Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 62 - De grote Arcen 2005 special
 
Arcen 2005 ligt alweer achter ons... en we hebben het geweten! 23000 Toeschouwers (alsjeblieft!) en een gemoedelijk koisfeertje maakten van deze 3 dagen alweer een onvergetelijk Koi-festijn. Voor de thuisblijvers (Shame on you!) hebben we natuurlijk dè GROOOOTE Arcen Special als hoofdbrok in de nieuwste uitgave van KOI
Natuurlijk stellen we jullie alle grote prijswinnaars voor, maar tevens de mooiste exemplaren uit de andere vaten. Theo van Bladel zorgt voor het jaarlijkse Arcen-epos, terwijl Johan Leurs de kansen van de grootste kandidaten tegen elkaar afwoog.

De Nishikigoi Nederland Group haalde, samen met Momotaro, de grootste titel eindelijk weer eens naar Nederland en dat moet natuurlijk gevierd worden.
 
 
 
We schoven samen met Daisuke Momotaro aan tafel en brengen het grote Momotaro interview in originele versie. Maar liefst 13 pagina's, inclusief alle informatie over de farm, het ontstaan van hun bloedlijnen en backgrounds over Patience, de Sanke die de H.K.S. titel 2005 binnenhaalde.

Niet te missen voor elke serieuze hobbyist. 
Jos van Benthem brengt verslag over zijn Afrika-reis, terwijl we ook de vijver van Gerrit ten Kate bleven opvolgen.
 
Een titel als 'De Koivijver van de toekomst' is natuurlijk een titel die meteen een belofte oproept. Of deze vijver zijn belofte nakomt en voldoet aan dit ideaalbeeld leest U natuurlijk exclusief in de nieuwste KOI.
 
 
 
Jan Droessen bekeek het 'bewegend bed'-filter opnieuw en dit met 2 jaren ervaring als extra kennis. 'Filter-ervaringen' zoals we ze graag lezen, gebaseerd op feiten, niet geruchten. 
De A-uitdaging is een artikel met toekomst 'visie'. Stel je voor... Je bent lid van het N.V.N.-bestuur en van de ene op de andere dag krijg je een halve meter grote Shiro Utsuri van Omosako in je vijver geworpen zonder enige voorafgaande waarschuwing.

De uitdaging bestaat erin de vis binnen de 24 maanden naar een hoger (hoogste???) niveau te brengen. Natuurlijk namen we allemaal deze waanzinnige uitdaging aan (en de Koi natuurlijk ook!) en het vervolgverhaal in deze reeks mogen jullie verwachten in KOI 68 en KOI 74.

De BKKS-show stond ook op ons programma en ook hier ging een Momotaro Sanke met de zege lopen.
 
 
 
Diverse andere artikelen maken van de 148 pagina's dikke KOI 62 een waar unicum. Na een langere inleiding gaat Joop 'Ginrin' van Tol met zijn Ziekenboeg richting feiten en details terwijl Theo van Bladel zichzelf omschrijft als een waar 'Koi-Kannibaal'. 
Iets meer dan 100 nieuwe leden krijgen straks met deze KOI 62 hun eerste blad als lid in de bus. De andere 4900 weten natuurlijk al héél lang waarom zij lid zijn van de Nishikigoi Vereniging Nederland. Geen 'geruchten'... Feiten!

En mocht U willen weten wat die rondborstige dame (bijgevoegde foto) doet in jullie favoriete blad... Kijk dan vlug op pagina 5.
 
 
 
Overigens, de nieuwe ledenpas is in druk en zal weldra uw brievenbus bereiken!

KOI 62 mag U trouwens verwachten de eerste week van Oktober. Neem gerust een weekje vrijaf, want er valt héél wat te lezen! 

De Redactie.