Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 70 - Hoofdbrok 'Taiwan'
Uitgave 70 barst weer uit zijn voegen, met dank aan een nooit stilzittend redactie-team.
Toch is het Jeroen Dregmans die voor deze uitgave met de nodige eerbetuigingen mag gaan lopen.

Op vakkundige wijze beschrijft hij de belevenissen van de '4 wijzen in het Oosten' en start in deze uitgave de ervarings belevenisssen in Taiwan.

Mocht U nog altijd de mening toegedaan zijn dat de Koi-scene enkel en alleen interessant is in Japan, dan zal u na het lezen van dit artikel ongetwijfeld uw mening moeten herzien.
 
Kim Cloet, boegbeeld achter Kim's Koi trok net voor kerst naar Japan, enkel en alleen met het doel de nodige inside informatie te verzamelen voor een uitgebreide reeks artikels voor Koi. Mensen zoals Marudoh, Aoki, etc. werden voor microfoon en camera gehaald om dié informatie los te krijgen, die meestal voor de gewone hobbyist verborgen blijft.

In deze eerste uitgave van de nieuwe reeks 'Inside-Out' nemen we meteen de familie Kataoka nader onder de loupe. Macho Kataoka en zijn broer Taro vertellen wat er allemaal komt kijken bij de kweek van hoogwaardige Sanke en Showa en gaan nader in op het verschil tussen Tategoi en Tateshita, ... de top en wat wij misschien beoordelen als 'onze' top. Zeker een serie om te volgen.
Stond u in augustus op het podium in Arcen, maar kon u uw gezicht niet terug herkennen in de vorige uitgave, geen nood... Koi 70 toont al de nog ontbrekende winnaars. Gezichten die we natuurlijk graag terug willen zien op onze 15de uitgave van de Holland Koi Show.
Over Koishows gesproken. Bij het ter perse gaan van de nieuwe uitgave, moest de All Japan nog doorgaan, maar had de ZNA Show, de show van onze moedervereniging, reeds plaatsgevonden.

En bijna was het een Nederlands succes geworden! Giel van Alphen, eigenaar van 'De Scheper' moest zich uiteindelijk gewonnen geven tegen een Kohaku van Takigawa San, maar zorgde toch voor een prestatie met glans.

Nooit eerder behaalde een Benelux-dealer noch handelaar zulke hoge onderscheiding in de Japanse Koi-scene. Natuurlijk tonen we alle grote winnaars van de ZNA-show in de nieuwe uitgave, waarbij, zoals gebruikelijk rood-wit en zwart zorgde voor een totale overheersing van het gebeuren. Go-sanke rules in Japan!
Iets dichter bij huis (nou...?) was onze voorzitter Toën Feyen te gast als jurylid van de Kwa Zulu Natal Chapter Show in Zuid-Afrika. Natuurlijk tonen we ook hiervan de winnaars doorspekt met Toën's visie over het gebeuren.
Eens terug uit Zuid-Afrika stonden nog enkele bezoekjes op het programma. Als hobbyiste- bezoek viel Jonna en Dirk Jacobs uit de bus.Een verkenning bij Paskoi Severens leverde dan weer het gegeven op dat deze handelaar volledig overtuigd is van de kwaliteit van de Israëlische Koi.
Je ziet ze niet vaak, maar ze kunnen hard toeslaan... Inwendige parasitaire protozoën.

Joop 'Ginrin' van Tol maakt de complete opsomming én omschrijft behandelingsmethodes om uw dierbaren te beschermen.
De twijfelachtige eer om deze uitgave af te sluiten gaat naar de 'Twijfelaar'. Ervaringen van een hobbyist die u en ik liefst enkel en alleen lezen in de Koi, zonder er verder persoonlijk mee geconfronteerd te worden. Mocht u er nog aan twijfelen: De Twijfelaar is 'still alive' en gaat ook in Koi 71 verder met zijn onnavolgbare epos.

KOI 70 valt in de bus bij de leden op vrijdag 9 februari. Ploffertje-plof!


De redactie.