Terug naar de homepage
Magazine
  Intro ►
  Lid worden
  Previews ►
    KOI 141
    KOI 140
    KOI 139
    KOI 138
    KOI 137
    KOI 136
    KOI 135
    KOI 134
    KOI 132
    KOI 131
    KOI 130 (2)
    KOI 130
    KOI 129
    KOI 128
    KOI 127
    KOI 126
    KOI 125
    KOI 124
    KOI 123
    KOI 122
    KOI 121
    KOI 120
    KOI 119
    KOI 118
    KOI 117
    KOI 116
    KOI 115
    KOI 114
    KOI 113
    KOI 112
    KOI 111
    KOI 110
    KOI 109
    KOI 108
    KOI 107
    KOI 106
    KOI 105
    KOI 104
    KOI 103
    KOI 102
    KOI 101
    KOI 100
    KOI 99
    KOI 98
    KOI 97
    KOI 96
    KOI 95
    KOI 94
    KOI 93
    KOI 92
    KOI 91
    KOI 90
    KOI 89
    KOI 88
    KOI 87
    KOI 86
    KOI 85
    KOI 84
    KOI 83
    KOI 82
    KOI 81
    KOI 80
    KOI 79
    KOI 78
    KOI 77
    KOI 76
    KOI 75
    KOI 74
    KOI 73
    KOI 72
    KOI 71
    KOI 70
    KOI 69
    KOI 67
    KOI 66
    KOI 65
    KOI 64
    KOI 63
    KOI 62
    KOI 53
    KOI 52
    KOI 51
    KOI 50
  Artikelen ►














KOI 89 - Seizoenstarter in stijl
Voor een selecte groep koifreaks start het nieuwe seizoen al in oktober, wanneer de kwekers de nieuwe vissen binnenhalen. Ze staan er met hun neus bovenop om al het moois dat net uit de mudponds tevoorschijn komt te bewonderen, te beoordelen en bij gelegenheid misschien zelfs aan te schaffen. Voor de doorgewinterde (juist woordgebruik, na zo'n winter) Benelux hobbyist begint het nieuwe Koiseizoen echter rond Pasen, wanneer de nieuw aangeschafte Koi bij de handelaar uit quarantaine komen, de eerste beweging in de eigen vijver weer merkbaar wordt en de ongevonden Paaseieren beginnen te smelten in de tuin door de eerste échte zonnestralen.
Fred Stork hoorde ditmaal bij de tweede groep, wanneer hij op verkenning trok bij Bokoi om te zien welk mooi zwemmend materiaal werd aangeschaft voor het komende seizoen, maar vooral ook om een indruk op te doen van de zaak in Susteren. 
Jeroen en Joop daarentegen mochten we afgelopen jaar echter kwalificeren bij die allereerste groep wanneer ze met hun neus bovenop de 'harvests' stonden van diverse kwekers in Japan. Jeroen Dregmans bericht in zijn tweede deel van Japan à la carte over tal van kwekers, hun harvests, hun greenhouses en ook wel over een paar mooie zwemmende exemplaren die hij zelf op de kop kon tikken.  
Joop van Tol gaat dieper in op drie kwekers die hij tijdens hun gezamelijke tocht aandeed, namelijk Ehara, Oyama en Nagashima... en vatte de indrukken samen in het tweede, derde en vierde deel van de Koibijbel.
Natuurlijk mocht in deze uitgave de Shinkokai niet ontbreken... de allerbelangrijkste Koi Show ter wereld. Martin Kammerer trok naar Japan en legde de allermooiste vissen vast op de gevoelige plaat. Adembenemend fotomateriaal!
Ad Jacobs vertelt hoe het eraan toe kan gaan wanneer de KVA wordt opgeroepen terwijl Wouter Zandbergen bericht over de jaarlijkse KVA bijeenkomst.
Bram Rohaan schoof tijdens de laatste Holland Koi Show aan tafel met de aanwezige Japanse juryleden en legde hun enkele vragen voor met betrekking tot onze show en de manier waarop door Japanners wordt aangekeken richting de Holland Koi Show. Natuurlijk ontbreekt ook een jureringsvisie richting de topvissen tijdens de HKS niet.
Jos Aben en Richard Beemer stelden een tweede 'Koi Challenge' samen. Ditmaal worden verschillende vissen binnen de variëteiten Sanke, Showa, Shiro, Kujaku en Goshiki naast elkaar gezet en in kwaliteit vergeleken. Ongetwijfeld een stuk waarvan u en ik nog veel kunnen opsteken wat betreft de (h)erkenning van echte kwaliteitskenmerken.
Ook veel informatie in de alweer zevende aflevering van 'Zo transparant als water' waar Joop van Tol dieper ingaat op de volgende stap in de stikstofkringloop na ammoniak en nitriet, namelijk nitraat.
Mike van Zijl bericht dan weer over de Koi-korrel... en wel over de manier warop een koi-korrel tot stand komt. Hij neemt ons mee naar de grootste fabrieken waar korrels worden gemaakt en heeft het over het ontstaan en samenstelling. Een indepth-story!
Tiebo Jacobs start voor ons een nieuwe serie. In zijn Koiwoordenboek pakt hij telkens een term beet en zoekt tot de bodem de betekenis en het ontstaan uit. In deze uitgave het eerste deel van Koi-Lexicon, namelijk "kuchibeni".
Toën Feyen neemt ons voor de tweede keer mee naar Amerika en voor wat betreft het goede doel zien we een update van de Nisai van Ewit. U kunt nog steeds loten kopen op KIKA en Warchild te steunen. Naast onze vaste Koicolumn, deze uitgave voor de eerste maal een Koipuzzel met kans op mooie prijzen. Tot slot véél nieuws uit de hoek van de Handel die deze 132-pagina dikke uitgave vervolledigen en die u rond de paasdagen op de deurmat mag verwachten.