Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 83 - Van Shinkokai tot Beni Kumonryu.

Met de eerste Europese shows in aantocht, ligt het inhoudelijk zwaartepunt van de nieuwe KOI bij de Japanse Shows die de afgelopen maanden plaats vonden. Natuurlijk uitgebreide aandacht richting de SHINKOKAI, de belangrijkste Koi Show ter wereld, met werkelijk sublieme foto's van onze Duitse medewerker Martin Kammerer. Maar natuurlijk wordt ook in deze uitgave de ZNA show niet vergeten. Onze moedervereniging uit Japan is en blijft verantwoordelijk voor de belangrijkste hobbyisten Show in Japan, en graag tonen we jullie in deze uitgave de belangrijkste prijspakkers. 

Theo van Bladel neemt ons wederom op sleeptouw richting de bouw van zijn eigen vijver. Voorlopig onder de titel ' De laatste loodjes...', maar we vragen ons toch wel af of dit inderdaad de laatste loodjes zullen zijn. Ervaring leert ons anders.... :) KOI 84 en volgenden zullen ongetwijfeld uitsluitsel brengen...

Laat ons hopen op 'extra' loodjes... 
De naam Martin Kammerer was reeds eerder gevallen in deze korte tekst en zonder twijfel zal ook zijn bijdrage over de Beni Kumonryu, de rood-wit-zwarte afgeleider van de normale Kumonryu, op veel bijval mogen rekenen. Nog nooit werd een minder gekende variëteit als Beni Kumonryu zo uitvoerig toegelicht. Schitterende foto's van goede exemplaren, tategoi en zelfs beelden van diverse stadia in de ontwikkeling van de betere exemplaren completeren het geheel. Een bijdrage om zeker niet te missen. 
Joop "GinRin" van Tol neemt ons mee naar de Jurydag in Nijverdal, waarbij we uitvoerig toelichting krijgen over het jureren van diverse vaten met vis onder leiding van Toën Feyen en Louis Vanreusel.
De naam Jan Droesen, wordt sinds jaar en dag in KOI gekoppeld aan techniek en in deze uitgave is het niet anders. Jan bekijkt het buizenwerk van de Koivijver. Het buizenwerk is van het uiterst belang in de planning.  Niet alleen het 'hoe' en 'waar' maar zeker ook het 'wat' en 'waarom'. Materiaalkeuzes enzovoort. 
De Regio Coördinator trok richting Oost-Souburg en bezocht er Floors Koi Shop

Ongetwijfeld een zaak om aan uw lijstje toe te voegen wanneer de jaarlijkse inheemse koi-tocht uitgestippeld wordt.

In de voetsporen van de KVA wordt de jaarlijkse KVA-dag (dit jaar in Emmmen) toegelicht door Joop, met extra bijdrages van enkele KVA mensen. 

Jeroen Dregmans brengt het eerste deel van zijn relaas over zijn jury- trip naar Zuid-Afrika eind vorig jaar, met natuurlijk ook weer bijdrages over de grote showwinnaars en algemene impressies van het waanzinnige land dat Zuid-Afrika in feite is. Als rode draad de belevenissen van een Trainee judge in het bijzonder. 
Met trots brengen we weer een nieuwe reeks artikelen, speciaal voor Koi samengesteld door Ripert Bridges van Tetra. In de eerste aflevering van deze reeks bekijkt hij het onderwerp 'Genetica' van dichtbij en licht hij de mogelijkheden van kruisingen binnen de koikweek toe. 
De nieuwe KOI, inmiddels uitgave 83 verschijnt rond 10 april 2009.... 

Op tijd voor de paasdagen, met eieren, haasjes en die nieuwe Koi (?) in het vooruitzicht. Veel leesplezier!


De redactie