Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 85 - Reikhalzend uitkijken naar de Holland Koi Show
De nieuwe KOI staat natuurlijk in het teken van de zeventiende editie van de Holland Koi Show. Deze editie belooft nòg groter te worden, nog pakkender en vooral nog sensationeler dan de voorgaande edities. Maar liefst 3 nieuwe Shows worden toegevoegd aan het reeds bestaande pakket, namelijk de Holland Bonsai Show, de Holland Shrimp Show en de Holland Aquarium Show.

In de nieuwe editie van KOI leest u er natuurlijk alles over. En meteen toch ook even pagina 6 en pagina 87 aankruisen, want op deze pagina's kan u lezen hoe u straks een reis naar Japan kunt winnen...helemaal gratis.....voor niets dus! En u hoeft er zelfs niet echt veel voor doen! Gewoon even lid zijn of worden en het daarbij passende papiertje in de juiste bus droppen tijdens hét Koi weekend bij uitstek te Arcen. 
In de nieuwe uitgave niet alleen een vooruitblik richting onze Show, maar tevens een nablik op de allereerste Koi Show van het seizoen, de Interkoi die enkel maanden geleden plaatsvond in de buurt van Duisburg. Natuurlijk stellen we u alle grote winnaars voor aan de hand van prachtige momentopnames. Minder goeie foto's maar daarom geen minder leuk artikel, de ervaringen opgedaan tijdens de recente K2K-show in Hilvarenbeek. Toën kroop in zijn pen, en breng relaas van dit evenement, afgesloten met Grand Championswinst door een Belgische hobbyist.
Onze agenda puilt tevens uit van trips... Indien er nog plek is in de toch al drukke agenda, wat dacht u van de jaarlijkse KoiTrek richting de South East of een KoiTrekje richting Japan? De belevenissen van de groep die vorig jaar de Aziatische KoiTrek ondernam, kunt u trouwens lezen in dit blad, uitgesmeerd over maar liefst 15 pagina's en voorzien van fraaie foto's. Een werkje van de hand van de Regio Coördinator, Dyana Boon en 'nieuwkomer' binnen het bestuur; Richard Beemer. 
Ook doen we twee vijvers aan in dit nummer. KOI-lid Henk van Neer brengt relaas over het totale bouwproject in zijn tuin en Theo van Bladel brengt het derde deel in de serie over zijn eigen vijver. Met een zucht was ie klaar....of kwam ie klaar...wat is het nu Theo?
Kweken van Koi hoeft echt niet allen in Japan plaats te vinden. Dit kan perfect in Nederland, maar dat wist u natuurlijk al. Joop van Tol ging een kijkje nemen in de kweekhuishouding van Van Keulen en hielp mee met het selecteren van de Tosai. Een uitgebreid verslag, voorzien van de nodige foto's en uitleg is het resultaat. 
In het zelfbouwhoekje bouwde Wim van de Velde een balkonbakkieshower voor ons en legt aan de hand van tekst en fotomateriaal precies uit hoe hij zijn eigen bakkie in werking kreeg. Perfect resultaat gecombineerd met een vette knipoog richting geldbuidel. Zelfbouw, zo'n beetje hèt sleutelwoord in tijden van recessie.
De Chilodonella wordt door Joop van Tol van dichterbij bekeken in de Ziekenboeg en Toby Gijzen geeft een korte impressie van de basiscursus Koi-ziektes die hij afgelopen seizoen bij hem volgde.  
Toën Feyen trok richting NIKOI om er eens een kleine verkenning te doen. Ja, ook 'internetwinkels' kunnen inspireren. En verder natuurlijk nog een heleboel nieuwtjes uit de Handel en Scene. 
De nieuwe KOI ploft begin augustus op de deurmat, ruim op tijd om straks te kunnen genieten van maar liefst 6 kortingskaarten voor de HKS, met een maximale besparing van 33 Euro voor u, uw familie en/of vrienden...snel lid worden om van dit voordeel gebruik te maken kan natuurlijk ook.

Natuurlijk hopen we jullie allemaal te zien tijdens hèt Koi weekend bij uitstek...Afspraak 21, 22 en 23 augustus in Arcen. Niet te missen!
 

De Redactie.