Terug naar de homepage
Magazine
  Intro ►
  Lid worden
  Previews ►
    KOI 151
    KOI 150
    KOI 148
    KOI 146
    KOI 145
    KOI 144
    KOI 143
    KOI 142
    KOI 141
    KOI 140
    KOI 139
    KOI 138
    KOI 137
    KOI 136
    KOI 135
    KOI 134
    KOI 132
    KOI 131
    KOI 130 (2)
    KOI 130
    KOI 129
    KOI 128
    KOI 127
    KOI 126
    KOI 125
    KOI 124
    KOI 123
    KOI 122
    KOI 121
    KOI 120
    KOI 119
    KOI 118
    KOI 117
    KOI 116
    KOI 115
    KOI 114
    KOI 113
    KOI 112
    KOI 111
    KOI 110
    KOI 109
    KOI 108
    KOI 107
    KOI 106
    KOI 105
    KOI 104
    KOI 103
    KOI 102
    KOI 101
    KOI 100
    KOI 99
    KOI 98
    KOI 97
    KOI 96
    KOI 95
    KOI 94
    KOI 93
    KOI 92
    KOI 91
    KOI 90
    KOI 89
    KOI 88
    KOI 87
    KOI 86
    KOI 85
    KOI 84
    KOI 83
    KOI 82
    KOI 81
    KOI 80
    KOI 79
    KOI 78
    KOI 77
    KOI 76
    KOI 75
    KOI 74
    KOI 73
    KOI 72
    KOI 71
    KOI 70
    KOI 69
    KOI 67
    KOI 66
    KOI 65
    KOI 64
    KOI 63
    KOI 62
    KOI 53
    KOI 52
    KOI 51
    KOI 50
  Artikelen ►


KOI 75 - Puzzle-fun for everyone!
Met de feestdagen in zicht is het natuurlijk de hoogste tijd dat er het nodige leesvoer op de eindejaarsplank komt te liggen. De N.V.N. en het redactieteam van KOI hebben er natuurlijk alles aan gedaan om dit zo kleurrijk mogelijk in te kaderen.

Met een eindejaarspresentje naar al onze leden toe, want jullie zijn het toch die de N.V.N. uiteindelijk gestalte geven. 
Het blad haakt natuurlijk opnieuw in op de 'Biggest Koi Show on Earth' en brengt een compleet overzicht van alle winnaars in woord en beeld. We stellen jullie meer dan 70 vissen voor die een eerste prijs behaalden in Arcen, en voor de eerste maal zijn het niet alleen de grotere klasses die aan bod komen, maar ook talrijke winnaars in de sizes 1, 2 en 3.

Wie er al dan niet wint op een Koishow, hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de Koi, maar ook het oog van de jury heeft zo zijn 'inbreng'. En dat deze harde kern van juryleden continue moet worden aangevuld met vers bloed, staat buiten kijf. En inderdaad, die nieuwe lichting staat klaar om de 'oude garde' aan te vullen. Joop van Tol neemt ons mee tijdens zijn eerste belevenissen op weg naar eeuwige 'roem' in: The Next Generation of Koi-Judges.
Op verkennning gingen we, via onze voorzitter Toën Feyen, dit maal bij A&C, de thuishaven van Jos Aben. Een firma die in binnen- en buitenland faam heeft opgedaan. Niet alleen door schitterend werk af te leveren als vijverbouwer, maar ook door hoogstaande Japanse Koi in te voeren en aan te bieden.

En nog meer... Jos Aben timmert al sinds jaar en dag aan de perfectionering van de Nederkoi, of bekijk het grootser... de Eurokoi. Enkele maanden terug organiseerde hij een Eurokoi-dag. Wilfried Solarz was er voor de N.V.N. bij, om indrukken op te snuiven en bericht uit te brengen. De ontwikkeling van enkele van deze koi kunnen jullie via dit blad via een fotoreportage volgen.
Naast de normaal geschubde karper is ook de doitsu-variëteit erg in trek binnen het legioen van Benelux-hobbyisten. Bernie Woollands bekijkt de variëteit door de ogen van een professional en maakt de verschillen tussen een wagoi, kagamigoi, kawagoi en Yorigoi nogmaals duidelijk.

Joop van Tol stelt u in zijn Ziekenboegreeks voor aan een nauwe verwant van de Huidworm, namelijk de Kieuwworm. Haarfijn worden de verschillen duidelijk gemaakt tussen deze twee boosdoeners, zodat u ze nooit per vergissing meer door elkaar zult halen. Want, hoewel nauw verwant, vragen deze twee parasieten toch een geheel verschillende benadering.
De afgelopen maanden werkte de N.V.N. nauw samen met KIWA Waterresearch in Nieuwegein, om samen te trachten na te gaan wat er eigenlijk allemaal in de flesjes bacteriën zitten, die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Kopen we niet gewoon 'kraanwater' in een mooie verpakking of kunnen we inderdaad spreken van bacteriënculturen die ons water kunnen verbeteren door ammoniak en nitriet af te breken? We stelden een pakket producten samen en brachten deze, geheel onafhankelijk, naar Nieuwegein waar zich enkele laboranten zich over de flesjes ontfermden. Een inleiding, van de hand van Jan de Kock, over dit onderzoek kunnen jullie reeds in dit blad lezen. De volledige (en zeer opmerkelijke) resultaten, kunnen jullie terugvinden in een grote special die zal verschijnen in KOI 76.
 
Natuurlijk gingen we ook weer op reis. René Gerritzen brengt verslag uit van de jaarlijkse KOI-Trek. Dit maal op een originele manier, namelijk in de vorm van een fotomontage. Al sinds jaar en dag maakt René een mooie compilatie van de Koitrek, uitsluitend bedoeld voor de deelnemers daarvan. Deze keer gunt hij u een blik op dit jaarlijkse feestje.

Jeroen Dregmans was één van de N.V.N. gasten op het 'Festival of Fishkeeping'. Ook hier zorgen schitterende beelden voor de nodige adrenaline. Niet alleen Koi, maar ook prachtige tropische vissen als Discus en Meerval waren op het uiterste puntje van Zuid Engeland te bewonderen.

In Kneepjes van de Koikenner nemen we ditmaal de Hikari-Moyomono klasse onder de aandacht en Louis Vanreusel laat zien hoe je van PDM-afval een mooie en goedkope winter-'beschermlaag' kunt fabriceren. Uw vissen zullen u dankbaar zijn.

Het tweede deel van fotograferen van Nishikigoi op Shows neemt de draad op waar we twee uitgaven terug gestopt zijn, en laat een inside blik zien binnen het software fotobewerkingsproduct... of hoe je van een totaal mislukt beeld toch nog een 'coverwaardige' foto kunt creëren.
Koos Spierings en René Van Arkel gingen enkele maanden op stage in Israël en brengen verslag uit van hun 'splash'-partijen tussen Koi en goudvissen in. Bij het werken in een 'Bio Secure' omgeving komt nog heel wat kijken. Martin Kammerer stelt een van de grootste mudponds ter wereld voor: Imada is de naam. 

Ideaal voor de eindejaarsfeesten, onze goedgevulde Holland Koi Shop, de winnaars van onze ledenwerfactie, een inside blik op het N.V.N.-forum en een geslaagde Koilum over "Het grote Koidictee" complenteren deze uitgave die enkele dagen na Sinterklaas in de bus zal ploffen. En voor al degene die helemaal niets in hun schoentje hebben gekregen, de N.V.N. toont een beetje barmhartigheid... Véél puzzelplezier!

Nog geen lid? Nu doen... KLIK HIER!