Terug naar de homepage
Magazine
  Intro ►
  Lid worden
  Previews ►
    KOI 141
    KOI 140
    KOI 139
    KOI 138
    KOI 137
    KOI 136
    KOI 135
    KOI 134
    KOI 132
    KOI 131
    KOI 130 (2)
    KOI 130
    KOI 129
    KOI 128
    KOI 127
    KOI 126
    KOI 125
    KOI 124
    KOI 123
    KOI 122
    KOI 121
    KOI 120
    KOI 119
    KOI 118
    KOI 117
    KOI 116
    KOI 115
    KOI 114
    KOI 113
    KOI 112
    KOI 111
    KOI 110
    KOI 109
    KOI 108
    KOI 107
    KOI 106
    KOI 105
    KOI 104
    KOI 103
    KOI 102
    KOI 101
    KOI 100
    KOI 99
    KOI 98
    KOI 97
    KOI 96
    KOI 95
    KOI 94
    KOI 93
    KOI 92
    KOI 91
    KOI 90
    KOI 89
    KOI 88
    KOI 87
    KOI 86
    KOI 85
    KOI 84
    KOI 83
    KOI 82
    KOI 81
    KOI 80
    KOI 79
    KOI 78
    KOI 77
    KOI 76
    KOI 75
    KOI 74
    KOI 73
    KOI 72
    KOI 71
    KOI 70
    KOI 69
    KOI 67
    KOI 66
    KOI 65
    KOI 64
    KOI 63
    KOI 62
    KOI 53
    KOI 52
    KOI 51
    KOI 50
  Artikelen ►














KOI 138: Het seizoen is lekker in gang gezet….
Het seizoen is lekker in gang gezet….

En dat hebben we met z’n allen kunnen ontdekken in en rond de vijver.
Superhoge temperaturen in mei en vissen die werkelijk al paaiend de nacht en de morgen in gingen.

Maar hoge temperaturen betekent ook dat de beestjes héél hongerig zijn en met het paaigedrag erbij gerekend, betekent dat ook dat de gevaren voor ammoniak- en nitrietpieken op de loer liggen.


In die optiek is onze reeks over filtertechniek natuurlijk een item wat de nodige aandacht zal trekken.
 
Aan tafel met professionelen, waaronder een microbioloog, die de werking van het biologische filter tot in detail uitlegt.
Ditmaal waren onze gesprekspartners de heren van Takazumi.
ieuwe redacteur Barry brengt deel twee in de reeks over zijn eigen vijverbouw, ditmaal met de nadruk op het filtergedeelte,


terwijl Barry Gisberts de schop voor de eerste keer in zijn handen neemt om aan een jarenlange verslaving te beginnen.

Vijverervaringen waarbij je ervaring opdoet!
De eerste Koishows van het nieuwe jaar zijn intussen ook achter de rug. Mark trok richting de Interkoi en zag dat het in Duitsland niet echt de
goede richting uitgaat,


terwijl Johan de Junior Koi Show bezocht in Nagaoka, waar maar liefst zo’n 2000 Koi werden ingeschreven, tot een grote klasse van 36cm.

Een voorproefje van die show kunnen jullie meteen al ontdekken op de cover van de nieuwe uitgave waarop drie
Beni Kumonryu staan afgebeeld die allemaal hun rondjes trokken in Nagaoka.
Toën bekeek het internet van nabij en zag dat het allemaal geen rozengeur en maneschijn is.

De “knip- & plakdeskundigen” is dan ook een beetje een sarcastische titel.


Een heel ander verhaal… KHV! Het herpesvirus blijkt minder en minder actief te zijn in Europa of hebben we eindelijk een oplossing gevonden om een van de gevaarlijkste aanvallers in onze hobby te verslaan?

Lotte Lubos doet nog eens in detail uit de doeken wat we tot op heden allemaal weten over dat gevreesde herpesvirus en Anja bekijkt de situatie in Australië waar zowaar het herpesvirus zal worden uitgezet om de overheersing van de wilde karpers in de inheemse rivieren tegen te gaan.

Armageddon of zijn die Australiërs toch niet van gisteren?
Ook een dubbelaar van Ruud Besems in deze uitgave. Hij is weer een stapje hoger geklommen op de “juryladder” en vertelt ons wat hij allemaal heeft
moeten doen het afgelopen jaar om die stap te kunnen zetten.


Gelijk koppelt hij er een artikel aan vast over “sashi & kiwa”. Leerzaam!
Dan gaan we in detail in op een paar opmerkelijke variëteiten. Bernie doet zijn verhaal over een unieke Koi, waarvan hij eerst dacht dat het een
fletse Kumonryu was, maar wat uiteindelijk een Doitsu Ochiba bleek te zijn….


Martin Kammerer brengt in detail het verhaal over de ontwikkeling van een
Ochiba Shigure en een Karashigoi, natuurlijk hét paradepaardje van de Konishi Koi Farm.
Techniek, dan is Dirk Zwagemakers de uitgesproken persoon om het toetenbord te teisteren met berekeningen en schema’s.

In de reeks “Alle begin is moeilijk” gaat hij dieper in op pomp en filter, waarbij ook de (diameter) van het buizenwerk een belangrijke rol speelt. Niet onderschatten die factor!


Johan trok uiteindelijk ook nog eens naar Merselo, waar een “nieuw” bedrijf zowaar zijn 25ste verjaardag vierde. Kyoto Koi Paleis!
 
Onze felicitaties richting Rob en Jolanda en natuurlijk onze beste wensen richting jullie eigen vijver bewoners. Véél zon, véél goed voer, maar vooral héél gezond water toegewenst!
Koi 139 verschijnt in augustus op jullie plank, natuurlijk voor de 26e editie van de Holland Koi Show. See you there, my friends!