Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 79 - Op naar de 16e Holland Koi Show
De nieuwe KOI presenteert zich met op de cover de tweelingsbroers Pat en Patje Krijnen bij het scheppen van een leuke inheemse Koi in de Japanse Tuin van Hasselt. Hier vond natuurlijk de tweede Belgische Koi Show plaats. Jammer genoeg is het verslag hiervan nog niet in dit nummer terug te vinden, maar niet getreurd, véél mooie vissen zijn wél alvast te bewonderen in deze uitgave. En natuurlijk veel leesvoer.

In het laatste nummer vóór de show der shows wordt veel aandacht besteed aan wat u op de 16e Holland Koi Show kunt verwachten.
Theo van Bladel bericht ons in deze uitgave over de bouw van zijn nieuwe vijver, die meteen 'The JackAss' vijver als nickname meekreeg. Het waarom mag duidelijk zijn. Niet alles verliep (zoals door velen voorzien, trouwens) weer eens van een leien dakje.
Net zoveel 'JackAss'-gehalte kwam Toën Feyen tegen tijdens de bouw van zijn nieuwe Quarantaine station... 

De titel 'Opgravingen in Tegelen' doet alvast het ergste vermoeden. Want ja, Toën dacht dat zijn middeleeuwse keldertje wel eens de perfecte omkadering kon bieden voor de bouw van een heus ondergronds quarantaine-station. Het hoe en waarom leest U natuurlijk in deze uitgave!
Joop van Tol begint in deze 79ste uitgave aan een nieuwe serie: Zo transparant als water. Het thema water wordt in al zijn facetten ontleed en alles wat belangrijk is voor ons, als koihobbyist, wordt meteen druppelsgewijs ontleed. 
Over ontleden gesproken... In deze uitgave het vierde en laatste deel van onze serie 'Van Sashi naar Kiwa'. Een serie die terecht op ontzettend veel bijval mocht rekenen zowel bij de hobbyist alsook de handel. Jan de Kock op zijn best! 
Jos Aben bekijkt de vinnen van een koi van dichterbij en laat aan de hand van vele foto's de goede en minder goede eigenschappen van vinnen voor zichzelf spreken. 
John de Leur, bekijkt in 'The next generation of Judges' de klasse Showa van dichterbij en toont enkele foto's van diverse Showa bloedlijnen waarop hijzelf verkikkert is.
Het mag duidelijk zijn dat erg mooie Showa's aan de orde komen, waarbij de diverse onderverdelingen binnen de Showa-classificatie nog eens van dichterbij worden besproken.
Iets meer naar de vereniging toe: Joop van Tol brengt verslag uit van de eerste Nationale NVN knutseldag, en Peter Driessen en de Regio Coördinator volgden de Koi-tourtocht doorheen Brabant op de voet.

Diezelfde Regio Coördinator trok naar het hoge noorden waar hij een bezoekje bracht aan Nihongoi Selective Koi, in het kader van 'Op Verkenning bij...'
Toën Feyen stond afgelopen maanden meermaals oog in oog met de Koi-Masseur. 'Fact or Fiction'...? U kan het meteen zelf  uw eigen ogen beoordelen tijdens de komende Holland Koi Show! 

In 'Voetsporen van de KVA' vertelt Joop van Tol u alles over de komende cursussen in Barneveld en in zijn ziekenboeg gaan we dieper in op de diverse soorten schimmels.
Wederom een uitgave die U enkele weken véél lees- en kijkplezier zal bezorgen en het rijkhalzend uitkijkend en verlangend naar midden augustus ongetwijfeld zal vergemakkelijken.

De 79ste uitgave van KOI zal ruim een week voor de Holland Koi Show in uw bus ploffen, dus geen paniek... Het koi-seizoen is nog lang niet voorbij! 

Veel leesplezier !
De redactie