Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 80 - ARCEN 2008 in woord en beeld.

Ditmaal zijn het de Regio Coördinator en Dayana Boon die ons door de voorbereidings week heen loodsen en de meest in het oog springende gebeurtenissen van het weekend zelf op papier hebben gezet. Dit gaat natuurlijk gepaard met een uitgebreide fotoreportage van het weekend en natuurlijk brengen we jullie de mooiste foto's van de mooiste vissen in een uitgebreide reportage.

En neen, de winnende vis was natuurlijk geen Kohaku zoals op pagina 38 verkeerd vermeld staat (Ja, foutjes kunnen natuurlijk altijd gebeuren), maar gewoon Mr. M. intussen wereldberoemde Diablo. Deze vis heeft afgelopen jaar zowel de shows in Duitsland, België en nu ook Arcen op zijn palmares gezet en mag terecht toch wel 'Europees Kampioen' genoemd worden.
Poly en Ester zijn niet de dames die de catering verzorgden in Arcen, maar voeg de twee gewoon samen, en u hebt meteen al door dat het niet meer is dan een woordspeling of hersenkronkel van 'taaldeskundige' Theo van Bladel.

Polysteren stond afgelopen maand op het menu in huize Van Bladel, en dat daar ongelukken van moesten komen....dat wist u ongetwijfeld al.
 

Theo himself vertrok richting 'Ziekenboeg'... terwijl Poly en Ester gewoon het harde werk voor zich namen. Intussen stroomt het eerste water door de buizen van Theo's nieuwe project, dus kunnen we reikhalzend uitkijken naar het vervolg van zijn serie. 

Joop van Tol is in de vorige uitgave gestart met de nieuwe reeks 'Zo transparant als water' en doet in deze uitgave het onderwerp pH helemaal uit de doeken. Dat het echter allemaal niet zooo transparant is, bewijst dit artikel meteen al. Een zwaar brok informatie, waar de boel tot op de molecuul voor u is uitgespit en dus eentje waar u uren lang plezier aan kunt beleven. Eindelijk duidelijkheid is deze complexe materie, althans, dat hopen wij.

Anja Aelbertsboer
bekijkt in 'The next Generation of Koi Judges' de Hikari Muji's en Moyo's van dichterbij en Ronald Bonestroo volgde een operatie van zijn favoriete Ghost koi van dichtbij...


John de Leur trok richting 'Het Niigata van het Zuiden' en volgde een cursus 'Eurokoi' ten huize van Jos Aben. John is intussen meer dan overtuigd van de kwaliteit die daar gekweekt wordt en heeft zelfs al enkele exemplaren op zijn verlanglijstje. U begrijpt dat er best wel mooie Koi 'geshowed' werd tussen de Limburgse vlaaien door...
 

Het forumteam stelt het forum van de N.V.N. nog eens van nabij voor... en Louis Vanreusel brengt verslag uit van de twee Koi Seminars die gegeven werden tijdens de aanloop naar de Holland Koi Show 2008. Vijf Kohaku en vijf Showa passeerden de revue, en indien u het spelletjes zelf eens wil spelen (voorzover u daar op de Holland Koi Show niet aan toe kwam) én natuurlijk dat op een eerlijke manier wil doen... bekijk dan eerst de foto's, zet dan tweemaal u eigen top vijf op papier en lees daarna pas het artikel. 
Barry den Ouden brengt verslag uit van enkele 'cases' die hij volgde als 'reizende oom Roel' (Yip, die oude Freggel!) en in het artikel WANTED maken we jullie erop attent dat de vereniging enkele nieuwe gezichten wil binnenhalen. Wie, wat en waarom leest u op pagina 123. 
In de volgende Koi kunt u natuurlijk nog méér Arcen verwachten, met kleinere bijdrages, meer fotomateriaal en natuurlijk de lijsten van de winnaars. Maar zover is het natuurlijk nog niet... Eerst mag u KOI 80 zo rond 10 oktober op de mat horen ploffen.

Pas daarna is de sinterklaas editie aan de beurt!

De redactie.