Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 86 - The after party
 
 

25.313

Maar liefst 25.313 bezoekers trokken dit jaar richting Arcen om de Holland Koi Show (www.hollandkoishow.nl) te bezoeken. Een absoluut record! Ongetwijfeld indrukwekkend en waar we natuurlijk ook apetrots op zijn. De Kasteeltuinen barstten werkelijk uit hun voegen. Een evenement dat haar weerga in de wereld niet kent. 

Over de HKS editie 2009 leest u natuurlijk alles in deze uitgave. Theo van Bladel kroop in zijn pen en bericht over alle neven-'activiteiten' die u en ik als bezoeker niet hebben meegekregen. Zoals steeds een heerlijke 'Theo-stamper'. Johan Leurs trok op de festival rond en verzorgde korte interviews met de tien grote winnaars en stelt in dit blad die wondermooie vissen in een apart verhaal aan u voor. Overigens, uiteindelijk kwam er nog een kleine Tancho binnenzwemmen en gaat het verhaal eigenlijk over 11 exemplaren! Natuurlijk stellen we u een gedeelte van de allermooiste Arcen-vissen ook weer voor in een special in deze uitgave. Vingers en duimen aflikken!
  Onze waterspecialist Joop van Tol behandelt in deze uitgave het minder leuke onderwerp 'nitriet' en legt vooral de nadruk op de manier waarop we een (hoge) nitrietpiek kunnen voorkomen en hoe we er ook zo snel mogelijk weer van deze nitriet afkomen.
Ruud Besems bericht over een workshop fotografie, met Koi als hoofdonderwerp. Allereerst wordt de digitale camera eens van dichtbij bezien en later gaat Ruud dieper in op compositie en de truckjes om tot het allerbeste resultaat te komen.  
  Toën Feyen ging op zoek naar de grootste waterplas in Nederland, bevolkt door Koi. Hij kwam aandraven met een bericht over een vijvertje van zo'n 1,2 miljoen liter water. Adembenemend. Maar indien u méér te bieden heeft dan dat, graag een seintje, dan kan de redactie meteen op pad.
John de Leur bleef dichter bij huis en bezocht Koivrienden John en Janet. Woorden waren niet echt nodig, de foto's vertellen het complete verhaal. Een toppertje in Nederland!  
  Tattoo's dan maar? Zoals de cover van deze uitgave al voorspelt. Indrukwekkende Koi Tattoo's op het lichaam gezet door enkele Japanse grootmeesters. Ook hier vertelt het beeld zoveel meer dan het woord.
De Ikeage 2009 komt eraan en straks gaat ook een gedeelte van de redactie naar Japan om enkele van deze mudpond ervaringen voor u in woord en beeld vast te leggen. Maar om meteen en nogmaals een indrukwekkend voorbeeld te geven. De Ikeage bij Kato San, oktober 2008 in woord en beeld gebracht door de Regio Coördinator.  
Niets zo belangrijk als de veiligheid van uw kinderen. Onze KVA-er uit de regio midden en zuid Limburg, Ad Jacobs zou af en toe wel God willen zijn. Lees het aangrijpende verhaal en leer er vooral van.
Last but not least een uitdaging voor Richard Beemer, namelijk berichten over een uitdaging. 36 koihobbyisten die zich regelmatig treffen op het NVN forum(http://forum.nvn-koi.nl/) gingen de uitdaging aan een Koi Challenge (http://forum.nvn-koi.nl/index.php?topic=14626.0) te starten onder het meekijkend oog van Jos Aben van A&C. 36 hoogwaardige koi, verdeelt over 5 variëteiten werden aangeschaft met de bedoeling gezamelijk te ontdekken hoe deze vissen zich zullen gaan ontwikkelen en hoe ze er straks zullen uitzien als volwaardige duikboten. Impressies van de vissen zoals ze eruit zagen bij aankoop (Tosai) alsook de koppies van de betreffende eigenaren erbij. In de komende jaren zullen we regelmatig berichten over de ontwikkeling van de dieren en dit in samenspraak met de kwekers van de betreffende Koi.  


Zo ziet u maar... Ook deze Koi biedt voor elk wat wils. Koi 86 ploft rond half oktober op uw deurmat. Meteen het signaal om stilletjesaan met de voorbereidingen voor de winter te beginnen.

Veel leesplezier,

De redactie.