Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 72 - Voor elk wat wils!
Het nieuwe nummer van KOI heeft een weekje vertraging opgelopen, maar niet getreurd, op het moment dat jullie deze preview lezen, is het magazine reeds in druk en mogen jullie reikhalzend uitkijken naar een lekkere brok diversiteit.

Joop van Tol, met in zijn kielzog de Regio Coördinator en Jan van Duijvenbode, trok opnieuw richting Israël om een vervolg te geven aan zijn KHV-dossier. In deze uitgave een uitgebreid interview met Mordi Haimi, die hem verzekerde dat KHV in Israel anno 2007 helemaal geen 'issue' meer is.
 
Het hoe, het wat en het waarom leest U in deze uitgave. Het grote KHV dossier zal in de volgende uitgave nog dieper worden uitgespit middels gesprekken en interviews met Professor Kotler en Kovax. Het eerste deel van de KHV serie uit KOI66 is in het belang van de hobby en bij hoge uitzondering op de website van de Nishikigoi Vereniging Nederland geplaatst. U kunt het hier downloaden.
 
Nog een vervolgreeks die ontzettend veel stof heeft doen opwaaien is 'De biofilm' van Jan de Kock. In deze vierde en laatste aflevering brengt Jan een diepere blik op de biofilm, gezien door het oog van de microscoop.

Eindelijk een kijkje achter de schermen van het onzichtbare leven dat onontbeerlijk is voor onze vijvers en zich op micro-niveau afspeelt in onze filters.
Voor al diegenen die nog niet wisten dat Jeroen Dregmans een Aziatisch-trekje heeft opgelopen tijdens zijn 'Koi-Trek', nogmaals het bewijs. Maar liefst 19 pagina's lang schetst hij zijn belevenissen doorheen China en Thailand.
 
Veel ervaringen, veel cultuur, veel humor, af en toe wat historiek maar meestal toch met het onderwerp KOI in zijn achterhoofd, of wat dacht U?!?
Natuurlijk aandacht aan de INTERKOI, de show van onze Duitse zustervereniging KLAN, die zoals elk jaar weer het showcircuit opende op Europese vaste bodem. Ook dit jaar weer weinig verrassingen aan de Top. Jan Marynissen die zijn titel van Grand Champion alwéér met een jaar prolongeerde, en namen op de erelijsten die er al jarenlang op terug te vinden zijn. We stellen jullie in het groot alle prijswinnaars voor, afkomstig van Benelux-bodem, aangevuld met de nodige inside informatie over de Show.
Tijdens deze show maakten we (opnieuw) kennis met Harald Bachmann, een Duitser die al meer dan 15 jaar in de scene rondloopt en die net twee nieuwe Koi-boeken aan zijn palmares heeft toegevoegd.
 
Harald stemde erin toe regelmatig een artikel te schrijven voor KOI, wat resulteert in deze uitgave in een eerste samenwerking, getiteld 'rood, wit en zwart'.
 
Een eigenzinnige kijk op de drie belangrijkste kleuren in het Nishikigoi-circuit en meteen ook een eerste link richting de gemanipuleerde 'tekening'. We schrijven hier duidelijk een 'eerste link' omdat Toën Feyen in de volgende uitgave van KOI een uitgebreide reportage brengt over cosmetische operaties bij Nishikigoi. Vooral de beelden zullen voor zich spreken...
Natuurlijk mag onze posterwedstrijd in deze uitgave niet ontbreken. Bij de nieuwe uitgave vindt U posters en flyers in alle maten van onze Holland Koi Show en de bedoeling is natuurlijk dat jullie onze show op een zo vindingrijk mogelijke manier presenteren. Maak dáár even een kiekje van en stuur hem richting het redactieadres.
 
Misschien dat U straks wel een nieuwe aanwinst ter waarde van 500€ kan gaan uitzoeken bij Koi Paleis in Arnhem. Kleine moeite voor een groot gebaar (van ongeveer 50cm?)!
In de ziekenboeg neemt Joop van Tol de microscoop en toont u beelden van de wonderlijke microwereld. In deze aflevering gaat hij nader in op de klokdiertjes, een vreemde eend in de bijt der parasitaire protozoa. Soms geheel ten onrechte aangezien voor schimmels.
 
Theo van Bladel probeert ons te overtuigen met zijn eigenzinnige stelling 'Vuil is Gezond'. Gelukkig opent hij meteen zelf met de nodige zelfkritiek: 'Is die Van Bladel nou helemaal op zijn hoofd gevallen?' en zet zo al meteen de juiste teneur voor dit artikel
Martin Kammerer bekijkt een vijftal topdieren uit de recente Japanse Show historiek en bespreekt de evolutie van de betreffende vissen aan de hand van recente foto's. Topvissen wel te verstaan!

Een van de gegadigden is de winnaar van de meest recente All Japan Show, een Dainichi-Showa die momenteel gehuisvest is in de binnenvijver bij Narita. Vissen om vingers en duim bij af te likken!

Toën Feyen trok dan weer op bezoek bij een 'koigek'-duo, namelijk Ans en John de Leur. Hoe dit fanatieke koppel een eerste keer in aanraking kwam met Koi en alle nefaste gevolgen van dien (Vijvertje in, vijvertje uit,...) kan U lezen in onze inmiddels 72-ste uitgave.
KOI 73, de voorbode van de Holland Koi Show, is meteen de volgende uitgave op ons programma. Indien U nu nog geen lid bent, meteen doen. Want bij onze 73ste uitgave zitten ook de kortingsbonnen voor de Show in Arcen, uitsluitend bedoeld voor onze leden. Dus indien U meteen een stuk terug wil verdienen van het lidmaatschapsgeld, wordt het de hoogste tijd.

KOI 72 van zijn kant valt in de bus bij de leden rond 8 Juni. U bent alvast gewaarschuwd!


Nog geen lid? Nu doen... KLIK HIER!