Terug naar de homepage
Activiteiten
  Contactgegevens
  Regioactiviteiten
  Lezingen + verslagen
  Veilingen + verslagen
  Bezoeken + verslagen
  Open tuindagen + verslagen


Koi veiling Naaldwijk
Eénmaal….andermaal….verknocht. 

Nietsvermoedend rijden mijn zoontje en ik zondag 22 mei naar de “The Japanese Watergarden” in Naaldwijk om de eerste NVN koiveiling van 2005 bij te wonen.

Niet om te verkopen, want de emotionele waarde van onze vissen is nu eenmaal niet in geld uit te drukken. Ook niet om te kopen, want ons vijvertje zit al aan de maximale quota, waardoor helaas een “vangstverbod” van kracht is. Neen, de voornaamste drijfveer is het “oude jongens, krentenbrood” gevoel, dat je nu eenmaal krijgt bij de gezelligste vereniging van Nederland.

Ik zag mezelf al heerlijk langs de veilinggoot zitten. Onder het genot van een drankje en een hapje lekker “bijkletsen” met koivrienden die je helaas niet wekelijks ziet. Even de drukte van alledag vergeten en de batterij weer opladen voor de nieuwe werkweek. Enfin, het plaatje is wel duidelijk. Ziet u het voor u? Nou, dat liep natuurlijk weer totáál anders. Na binnenkomst krijgen zowel mijn zoon als ik een T-shirt en een pet met “veilingploeg” in onze handen gedrukt. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is worden we tewerkgesteld.

We worden er nog bijna boos op aangekeken dat we pas om half elf binnen komen kakken, terwijl ik me toch geen enkele afspraak kan herinneren over medewerking aan welke veiling dan ook. Nu doe ik wel quasi-verontwaardigd, maar het is natuurlijk hartstikke leuk om letterlijk met open armen ontvangen te worden. En dat het als vanzelfsprekend wordt ervaren dat je komt om het team te versterken, geeft alleen maar aan hoe goed de sfeer binnen de actieve leden van de vereniging is. Daarnaast is het leuk om eens niet als toeschouwer maar als medewerker een veiling te ervaren.

uit- / inklappen


Koiveilingen in de toekomst

Zoals u van ons gewend bent organiseren we sinds jaar en dag een drietal Koi-veilingen per jaar, zodat overtallige Koi voor een leuke prijs bij een andere Koiliefhebber terecht kunnen komen.

Een ieder was daar aan het eind van een altijd leuke, spannende en gezellige middag weer duidelijk over, dat moeten we vaker doen.

uit- / inklappen


27 mei 2006 Koiveiling Makoi te Hattem

Vrijdagavond 26 mei zit ik enigszins onrustig op de bank en probeer naar de televisie te kijken, mijn gedachten dwalen iedere keer weer af naar morgen. De eerste koiveiling van het seizoen 2006 staat voor de deur, niet dat dat op zich een reden is om zenuwachtig te worden, ik heb al meerdere koiveilingen meegemaakt. Allemaal waren ze tot op heden goed verlopen. Waarom dan toch een beetje nerveus?

uit- / inklappen


10 juni 2006 Koiveiling Vis & Vijverland te Rijswijk
 

Op 9 juni was het op tijd afgelopen met werken. Op naar Rijswijk waar de tweede veiling van dit seizoen gehouden zal gaan worden. Hadden we in Hattem nog een schitterende tent die opgezet en afgebroken werd voor en na de veiling. In Rijswijk hadden we een aanhanger gevuld met wat zeil, staanders en liggers, een berg touw en wat haringen. Een gebruiksaanwijzing en wat tekeningen? Nee, die zaten er helaas niet bij!

uit- / inklappen


Koiveiling reglement
3 keer per jaar organiseerd de Nishikigoi Vereniging Koiveilingen op diverse locaties in het land. Tijdens deze Koiveilingen kunnen leden hun Koi aanbieden aan belangstellenden.
uit- / inklappen


Juni 2005 Koiveiling te Borne
Na een paar jaar onze veiling bij De Waterlelie in Enschede te hebben gehouden, hadden we als bestuur besloten om dit jaar de veiling bij Hans Spies in Borne te houden. Niet dat de locatie bij de Waterlelie niet geschikt was, maar domweg omdat we als doelstelling hebben de veiling zo veel mogelijk te laten rouleren over verschillende locatie´s. Op zaterdag begon het hele festijn voor onze altijd parate opbouwploeg....................
uit- / inklappen


22 mei 2005 Koiveiling te Naaldwijk
Nietsvermoedend rijden mijn zoontje en ik zondag 22 mei naar de “The Japanese Watergarden” in Naaldwijk om de eerste N.V.N. koiveiling van 2005 bij te wonen. Niet om te verkopen, want de emotionele waarde van onze vissen is nu eenmaal niet in geld uit te drukken. Ook niet om te kopen, want ons vijvertje zit al aan de maximale quota, waardoor helaas een “vangstverbod” van kracht is. Neen, de voornaamste drijfveer is het “oude jongens, krentenbrood” gevoel, dat je nu eenmaal krijgt bij de gezelligste vereniging van Nederland.

uit- / inklappen


September 2004 Koiveiling te Enschede
Na een zeer geslaagde Koiveiling  bij de Japanse Watergarden te Naaldwijk, was het nu de beurt aan de Waterlelie te Enschede om de veiling mee te organiseren. Wij hadden op Zaterdag om 9.00 uur bij mij in Broekhuizenvorst afgesproken. Het team was geheel compleet met o.a Patrick- John - Ron - en ik ( Erik ) na even bij mij in de vijvers gekeken te hebben gingen wij onderweg naar de stalling van de verenigingsaanhanger. Plotseling was Patrick zo snugger om te kijken of hij zijn sleutels wel bij zich had, nee dus!
uit- / inklappen


September 2002 Koiveiling te Twente

Beste koi vrienden, Bij de algemene ledenvergadering werd ons door Patrick Krijnen gevraagd of we ook eens een koiveiling in ons mooie Twente wilden houden. We weten niet of je Twente met een hoofdletter schrijft, maar ja ’t is wel ons Twente. We vonden bij “De Waterlelie” een mooie ruime locatie. De geweldige eigenaren Jurgen en Stefan, waren bereid om samen met ons ”de Drie Wijzen uit het Oosten” (Jos, René en Willy) een geslaagde koiveiling neer te zetten...............

uit- / inklappen


20 mei 2000 Koiveiling te Enschede
Ik was natuurlijk in het afgelopen jaar al meerdere keren bij de Watermolen geweest voor de veiling. Bij elke gelegenheid overlegde ik met Hammy en Antoinette over zaken die verbeterd konden worden. Verder bepaalden we wie of wat er in de marktkraampjes op het veilingterrein kon staan. Alles werd geregeld en zo kwam mei snel in zicht.....................
uit- / inklappen