Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 63 - Waanzinnig dubbelpakket!

Voor de derde keer op rij pakt de Nishikigoi Vereniging Nederland uit met een waanzinnig dubbelpakket! Het afgelopen jaar was voor de vereniging wederom een uiterst succesvol jaargangetje en dus konden we ons wederom verheugen op een vrij positieve eindbalans. Natuurlijk hadden we deze reserve kunnen benutten door ze vooralsnog te boeken als reserve voor mogelijk slechtere tijden, of we hadden ons steentje kunnen bijdragen door een storting aan een of andere hulpactie ten voordele van aardschok-, tsunami- en/of orkaanslachtoffers. Maar eingenlijk zijn het de leden die er wederom

voor zorgden dat 2005 een prima jaar was, dus dachten we... We geven het toch gewoon terug aan onze achterban.

coverkoi63_150

Bij de nieuwe KOI, intussen al uitgave 63, vindt U dan ook een GRATIS kalender op A-4 formaat terug. Ditmaal geen jaargang 2006 kalender, maar een heuse verjaardagskalender die ongetwijfeld voor visueel plezier kan zorgen de komende jaren. Ook al gaat Uw echtgeno(o)t(e) niet helemaal mee op in de hobby, wedden dat ie toch een uitstekend plekje krijgt in uw woning, want nooit meer zoeken naar excuses voor 'vergeten verjaardagskadootjes'... Wie wil dit niet!En KOI 63 mag er ook wezen.
 63_koitrek_150Zoals steeds trokken we weer de wijde wereld inen konden op die manier zorgen voor mooie reportages over de South East Show in Engeland en de SAKKS-Show in Zuid-Afrika.
Dichter bij huis leerde Theo een volmondig woordje achterhoeks praten (Nie normoahl, joh!) en begon de twijfelaar aan zijn twijfelachtige opdracht een -zonder twijfel- leuke koi-vijver te bouwen. Of alle twijfels intussen uit de wereldzijn geholpen, leest U natuurlijk in uw lijfblad.  63_twijfel1_150
63_bladopvangbak_150Een derde reportage van eigen bodem vormt het derde deel van 'Vijver van de toekomst'. Intussen kent iedereen Gerrit ten Kate wel? Wel ook in dit derde, en nog steeds niet laatste deel van de story, leest u alles over de laatste nieuwe vijvertechnieken. Wat dacht U van een eigenhandig gemaakte bladopvangbak? Wedden dat U nu ook weer véél kan opsteken van deze fantastische bouwonderneming. 
63_stromingen_150

Kwa vijvertechniek belichten we ditmaal de stromingen in de vijver en tevens een kijk op de betere voorfiltratie-methodes.
 
 63_bandfilter_150

Dichter bij de Koi, soms zelfs té dicht, brengen we in onze reeks 'De Ziekenboeg' een uiterst gedetailleerde bijdrage over 'Costia'. Natuurlijk zijn er nog tal van andere reportages die van dit blad wederom een unieke uitgave maken, maar we willen toch nog even de nadruk leggen op het feit dat deze uitgave een overzicht brengt van de winnaars van de Holland Koi Show. Alle grote en eerste prijzen worden in lijst en beeld gebracht, dus mocht U zo gelukkig geweest zijn in Arcen een beker in ontvangst te hebben mogen nemen, dan zal U ongetwijfeld Uw eigen 'koppie'  herkennen in deze uitgave.
Tot slot wenst het bestuur van de Vereniging én de redactie van jullie lijfblad jullie een fantastisch eindejaar toe en mocht U nog steeds geen lid zijn van de N.V.N...  Dan wordt het de hoogste tijd dat U het beste Koi-blad van de Benelux ontdekt. Hoe kan U 2006 beter inzetten dan door gewoon lid te worden van de grootste Koi-club van Nederland? Binnen enkele weken gaat trouwens de nieuwe site van de N.V.N. online. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden!

63_merryxmas_150

De redactie.