Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 94 - It must be love...

Nieuw jaar, nieuw seizoen, nieuwe KOI! Nieuw is misschien overdreven, maar alleszins vernieuwend, want vanaf dit nummer gaan we pas echt internationaal.

Martin Kammerer, een Duitse koigoeroe bij uitstek is terug met een fantastisch verhaal over drie zusjes. Drie Showa zusjes wel te verstaan. Martin volgde de dames van tosai, via nisai tot sansai en geeft ons een gedetailleerde blik in de huishouding van ontwikkeling. Ontwikkeling van topdieren wel te verstaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kwaliteit is trouwens ook iets wat we verwachten van de kweken die Jos Aben heeft opgezet in Polen. Ook in dit nummer vervolgen we deze ontwikkelingen nauwgezet en we stellen meteen een eerste KOITREK NAAR POLEN aan u voor! Inschrijven is de boodschap!

 

 

 


Helemaal aan de andere kant van de wereld, namelijk in Australië, gingen Anja en Richard Albertsboer jureren. Ze vertellen ons over hun belevenissen tijdens de grootste show van Australië en brachten natuurlijk ook een bezoekje aan verschillende vijvers van hobbyisten ter plaatse.

 

 

 


Hiroshi Toyama, onze Niigata correspondent, trok richting Isa Koi Farm en legde zijn vragenlijstje voor aan een van de belangrijkste Showakwekers van het ogenblik.

 

 

 

 


Diezelfde farm, Isa, won de Nogyosai te Ojiya het afgelopen jaar. Bram Rohaan en Joop van Tol waren erbij en vertellen in woord (Bram) en beeld (Joop) over deze belangrijke Japanse Show.

 

 

 

 


In dit nummer ook het verhaal over Pandora. Een schitterende vierstaps Kohaku uit de stal van Nogami. Deze vis wist eind 2010 de overwinning te behalen op de Rinyukai show. Een ver-van-mijn-bed verhaal zult u misschien wel denken. Gelijk heeft u, ware het niet dat de Belgische delegatie achter Danny's Koi Café deze overwinning wist te bewerkstellen. Onze welgemeende felicitaties!

 

 

 

 

 


Paul Ashton, onze correspondent in het Zuiden van Japan zal vriend en vijand verbazen met zijn indrukwekkende foto's, geschoten tijdens de Jumbo harvest bij Miyoshi. Schitterende foto’s van één van de grootste mudponds ter wereld.

 

 

 

 


In deze uitgave weer drie Koibijbels. Joop van Tol stelt u achtereenvolgens Tamaura, Marusho en Matsue voor, waarbij hij bij Matsue tevens uitgebreid ingaat op de dagelijkse beslommeringen van deze schitterende farm.

 

 

 

 

 

 


Internationaler dan dit kan niet meer... hoor ik u al denken. Fout! In dit nummer stellen we u tevens een nieuwe schrijver voor. Martin Symonds. Al 15 jaar lang een grote persoonlijkheid op het gebied van koi en deels gehuisvest in de schitterende Niigata-prefecture. Martin begint echter in een land waar we het helemaal niet verwachten. In deze uitgave stelt hij een schitterende bonsaituin en koivijver voor in ... Italië!

 

 

 

 

 


Dichter bij huis interviewde Tiebo Jacobs de ZNA juryleden die present gaven tijdens de laatste HKS en vergelijkt de Grand Champion van vorig jaar nogmaals met de 'betere' concurrentie.

 

 

 

 


In de Koi Challenge komen deze keer de Goshiki aan bod. Jos Aben en kweker Aoki geven hun visie over de ontwikkeling en vergelijking van deze tweejarige Goshiki.

 

 

 

 

 

 

 


Ad Jacobs vertelt in zijn serie “Een goed begin is het hele werk” waarom je een koi niet tegen de schubben in moet strijken. Anders gezegd, hij laat in woord en beeld zien hoe je op de juiste manier een afstrijkje maakt.

 

 

 

 


Voor mij was het de hoogste tijd om Ad eens in zijn natuurlijke omgeving te bezoeken en trok diep Limburg in om in het kader van de serie “Hoe vijvert de KVA” een impressie te geven van zijn vijver, maar vooral ook visie op het houden van koi.

 

 

 

 

 

 


Ronald Stam verslaat de unieke koi handling dag in Rijswijk, die hij samen met Mark Kleijkers organiseerde in het kader van de jury-opleiding, hield Peter Driessen zich bezig met stekelbaarsjes en éénoogkreefjes en bereikte John de Leur een éénmalig hoogtepunt door twee Japanse topkwekers over de vloer te krijgen. De tweemaandelijkse Koilumn completeert het magazine.

 

 


KOI 94 zal rond 15 februari bij u op de mat ploffen.

Joop van Tol
Hoofdredacteur KOI magazine