Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 64 - van de NVN, primeur der Japanse Shows!


koi64_001_150December en Januari... De stilste Koi-maanden van het jaar?
Had u gedacht! Voor de nieuwste uitgave, KOI 64 inmiddels, hadden we niet minder dan 185 pagina's informatie in petto! Dan is het natuurlijk jammer dat zo'n KOI 'slechts' 132 pagina's dik mag zijn, dus hebben we maar meteen besloten zo'n 50 pagina's te verschuiven naar de volgende uitgave. Maar niet getreurd, KOI is nu eenmaal een tweemaandelijks tijdschrift, dus zodra u zich door dit brok onbezonnen vakliteratuur hebt geworsteld, ploft de april/mei uitgave alweer op de mat!

koi64_002_150Wat heeft deze uitgave dan wél gehaald? Allereerst natuurlijk de Japanse Shows! België mocht dit jaar alweer een jurylid afvaardigen. Ditmaal viel de eer te beurt aan Joachim Clement van Kokugyo Koi - 't Viske, en natuurlijk speelde KOI ontzettend kort op de bal. Tussen het jureren door aantekeningen maken, het verslag uitpennen tijdens de lange vlucht en het volledige soelaas doorspelen aan onze redactie, nog voordat de jetlag kon toeslaan. Natuurlijk gaat onze dank uit aan Joachim Clement en natuurlijk zijn we trots om als eerste Koi-tijdschrift ter wereld uit te kunnen pakken met het showverslag. Ja, zelfs voor de Japanners!

Ook komen we terug op de ZNA Show te Kobe en tonen U al de grote winnaars. De ultieme combinatie van rood-wit en zwart.koi64_003_150Een deel van de harde kern binnen de N.V.N. trok eind vorig jaar op Koi-trek. Ditmaal stond Taiwan en Japan op het programma. In deze uitgave lezen jullie Theo van Bladel's (zoveelste) epos, allereerst over de Chinese kant van het verhaal. KOI 65 mag vervolgen met de Japanse belevenissen. Een must!


koi64_004_150
Dichter bij huis trokken we op visite bij Mees Ippel, wel bekend van de diverse Koi-forums. Koi en treintjes gecombineerd. De KoiXpres zal u verbazen. Een verhaal van Joop "GinRin" van Tol.


Martin Kammerer beoordeelde voor ons zes waanzinnige sansai Ai-Goromo. Waar moet je op letten bij aanschaf? Welk belang wordt gehecht aan witte onderhuid, en hoe moet het patroon zich ontwikkelen op de Hi-plates. In samenspraak met Joji Konishi kwam Martin 'eruit' en geeft een direct antwoord op de vraag; Tategoi bij Ai-Goromo... bestaat dat eigenlijk wel? Ja, dus!


koi64_006_150Joop krijgt in "De Ziekenboeg" ditmaal bezoek van een Argulus, de luis in de "pels" van onze gevinde vrienden.Ma-Koi mocht een leuke vijver bouwen in Engeland en natuurlijk volgden we dit project voor jullie op de voet. Na meer dan een half jaar komt er een einde aan de reeks 'De Vijver van de Toekomst'. In totaal een verhaal van zo'n 30 pagina's. Trouwens in de volgende uitgave gaan we meteen verder op ons elan en presenteren we jullie het volgende 'monster'-project. Ook meteen goed voor zo'n half jaar volg- en leesplezier. De nieuwe 'toekomst'-vijver situeert zich ergens in Nederlands Limburg. Interesse al opgewekt? KOI 65 lezen!


Onze eerste cursus was een daverend succes. De aanwezige toeschouwers waren onder de indruk. Zowel de inhoud van de cursus, de manier waarop, alsook het schitterend cursusmateriaal, vervat in een exclusieve N.V.N.-ringmap maakten indruk. Te laat met inschrijven in 2006... ? Niet getreurd, de cursussen zullen ongetwijfeld een vervolg krijgen. Klik hier voor meer cursus info.


pict2971_150
De steeds hoger wordende energieprijzen ook zo moe? Wellicht biedt de warmtepomp de oplossing als u ondanks dat, toch de vijver wilt verwarmen.

Tussendoor hadden T&T nog tijd om op bezoek te gaan bij een Deense voedingsfabrikant. Het geheim achter de samenstelling van een goeie Koi-voeding ontsluierd op Scandinavische bodem? Natuurlijk leest U het exclusief in KOI, op jullie deurmat ploffende rond 10 februari. Ideaal geschenkje ter ere van Sint Valentijn vraagt U zich af? U mag het altijd eens uit proberen!


Nieuwsgierig geworden, maar nog geen lid? Schrijf je dan hier in!


Vriendelijke groet,
De redactie!