Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 69 - Een nummer met (kerst-) ballen!

De feestdagen komen eraan. Wij, de redactie van KOI, maken er elk jaar weer een erezaak van om de nieuwste KOI zo rond Sinterklaas in de bus te laten vallen, zodat de liefhebbende echtgeno(o)t(e) nog ruim de tijd heeft de advertentie pagina’s van de dealers te doorkruisen, op zoek naar alle schoons wat er alweer vanuit Japan naar hier wordt gehaald.

Want laat ons eerlijk zijn: Het nieuwe Koi-seizoen begint niet in het voorjaar, maar begint in het najaar, wanneer tientallen koidealers weer richting Aziatische landen trekken om de mooiste vissen daar voor jullie en ons te gaan selecteren.

Een nieuwe vijvergenoot als kerstgeschenk; dat wil toch wel iedere rechtgeaarde koi-liefhebber als eindejaarsafsluiter. Vraag is alleen op welke manier maak je je partner het verschil tussen kwaliteit en KWALITEIT duidelijk?

KOI 69 helpt hierbij meer dan een beetje. Allereerst is er het droomverhaal van Martin Kammerer die een tiental Shiro Utsuri’s van Tamaura van naderbij bekijkt
 
en dan hebben we nog in ‘indepth’ verslag van Roland Broersen en Joop ‘Ginrin’ van Tol die, onder de veelzeggende titel, The big Taisho Sanshoku-competition, een vooruitblik werpt richting Sanke met toekomstperspectief. Het leuke is de opzet: 10 Sanke’s uit de selectie blijven in Japan, de andere tien verhuizen naar Nederland waar ze stuk voor stuk in verschillende vijvers terecht komen.

Wij, de redactie van de N.V.N., hebben besloten alle 20 Sanke’s te volgen, en jullie volgend jaar én het jaar daarop te laten zien wat er uit deze 20 hoogwaardige vissen geworden is. 
Natuurlijk ook veel Show-nieuws. Stond U in Arcen op het podium? Dan heeft U één kans op twee dat U in de nieuwe KOI uw gezicht kan wederherkennen. Het andere gedeelte van de winnaars kan U terug verwachten in KOI 70.

Het tweede gedeelte van Theo’s epos ‘Het geheim van Arcen’ kan U natuurlijk ook in deze uitgave lezen.
 
En we trokken richting de South East Show. Guus Roijen brengt uitgebreid verslag, inclusief beelden van de grote winnaars. 
Negatieve en positieve ervaringen van lezers ten voete uit. Zo is er het verhaal van de ‘Metselaar’ die net op het moment dat hij zijn verzameling compleet had, afscheid moest nemen van dié complete verzameling.

Het verhaal van de ‘twijfelaar’ welk duidelijk maakt dat ‘twijfelen’ niet altijd de juiste instelling is en een bezoekje bij hobbyist Fred van den Broek die de zaakjes mooi voor elkaar heeft. Ervaringen van mede-hobbyisten, daar steek je echt iets van op.
 
Op technisch vlak brengt Jan Droesen een rapport over de combinatie zeoliet en plantenfilter, 
Jan de Kock gaat verder op de ingeslagen weg in zijn ‘Japan; het land van eenerzijds en anderzijds’en brengt hierbij de thema’s cultuur en historie een beetje dichter bij het koi-gebeuren, 
Joop ‘Ginrin’ van Tol neemt ons op sleeptouw door het forum van de N.V.N. en komt onverwacht oog in oog te staan met ‘Smiling Joopie’ en 
Martin Kammerer stelt enkele Showa’s voor die sedert vorig jaar werden ingebouwd in een nieuwe bloedlijn. Wat mogen we van de combinatie van deze nieuwe genen verwachten? 

Natuurlijk uitgebreide informatie over de cursussen die de N.V.N. ook in 2007 gaat organiseren en we gaan starten met een N.V.N.-juryopleiding. 

En de Chagoi... die (vr)at de kerstballen op, alsof het snoepjes waren!
Een super eindejaar toegewenst door de redactie en natuurlijk veel KOI, KOI, KOI in het nieuwe jaar!


De redactie