Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 71 - De voorjaarsklassieker!
Aangezien het Koi-seizoen dit jaar blijkbaar erg vroeg van start is gegaan en veel Koihandelaars hun deuren opengooien tijdens de Paasdagen, heeft het redactie-team van KOI alles in het werk gesteld om de 71ste uitgave extra vroeg in de bus te laten vallen. 

En voor de derde maal in enkele maanden tijd is het wederom een extra dikke uitgave geworden, van bijna 150 pagina's leesplezier. 
Ieder zichzelf respecterend Koi-blad pakt in het voorjaar natuurlijk uit met een Show-verslag van de meest prestigieuze Show ter wereld, de All Japan Combined Show, die elk jaar weer doorgaat in Tokyo.

Hans Clement, in de scene welgekend, was ter plaatse en brengt uitvoerig verslag uit in deze uitgave. Natuurlijk tonen we ook de meest spectaculaire vissen, met als hoogtepunt een Dainichi Showa die dit jaar de Grand Championstitel wist weg te kapen.
 
N.V.N.-activiteiten... Ze zijn er voor U! Onze studiemiddag 'Koivergelijking' was een groot succes, dus konden we niet aan de verleiding weerstaan om alvast een volgende dag aan de agenda toe te voegen.
 
Trouwens ook busreizen richting Koishows in Engeland, Duitsland en België staan op het programma. Voor meer informatie zie tevens onze website. 
Nog steeds op doorreis in Azië vertelt Jeroen Dregmans over zijn wonderlijke avonturen doorheen het nieuwe land van de onbegrensde mogelijkheden... China.

Het zal ons niet verbazen wanneer straks de Kasteeltuinen worden overspoeld door tal van Chinezen. Kwestie van ook daar even de nodige promotie door te voeren. 
Jan de Kock bekijkt het 'Koi-transport' van de toekomst en komt tot de vaststelling dat er slechts een oplossing is... samen te vatten in één woord: Alfish!

Intussen is dit product ingeburgerd bij de grootste koi-exporteurs ter wereld en testen tonen het-waarom. Indrukwekkend!
Joop van Tol haalde zijn microscoop boven en wist de eerste 14 dagen van de ontwikkeling van een Koi(-ei) vast te leggen op de gevoelige plaat. Adembenemend fotomateriaal van het embryo. Koi zoals U ze nog nooit heeft gezien.

Ook op een andere manier bekeken; het hart van de koivijver, de filter, de materialen erin en vooral hoe ontwikkelt zich de biofilm erop.

Jan de Kock
doorkruiste de Benelux opnieuw om op de meest gevatte manier de ontwikkeling van de biofilm voor U in woord en beeld te brengen. Een serie die U zeker niet mag missen!
Het is alweer zo'n 1.5 jaar geleden dat Kindai de bestuursleden van de N.V.N. onderworp aan een uitdaging. Intussen in de lage landen bekend geworden onder de naam: De A-uitdaging.

Een 8-tal uitgaves terug kon U kennis maken met de uitgangspositie. 6 Omosako Shiro's die op zoek waren naar een nieuwe thuis. Nu, anderhalf jaar later zijn alle 6 de Shiro's nog steeds in leven. Maar hoe is hun evolutie geweest gedurende die periode?

In welke vijvers kwamen ze terecht en kregen ze ook wel af en toe een korreltje toegeworpen? In tekst en beeld kan U de ontwikkeling volgen met 'klap op de vuurpijl' een klein judgeseminar over de betreffende Shiro Utsuri's samengesteld door dé zwart-wit kweker bij uitstek: Omosako San.
Dichter bij huis ging Toën Feyen op bezoek bij Koi Goi Holding bv in Sleen,                     
 
trachtte Joop van Tol in de voetsporen te lopen van de KVA (Een eerste kennismaking) en brengen twee hobbyisten in eigen woorden hun ervaringen naar voren over de bouw van hun vijver.
 
Hans van der Klein én de hiermee afsluitende trilogie van de 'Twijfelaar' zorgen nu weer voor hilarische taferelen gevolgd door momenten vol twijfels. 
Trichodina zijn, laat dààr geen twijfel over bestaan, echte treiteraars. Vraag het maar aan uw Koi. Hoe komen ze erop en nog beter; hoe haal je ze er weer vanaf. U leest het in 'De ziekenboeg'
Theo van Bladel gaat overigens verhuizen. Eérst de vijver, dan het huis is zijn motto. De plannen zijn reeds ver gevorderd (althans in het koppie)... Nu nog die lieftallige echtgenote overtuigen

Dit en veel meer uitgesmeerd over bijna 150 pagina's Koi plezier.


Terwijl de kinderen doorheen de tuin kruisen op zoek naar de mooiste en lekkerste eieren, heeft U toch ook uw verzetje nodig!


Nog geen lid? Nu doen... KLIK HIER!