Terug naar de homepage
Magazine
  Intro ►
  Lid worden
  Previews ►
    KOI 141
    KOI 140
    KOI 139
    KOI 138
    KOI 137
    KOI 136
    KOI 135
    KOI 134
    KOI 132
    KOI 131
    KOI 130 (2)
    KOI 130
    KOI 129
    KOI 128
    KOI 127
    KOI 126
    KOI 125
    KOI 124
    KOI 123
    KOI 122
    KOI 121
    KOI 120
    KOI 119
    KOI 118
    KOI 117
    KOI 116
    KOI 115
    KOI 114
    KOI 113
    KOI 112
    KOI 111
    KOI 110
    KOI 109
    KOI 108
    KOI 107
    KOI 106
    KOI 105
    KOI 104
    KOI 103
    KOI 102
    KOI 101
    KOI 100
    KOI 99
    KOI 98
    KOI 97
    KOI 96
    KOI 95
    KOI 94
    KOI 93
    KOI 92
    KOI 91
    KOI 90
    KOI 89
    KOI 88
    KOI 87
    KOI 86
    KOI 85
    KOI 84
    KOI 83
    KOI 82
    KOI 81
    KOI 80
    KOI 79
    KOI 78
    KOI 77
    KOI 76
    KOI 75
    KOI 74
    KOI 73
    KOI 72
    KOI 71
    KOI 70
    KOI 69
    KOI 67
    KOI 66
    KOI 65
    KOI 64
    KOI 63
    KOI 62
    KOI 53
    KOI 52
    KOI 51
    KOI 50
  Artikelen ►














Koi 129: December… Einde van het seizoen of toch het echte begin?

De eerste winterprikken zijn een feit. Temperaturen tot ’s nachts -6°c, dus kunnen we maar één goeie raad geven: "Pak die vijver lekker warm in”! Verwarmen is natuurlijk de ultieme droom; maar laat ons eerlijk zijn, met de energieprijzen van vandaag de dag, is dat niet voor iedereen weggelegd. Toch kan je met een investering van een aantal eurootjes veel kommer en kwel vermijden. Een constructie overdekt met noppenfolie kan vaak al veel problemen voorkomen. Eén bijkomende tip: vergeet ook de filter niet warm in te pakken en laat hem aub gewoon doordraaien!

December is teven de maand dat de meeste handelaren opendeurdagen houden. Niet ongewoon. De belangrijkste selectie Koi wordt namelijk aangeschaft in het tweede gedeelte van oktober en gedurende de ganse maand november. De vissen gaan meteen daarna de wereld rond en belandden eind november/begin december in de verkoopbakken van uw handelaar. Twee maal een “anbefehlung”…. Ga nu naar die handelaar, want dit is echt wel dè periode bij uitstek om de mooiste vissen te kunnen zien. Andere tip: neem GEEN vissen mee naar huis in het najaar, want dit is alleen maar vragen om problemen…. (of u moet natuurlijk voorzien zien van een goed werkend quarantaine station). Elke goede handelaar biedt wel opvang tot in het voorjaar. Maak daar gebruik van!

Natuurlijk in deze nieuwe uitgave lees leesvoer: Johan trok naar Japan om de mooiste Harvests te fotograferen, maar bezocht er gelijk ook een drietal shows. De grootste winnaars van de Nogyosai, toch wel een van de belangrijkste koishows ter wereld, vindt u natuurlijk terug in dit nieuwe magazine! Ruud Besems trok dan weer naar Engeland met zijn R&R team en zag ter plaatse dat de kwaliteit in Engeland nog steeds een stapje hoger ligt dan op het vasteland. Diezelfde Ruud brengt gelijk ook deel drie over zijn juryopleiding, u komt alles te weten over showklasses, grootte klasse en noem maar op, terwijl Toën Feyen het “bench”-proces van dichterbij bekijkt.

Véél vijvers ook weer in deze uitgave. De schitterende bijdrages van Marlice Veenendaal in haar “Enjoy Koi….”-serie, het tweede deel van Anja over twee Koi gekken en zowaar het eerste deel over "Loch Feyen"… Van de hand van Feyen san himself. Dubbele terugblik op de HKS, editie 24, waarbij Johan Leurs de Koishow nogmaals door een andere bril bekijkt en Joep van Esch ons meeneemt in de wondere wereld van de Betta’s! 

Zoals altijd brengen we in de uitgave van December een volledig overzicht van de winnaars op de Holland KOI Show, waarbij Bernie Woollands nog eens extra aandacht besteed aan die toch wel erg unieke “Most Unique Koi”! Een Karashigoi met toch wel een bijzonder schubbenpatroon.

Dirk Zwagemakers trok voor de allereerste keer naar Japan en was (en is nog steeds) he-le-maal onder de indruk. De reis van zijn leven wordt omschreven in drie opeenvolgende delen. De nieuwe Koi, intussen editie 129,  valt in uw bus zo rond het weekend. Het wordt heerlijk leesvoer bij een stuk lekkere speculaas en een tas warme chocomelk. Dank u, Sinterklaasje!