Terug naar de homepage
Magazine
  Intro ►
  Lid worden
  Previews ►
    KOI 145
    KOI 144
    KOI 143
    KOI 142
    KOI 141
    KOI 140
    KOI 139
    KOI 138
    KOI 137
    KOI 136
    KOI 135
    KOI 134
    KOI 132
    KOI 131
    KOI 130 (2)
    KOI 130
    KOI 129
    KOI 128
    KOI 127
    KOI 126
    KOI 125
    KOI 124
    KOI 123
    KOI 122
    KOI 121
    KOI 120
    KOI 119
    KOI 118
    KOI 117
    KOI 116
    KOI 115
    KOI 114
    KOI 113
    KOI 112
    KOI 111
    KOI 110
    KOI 109
    KOI 108
    KOI 107
    KOI 106
    KOI 105
    KOI 104
    KOI 103
    KOI 102
    KOI 101
    KOI 100
    KOI 99
    KOI 98
    KOI 97
    KOI 96
    KOI 95
    KOI 94
    KOI 93
    KOI 92
    KOI 91
    KOI 90
    KOI 89
    KOI 88
    KOI 87
    KOI 86
    KOI 85
    KOI 84
    KOI 83
    KOI 82
    KOI 81
    KOI 80
    KOI 79
    KOI 78
    KOI 77
    KOI 76
    KOI 75
    KOI 74
    KOI 73
    KOI 72
    KOI 71
    KOI 70
    KOI 69
    KOI 67
    KOI 66
    KOI 65
    KOI 64
    KOI 63
    KOI 62
    KOI 53
    KOI 52
    KOI 51
    KOI 50
  Artikelen ►














KOI 76 - Voorgerecht op het nieuwe seizoen.
Het is buiten koud en nat, in en rond de vijver is nog weinig activiteit te bespeuren. De hoogste tijd dus, dat we ons weer lekker kunnen opwarmen aan een grote portie nieuwe Koi-info. Koi 76 valt meteen met de deur in huis.

De NVN plant een nieuwe activiteit, ... het zoveelste vervolg op "KoiTrek goes Asia...  Again", met het grote verschil dat ditmaal ook u erbij kunt zijn! Waarheen de trip ons brengt en wat er allemaal op het programma staat, leest u van de hand van Jeroen Dregmans in dit blad.
Jan de Kock heeft zich de afgelopen maanden helemaal vastgebeden in diverse flesjes met bacterieculturen. Het KIWA onderzoekinstituut werd zowat zijn tweede thuis en Jan liet zich tot in het kleinste detail voorlichten betreffende de manier waarop de bacterieculturen getest zouden worden.

In deze uitgave nog geen eindresultaten, maar wel de nodige informatie over de opzet van de test en alle achtergrondinformatie die we nodig hebben om straks het resultatenartikel met de nodige 'know-how' te kunnen doorgronden. Absoluut een brok informatie die u eerst maar eens tot u moet laten doordringen. Eenmaal helemaal doorgenomen en uitgespit zult u ongetwijfeld uw voordeel kunnen halen bij het derde en laatste deel van ons grote bacterieonderzoek. En u mag er alvast zeker van zijn, de resultaten zullen voor de nodige verassingen zorgen.

Joop van Tol volgde weer de voetsporen van de KVA en bereidt u voor op het komende seizoen. Hij hoopt hiermee te voorkomen dat zijn mensen van het KVA-team in mindere mate dan andere jaren in het voorjaar bijna dagelijks moeten uitrukken.

Niet dat deze mensen dat niet met veel enthousiasme en plezier doen, maar meer om u en uw koi het nodige leed te besparen.
Jos Aben geeft ons een dieper inzicht in het gebruik van zout in de Koi-vijver.

De titel: “Wondermiddel of broodje aap?”, zegt natuurlijk voldoende. Vele fabeltjes en de voor- en nadelen van het gebruik van zout in de vijver passeren de revue.
De Regio Coördinator trok richting Koi Select Int. en zag vele mooie dingen.  En vooral een zaak die helemaal top is! Zijn bevindingen kunt u terugvinden in de rubriek 'Op verkenning bij...'.

 
De 'thuisshow' van de Zen Nippon Airinkai, onze moedervereniging, was wederom een weergaloos succes, met de mooiste vissen anno 2007 in de winnaarslijsten.

Natuurlijk stellen we jullie de allermooiste exemplaren voor in deze nieuwe uitgave, net zoals we straks in de  volgende uitgave ongetwijfeld de nodige winnaars zullen brengen van de All Japan Show.
Joop van Tol vertelt u in deel twee van "The next generation of Koi-Judges" welke vissen u wel en welke u beslist niet kunt meenemen naar een Koishow. Uitgebreid gaat hij in op Gebreken, Deformaties en Schoonheidsfoutjes die het verschil kunnen maken tussen succes en verlies.

Langzamerhand bent u zo steeds beter op de hoogte van wat er allemaal bij een Koiwedstrijd komt kijken en wat er allemaal achter de schermen gebeurt. In Koi 77 zal dit verder worden uitgediept met de verschillende prijzen die u kunt winnen en hoe de jurering nu eigenlijk plaatsvindt. Na deel drie zullen de overige Trainees het stokje overnemen en in het kader van hun opleiding als opdracht telkens een aspect van het beoordelen van Koi voor hun rekening nemen.
Natuurlijk zijn er ook de nodige hobbyisten bijdrages in deze uitgave. Wilfried Solarz doet verhaal over zijn laatste verbouwing van zijn vijver, althans hij 'denkt' dat het zijn laatste verbouwing is.

Manuel Thiele doet in detail relaas over het kweken van Koi, meer bepaald het ontwikkelen van een 'eigen' Purachina-lijn. U zult merken dat het allemaal niet van een leien dakje liep, maar ongetwijfeld bent u onder de indruk van de details waarvan Manuel melding maakt. Een heerlijk artikel!

Toën Feyen trekt nog maar eens richting Asia om te zien of zijn het jaar daarvoor aangeschafte Showa wel de nodige body heeft verworven.

Jeroen Dregmans brengt een bezoek aan kuuroord 'Ryakan' om zijn eigen body eens grondig te laten verzorgen. Het relaas van deze twee verschillende bodies zijn in beide gevallen zeker niet te versmaden.


Deze uitgave van KOI mag u verwachten rond 11 februari. De daarop volgende uitgave, onze voorjaarsuitgave inclusief ALL JAPAN 2008 special, kunt u de eerste week van april verwachten.

Koi, koi, koi!

De redactie