Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 99 - Season's Greetings
In de laatste KOI van 2011 hebben we weer een heleboel moois voor u verzameld. Als lid van Nishikigoi Vereniging Nederland kunt u eerdaags deze negenennegentigste(!) uitgave in de brievenbus verwachten. Voor mensen die nog geen lid zijn is dit kans om lid te worden. KOI 100 is in februari aanstaande een feit en dit wordt een klapper van jewelste. Eén magazine met de waarde van een heel jaarabonnement, beter kun je als nieuw N.V.N. lid niet beginnen. Natuurlijk is KOI 100 vooral bedoeld voor de trouwe leden, die de vereniging al jaren ondersteunen, maar we gaan er natuurlijk vanuit dat de nieuwkomers dat de komende jaren ook zullen doen.

Wat kunt u verwachten in KOI 99?
Joop, Ruud, Ronald en Hans vertrokken naar China om daar de koiscene in beeld te brengen en twee shows te jureren. In dit nummer van de hand van Ronald de vierde ZNA Shanghai Koi Show en de zesde ZNA Guangdong International Koi Show. Ruud brengt het verhaal over een bezoek aan de privévijver van John-So, president van het ZNA chapter te Shanghai. De rest van onze Chinese koi-avonturen leest u in latere uitgaven. 

China

Er komen vier Japanse kwekers aan bod, drie in de vorm van de inmiddels bekende koibijbels, Marukyu, Takatatsu en Aoki, waarbij kweker Aoki, “uitvinder” van de metallic koi, verder wordt uitgediept door Joop. Martin neemt de kweker Maruju onder de loep.

Johan maakte met Dominique een mooie reis naar Japan en bezocht daar (onder andere) maar liefst drie shows, de Nagaoka Breeder Show, de Ojiya Show en de Nogyosai. De Nagaoka show brengen we reeds in dit nummer. De andere Grand Champions fleuren het voorwoord op. Tevens een stuk van Dominique waarin zij de eerste dagen van de reis beschrijft in "No jetlag till Tokyo".

Dichter bij huis doet Joop verslag van de bekende Nederlandse kweker MrMiaggy san, die de eretitel “Sempai der Sembetsu” heeft gekregen en waarvan we ons hebben laten vertellen dat de Japanners tegenwoordig zelfs ouderdieren bij hem komen kopen.

Theo van Bladel heeft weer eens wat. Dit keer zijn het onderbuik gevoelens. Wat hij daaronder verstaat leest u in KOI 99.Aoki               
No jetlag till Tokyo Onderbuik
René doet zoals gebruikelijk verslag van de KoiTrek naar Engeland. Waarom? Omdat hij nu eenmaal de mooiste plaatjes van ons allemaal kan schieten, en plaatjes soms meer zeggen dan woorden.

In de serie “een goed begin” toont Ad feilloos aan dat “Zachte koimeesters stinkende wonden maken”. Het onderwerp wondbehandeling wordt in woord en beeld duidelijk gebracht. Een ander, wat minder serieus verhaal van zijn kant heeft de titel “De geschiedenis vervalst”.

Tiebo en Janine interviewden twee Japanse juryleden tijdens de laatste HKS en doen hier hun verslag. Het verslag van Tiebo over de Holland Koi Show heeft onlangs de “Nicherin” (het magazine van de ZNA, de moedervereniging van de N.V.N.) gehaald.


Koi Trek Een goed begin HKS - Balans
Martin bekijkt weer eens drie zusjes gedurende de eerste levensjaren. Ditmaal drie Kujaku zusters.

Joop gaat in het kader van “Hoe vijvert de KVA” op bezoek bij Hans Gijselaar in Enschede.
Lekkerbekken doen we met Ruud, die deze keer Yakitori op het menu heeft staan.

In het zelfbouwhoekje toont Peter Maaswinkels hoe je een low budget onderwatercamera kunt bouwen.Kujaku Hoe vijvert de KVA Onderwater

Ook in deze uitgave weer eens een puzzel voor het goede doel en natuurlijk mogen “Creatief met Koi”, de “Visflits” van Peter en een Koilumn niet ontbreken.

Fijne feestdagen en veel leesplezier,
De redactie.