Terug naar de homepage
Cursussen
  Intro
  Aanbod ►
    6. Waterkwaliteit
    7. Parasieten en behandelplan
    5. Microscopie praktijk
    3. Prev., controle en diagnose
    4. Jureren Algemeen
    2. Variëteitenherkenning
    Cursus Koi Fotografie
    Cursus koi kopen theorie
    Cursus koi kopen praktijk
    Cursus techniek
    Koi University 2017
  Inschrijven


Cursussen voor en door hobbyisten

De Nishikigoi Vereniging Nederland heeft sinds januari 2006 een uitgebreid cursusprogramma. De dagcursussen (even jaartal) worden jaarlijks met de Koi University (oneven jaartal).

Het komende najaar faciliteert de N.V.N. weer een aantal dagcursussen. Dit betreft cursussen gegeven door de N.V.N als wel in samenwerking met KoiToday en KoiQuestion. Dit geeft garantie op kwaliteitscursussen door ervaren docenten. De cursussen zullen op verschillende plaatsen in het land gegeven worden, zodat (hopelijk) voor elke cursist de reisafstand te over zien is.

Cursussen zijn onderverdeeld in de volgende categorieen:

Koibeoordeling
Misschien wel het leukste onderdeel van de hobby. Maar ook best een moeilijk onderdeel. Allereerst zijn er zoveel variëteiten met elk hun eigen kenmerken, plus-, en minpunten. Al deze variëteiten moeten voor een show worden ingedeeld in de juiste showklassen. Om überhaupt aan jureren toe te komen moet er veel gebeuren. De organisatie van een show en de opleiding en skills van een bencher en jurylid mogen niet worden onderschat. Onderstaande vier modules maken van u een jurylid in spé. Niets is toch leuker dan met gelijkgestemden discussiëren over onze gezamelijke passie?

Gezondheid
Helaas komen er in onze mooie hobby nogal eens problemen voor met de gezondheid van de vissen. Veel leed is echter te voorkomen door een juiste verzorging. Mochten zich toch problemen voordoen, dan kunt u een onderzoek instellen of laten instellen. De weg naar een juiste diagnose is dan zeer belangrijk. Regelmatig worden verkeerde conclusies getrokken of onjuiste behandelingen toegepast. Om een juiste diagnose te stellen of te laten stellen is gestructureerd werken van belang, daarnaast dient u natuurlijk kennis te hebben van hetgeen u aan ziekteverwekkers tegenkomt. Pas na een waterdichte diagnose volgt een behandelplan. Helaas worden behandelingen veelal ondoordacht en dus slecht toegepast. Onderstaande modules helpen u om ziektes te voorkomen, controlemaatregelen in uw routines in te bouwen, een gedegen onderzoek in te stellen dat leidt tot een juiste diagnose waarna met de juiste medicatie een onderbouwd behandelplan kan worden opgesteld en toegepast. Dit alles in begrijpelijke taal en onderbouwd met veel boerenlogica en voorbeelden.

Water
Ziekteveroorzaker nummer één is met stip een slechte waterkwaliteit of watersamenstelling. In onderstaande modules leert u wat deze begrippen inhouden, welke parameters daarbij van belang zijn, hoe die parameters onderling samenhangen en hoe u ze onder controle kunt houden. Dit alles in begrijpelijke taal, hoewel vrij diep op de materie wordt ingegaan.

Hieronder treft u het overzicht van de verschillende cursussen:

Nr. Cursus Datum Locatie
2 Gezondheid: Specifieke koiparasieten en behandelplan 24-11-2018 (vol)
Veldhoven
3 Koibeoordeling: Jureren Algemeen en Jureren Specifiek  * Geannuleerd De Groeve
4 Gezondheid: Praktijkdag (wondbehandeling, injecteren, hechten etc.) 08-12-2018 (vol) Veldhoven
5 Cursus techniek: onderhoud en vijverbouw 16-02-2019 Echteld
6 Water: Waterkwaliteit en watersamenstelling 16-03-2019 Echteld
7 Koiverdieping: Chemie, virussen en bacteriën, erfelijkheid voorjaar 2019 ntb

* onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen

De cursussen worden gegeven door specialisten uit de verschillende vakgebieden.
De organisatie is geheel in handen van de N.V.N. Als lid betaalt u slechts een kleine bijdrage. Het merendeel van de kosten wordt door de vereniging gedragen.
De kosten voor deelname aan één van de cursussen bedraagt € 50,- per cursus per persoon voor leden en € 55,- per cursus per persoon voor niet leden, m.u.v. de "praktijkdag Gezondheid", hiervoor bedragen de kosten voor leden € 70,- en voor niet leden € 75,-.

Klik hier om direct naar het inschrijfformulier te gaan.

uit- / inklappen