Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 74 - Het grote Arcen-verhaal
Elke uitgave van het KOI magazine na de Arcen-show is er eentje van wél willen, maar niet kunnen. Daarmee bedoelen we het feit om het magazine tijdig bij de leden in de bus krijgen.

De weken voor Arcen worden besteed aan de voorbereidingen, het weekend zelf staat de Show centraal en de eerste dagen na Arcen is het kwestie van opruimen, recuperatie en eerst de huiselijke beslommeringen op een rijtje zetten. Tijd om redactionele bijdrages in elkaar te steken komt er even niet aan te pas, en dus wordt het betreffende tijdschrift telkens weer enkele dagen opgeschoven.

Uiteindelijk zal deze KOI een dag of 7 te laat in de bus van de leden vallen, maar niet getreurd, nummer 74 is 'on the way'.
Centraal staat natuurlijk de Arcen show, uitgetikt door Theo San onder de alleszeggende titel 'Tjongejongejonge...'. Meer moet dat niet zijn.

Natuurlijk inclusief de beste plaatjes, veelzeggende luchtopnames en de allerbeste vissen van de show in beeld gebracht. Straks in uitgave 75 volgen méér foto's van deelnemende vissen, alsook de winnaarslijsten en foto's van de zegeviering op het podium!
 
In KOI krijgen jullie meestal het relaas over hoe een vijver tot stand komt. Theo zag zichzelf echter de afgelopen maanden verplicht om zijn 'droomplas' op te doeken, aangezien hij straks verhuist naar andere oorden, waar een nieuw huis én koivijver op het programma staan.

Het huidige huis zal straks van eigenaar veranderen, en natuurlijk; niet iedereen wil zomaar een uitgebreide waterplas in zijn achtertuin. Dus werd kraan en container opnieuw besteld, maar ditmaal voor de bouw van een koivijver in omgekeerde volgorde. Voor de échte koiliefhebber; een weerzinwekkend verhaal :)
 
De winter staat voor de deur en dus brengt onze voorzitter nogmaals het klaarmaken van de vijver voor de komende winterperiode onder de aandacht. Enkele nuttige tips die niet te versmaden zijn, zoals het bouwen/plaatsen van een overkapping over de vijver. 
Joop van Tol neemt u weer mee in de wondere wereld van de micro-organismen. In de elfde aflevering van De Ziekenboeg is een "oude bekende" uit de aquariumwereld aan de beurt. Witte Stip, een ééncellige parasiet die uw koi het leven zuur kunnen maken, komt uitgebreid aanbod in al haar facetten.

Dat Witte Stip zich niet zo gemakkelijk laat klein krijgen als de meeste andere ééncellige protozoa zal duidelijk worden na het lezen van het verhaal over het leven van deze parasiet dat zich door cystevorming aan invloeden van buitenaf kan onttrekken.
De Regio Coördinator neemt ons nog één maal mee naar Israël en toont aan hoe mooi dit land werkelijk is. Een kijkje in de kwekerijen die meer omvatten dan alleen de kweek van koi.

Verder natuurlijk een land met een rijke historie en een land vol innovatieve mensen. Mocht u uw vakantiebestemming willen combineren met een kijkje in de kwekerijen, dan biedt dit land een uitgelezen mogelijkheid. 
De KVA is deze keer op bezoek bij een vijver in Rotjeknor waar meer aan de hand blijkt te zijn dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Aangetoond wordt dat het systeem in één keer in elkaar kan klappen na jaren van succesvol vijveren. Dit ondanks de welwillendheid en toewijding van de betreffende hobbyist. Onmiskenbaar wordt het belang van watertesten aangetoond. Na dit relaas zal niemand meer durven beweren dat watertesten niet nodig is, of dat men aan de vissen wel kan zien of het water goed is.
 
Bernie Woollands, dit jaar Showmaster in Arcen, brengt een verslag over de SAKKS National in Zuid-Afrika en doet nogmaals uit de doeken, waarom de huidkwaliteit van een Koi zo belangrijk is, en waaraan je kan herkennen wanneer een Koi een meer dan normale huidkwaliteit heeft of kan ontwikkelen. 
Frances Roijen brengt het tweede deel van haar relaas over haar trip naar Zuid-Afrika en geeft te kennen dat dit ongetwijfeld niet de laatste keer was dat ze dit wondermooie land zou bezoeken. Guus weet meteen waar hij aan toe is. 
Toën Feyen blikt als laatste terug op een schitterende Koi-show, geeft zijn eigen mening over de 'betere' vissen in de wedstrijd en brengt enkele prijswinnaars van diverse wedstrijden die gehouden werden binnen de vereniging onder de aandacht.

Met KOI 75 hopen we straks weer op het juiste tijdstip uit te pakken... Deze staat gepland voor 6 december. De Heilige Nicolaas weet wat hem te doen staat!

Nog geen lid? Nu doen... KLIK HIER