Terug naar de homepage
Cursussen
  Intro
  Aanbod ►
    6. Waterkwaliteit
    7. Parasieten en behandelplan
    5. Microscopie praktijk
    3. Prev., controle en diagnose
    4. Jureren Algemeen
    2. Variëteitenherkenning
    Cursus Koi Fotografie
    Cursus koi kopen theorie
    Cursus koi kopen praktijk
    Cursus techniek
    Koi University 2020
  Inschrijven


Cursus koi kopen praktijk

In de cursus Koi kopen theorie wordt een basis gelegd. U krijgt tips en attentiepunten. Per variëteit wordt uitgelegd waaraan die moet voldoen en wanneer u wel of niet waar voor uw goede geld krijgt. Op basis van foto’s kunt u keuzes maken en inschattingen doen. Maar er is een belangrijk verschil tussen een foto en een levende koi.

Pas bij een levende vis kunt u alle nuances waarnemen van het gedrag dat de koi vertoont. Bijvoorbeeld door het licht dat ter beschikking staat. Schijnt de zon of moeten we het met kunstlicht doen? Is er schaduw? Is het water echt helder of ziet u een zweem? Allemaal aspecten die bij de beoordeling een rol spelen en die u nimmer op een foto kunt vastleggen. Daarom is de cursus Koi kopen praktijk ontwikkeld.

Na de ontvangst met koffie krijgen de cursusten een korte inleiding. Vervolgens gaan we naar een vijver met “real life” koi. Wat is de waarde van deze vissen? En wat zou hun prijskaartje kunnen zijn? (Let op: dat zijn twee verschillende dingen!) Wat is er ooit voor betaald? Zijn er addertjes onder het gras? Is de vis wel helemaal gezond? De cursisten krijgen (naast een goede verzorging) inzicht in de plussen en minnen van alle aanwezige koi.

Na een lunch gaan we naar een tweede vijver. De vissen zijn van een hoger niveau maar wat mogen ze dan kosten? Hoeveel beter zijn ze? Een aanwezige deskundige handelaar geeft uitleg. Naast uitleg over de kwaliteit is er uiteraard ook gelegenheid om de gebruikte filterinstallaties te bewonderen en te beoordelen. Maar het gaat om de koi. Het is een cursus waar u niet alleen veel leert maar waar u ook blij van wordt.

Deze cursus wordt gehouden in Elst (regio Arnhem/Nijmegen).

Houd er rekening mee dat u deze cursus alleen kunt volgen na de cursus koi kopen theorie te hebben gevolgd.

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande cursus, schrijf u dan in via het inschrijfformulier.

Vanaf 2015 is deze cursus weer in het cursusprogramma opgenomen.

 
 
 
 
uit- / inklappen