen een heuse les in het kruisen van de Koi, en de erfelijkheids gevolgen van deze kruisingen.

Op een later tijdstip zal Hans Komen een artikel voor ons magazine schrijven over deze boeiende onderwerpen, zodat alle leden met deze interessante informatie hun voordeel kunnen doen.

Regio Coördinator12 februari 2006 - lezing Roland Broersen regio 4

Op 12 februari 2006 heeft Roland Broersen van Connoisseur Koi uit Spijkenisse een lezing gegeven. Roland en zijn compagnon Michel Plug hebben hun bedrijf sinds 1998 en reizen hiervoor gemiddeld 2 keer per jaar naar Japan. Tijdens deze reizen hebben zij een band gekregen met een aantal gerenomeerde kwekers uit het Niigata gebied. Op hun reizen mogen Roland en Michel vaak helpen bij de “Ikeages”, het leeghalen van de mudpounds. Voor de thuisblijvers, klanten en geïnteresseerden zijn hier vele foto- en videoopnames van gemaakt die bij gelegenheid worden getoond. Zo ook vandaag in Rotterdam waar er voor regio 4 een lezing was georganiseerd.
uit- / inklappen


14 november 2004 - lezing René Kruter over Koivoer
Op 14 november j.l. werd de lezing over Koi voer te Weert door een 70 tal personen bijgewoond. Deze lezing werd gegeven door René Kruter. Rene is werkzaam bij de firma Smulders, een van de grootste voerproducenten in ons land.

Een van de belangrijkste zaken, waar we op dienen te letten zijn natuurlijk de ingrediënten, die vermeld horen te staat op iedere verpakking.......................

uit- / inklappen


20 & 21 september 2003 - lezing Toshio Sakai

We kregen van P.O.J.K. ( Paradise Of Japanese Koi ) een mailing dat ze in het weekend van 20 / 21-09-03 een lezing organiseerden. Ook konden we het meerdere malen in ons lijfblad KOI lezen. Deze lezing was in samenwerking met de alom bekende kweker Toshio Sakai, de man achter de beroemde Matsunosuke bloedlijn en de eerste Japanse kweker die erin geslaagd is als eerste een Go Sanke van méér dan 1 meter te kweken. Hij zou worden vergezeld door het meest gevraagde jurylid van Japan namelijk Yukio Omachi en Michel Capot van Koi Ichi Ban. Deze heren zouden ons alle ins en outs over onze geweldige hobby komen vertellen. Deze dag zou ´s avonds na de lezing nog worden voortgezet met een dinner & dance waarna er de volgende dag nog de mogelijkheid zou zijn om met de Japanse gasten mee te reizen op een busreis die zou voeren langs verschillende prachtige Koi vijvers en dito tuinen....................

 
uit- / inklappen


22 september 2002 - lezing Michiel de Groot

Is er een leven na Arcen?

Deze vraag wordt gegarandeerd niet door iedereen op een zelfde manier geïnterpreteerd. Voor de een is dit misschien een onnozele vraag, een ander heeft geen idee wat zo’n serieuze vraag als ‘Is er een leven na ….’ met Arcen te maken kan hebben. Een enkeling beantwoordt deze vraag wellicht met ‘Nee’.

Laat ik dan voorop stellen, dat dit antwoord niet correct is. Er is wel degelijk een leven na Arcen voor de koiliefhebber. Hoe belangrijk dit jaarlijks evenement ook is, het impliceert niet dat deze happening de enige in een jaar is. Er zijn gelukkig nog veel meer activiteiten, die te maken hebben met onze hobby. Of moet ik zeggen met onze verslaving................


 

uit- / inklappen