Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 76 - Voorgerecht op het nieuwe seizoen.
Het is buiten koud en nat, in en rond de vijver is nog weinig activiteit te bespeuren. De hoogste tijd dus, dat we ons weer lekker kunnen opwarmen aan een grote portie nieuwe Koi-info. Koi 76 valt meteen met de deur in huis.

De NVN plant een nieuwe activiteit, ... het zoveelste vervolg op "KoiTrek goes Asia...  Again", met het grote verschil dat ditmaal ook u erbij kunt zijn! Waarheen de trip ons brengt en wat er allemaal op het programma staat, leest u van de hand van Jeroen Dregmans in dit blad.
Jan de Kock heeft zich de afgelopen maanden helemaal vastgebeden in diverse flesjes met bacterieculturen. Het KIWA onderzoekinstituut werd zowat zijn tweede thuis en Jan liet zich tot in het kleinste detail voorlichten betreffende de manier waarop de bacterieculturen getest zouden worden.

In deze uitgave nog geen eindresultaten, maar wel de nodige informatie over de opzet van de test en alle achtergrondinformatie die we nodig hebben om straks het resultatenartikel met de nodige 'know-how' te kunnen doorgronden. Absoluut een brok informatie die u eerst maar eens tot u moet laten doordringen. Eenmaal helemaal doorgenomen en uitgespit zult u ongetwijfeld uw voordeel kunnen halen bij het derde en laatste deel van ons grote bacterieonderzoek. En u mag er alvast zeker van zijn, de resultaten zullen voor de nodige verassingen zorgen.

Joop van Tol volgde weer de voetsporen van de KVA en bereidt u voor op het komende seizoen. Hij hoopt hiermee te voorkomen dat zijn mensen van het KVA-team in mindere mate dan andere jaren in het voorjaar bijna dagelijks moeten uitrukken.

Niet dat deze mensen dat niet met veel enthousiasme en plezier doen, maar meer om u en uw koi het nodige leed te besparen.
Jos Aben geeft ons een dieper inzicht in het gebruik van zout in de Koi-vijver.

De titel: “Wondermiddel of broodje aap?”, zegt natuurlijk voldoende. Vele fabeltjes en de voor- en nadelen van het gebruik van zout in de vijver passeren de revue.
De Regio Coördinator trok richting Koi Select Int. en zag vele mooie dingen.  En vooral een zaak die helemaal top is! Zijn bevindingen kunt u terugvinden in de rubriek 'Op verkenning bij...'.

 
De 'thuisshow' van de Zen Nippon Airinkai, onze moedervereniging, was wederom een weergaloos succes, met de mooiste vissen anno 2007 in de winnaarslijsten.

Natuurlijk stellen we jullie de allermooiste exemplaren voor in deze nieuwe uitgave, net zoals we straks in de  volgende uitgave ongetwijfeld de nodige winnaars zullen brengen van de All Japan Show.
Joop van Tol vertelt u in deel twee van "The next generation of Koi-Judges" welke vissen u wel en welke u beslist niet kunt meenemen naar een Koishow. Uitgebreid gaat hij in op Gebreken, Deformaties en Schoonheidsfoutjes die het verschil kunnen maken tussen succes en verlies.

Langzamerhand bent u zo steeds beter op de hoogte van wat er allemaal bij een Koiwedstrijd komt kijken en wat er allemaal achter de schermen gebeurt. In Koi 77 zal dit verder worden uitgediept met de verschillende prijzen die u kunt winnen en hoe de jurering nu eigenlijk plaatsvindt. Na deel drie zullen de overige Trainees het stokje overnemen en in het kader van hun opleiding als opdracht telkens een aspect van het beoordelen van Koi voor hun rekening nemen.
Natuurlijk zijn er ook de nodige hobbyisten bijdrages in deze uitgave. Wilfried Solarz doet verhaal over zijn laatste verbouwing van zijn vijver, althans hij 'denkt' dat het zijn laatste verbouwing is.

Manuel Thiele doet in detail relaas over het kweken van Koi, meer bepaald het ontwikkelen van een 'eigen' Purachina-lijn. U zult merken dat het allemaal niet van een leien dakje liep, maar ongetwijfeld bent u onder de indruk van de details waarvan Manuel melding maakt. Een heerlijk artikel!

Toën Feyen trekt nog maar eens richting Asia om te zien of zijn het jaar daarvoor aangeschafte Showa wel de nodige body heeft verworven.

Jeroen Dregmans brengt een bezoek aan kuuroord 'Ryakan' om zijn eigen body eens grondig te laten verzorgen. Het relaas van deze twee verschillende bodies zijn in beide gevallen zeker niet te versmaden.


Deze uitgave van KOI mag u verwachten rond 11 februari. De daarop volgende uitgave, onze voorjaarsuitgave inclusief ALL JAPAN 2008 special, kunt u de eerste week van april verwachten.

Koi, koi, koi!

De redactie