Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 67 - De ideale opwarmer voor Arcen

Lekker vroeg in de bus en de ideale opwarmer voor Arcen... 1 Augustus valt ie in de bus, de nieuwe KOI.
KOI 67 brengt de belevenissen van Jan de Kock in Hiroshima in woord en beeld.

Mocht U nog steeds twijfelen aan de ontwapende schoonheid van het Japanse land, dan zullen na het lezen van dit stuk U laatste twijfels verdwijnen met de (rijzende) zon.
 
Natuurlijk trok Jan ook de nodige tijd uit om op Koi-jacht te gaan... Want Momotaro ligt nu eenmaal in de buurt. Toeval?
De N.V.N. cursussen die dit jaar gegeven werden, bleken een groot succes en de vraag blijft overdonderend. Jeroen Dregmans blikt alvast vooruit en kaart enkele nieuwe ideeën aan...

 


Wat dacht U van een studiemiddag Koivergelijking?
Of een lezing over Kleurvererving en stress.
De redactie trok naar de vierde Nationale Koi- en Vijverdagen. Groots aangekondigd als de 'Strijd der Titanen', dus we waren wel nieuwsgierig. Of onze verwachtingen ingelost werden is echter een andere zaak. Lees het in deze KOI. 
Theo himself brengt een voorbode op de komende Holland Koi Show.

Intussen onze veertiende uitgave, die zich wederom aankondigd als 'groots'. Op het moment van schrijven hebben reeds een 120-tal handelaars, dealers, verenigingen en producenten ingeschreven voor een stand.

Ziet U het dit jaar niet op Arcen dan weten we het zelf niet meer. De strijd om de Grand Championstitel kondigt zich als vanouds aan als 'spannend'. Zal Jan Marynissen slagen in zijn opzet om dit jaar de 'tripple' binnen te halen...

Natuurlijk mag U dit festijn niet missen! 

We gingen ook op hobbyisten- en dealersbezoek.

Joop van Tol bezocht de 'Doordouwer' en

Toën Feyen trok richting Diamond Koi International om kennis te maken met Johan Gielen en zijn visie achter de Koihandel.

Hans Hendriks brengt in een derde en laatste deel zijn ervaringen bij de bouw van zijn 'perfecte' koivijver en de complete N.V.N.-crew testte in de afgelopen maanden een vijftal verschillende voederautomaten. De pro's en contra's leest U in Koi. Dus wanneer U straks in Arcen op zoek gaat naar zo'n automatisch voederbakkie,... eerst even dit artikel doornemen.

T&T bekeken de Koromo en Goshiki van naderbij, we trokken met twee bussen richting een aantal Belgische Koidealers, waarover Guus Roijen zijn relaas brengt en

we volgden Bert-jan en Jacqueline Veldman, de winnaars van onze N.V.N. posterwedstrijd, bij het selecteren van een schitterende Kumonryu bij Koi Paleis Arnhem.

Zoals steeds te veel om allemaal op te noemen. 

Mocht U nog steeds geen lid zijn van de Nishikigoi Vereniging Nederland, wees dan vlug, want bij deze uitgave zitten meteen kortingsbonnen twv. 9 euro voor de Nederlandse Koi Dagen ingesloten. Die wil U toch niet missen?

De redactie.