Terug naar de homepage
Magazine
  Intro ►
  Lid worden
  Previews ►
    KOI 148
    KOI 146
    KOI 145
    KOI 144
    KOI 143
    KOI 142
    KOI 141
    KOI 140
    KOI 139
    KOI 138
    KOI 137
    KOI 136
    KOI 135
    KOI 134
    KOI 132
    KOI 131
    KOI 130 (2)
    KOI 130
    KOI 129
    KOI 128
    KOI 127
    KOI 126
    KOI 125
    KOI 124
    KOI 123
    KOI 122
    KOI 121
    KOI 120
    KOI 119
    KOI 118
    KOI 117
    KOI 116
    KOI 115
    KOI 114
    KOI 113
    KOI 112
    KOI 111
    KOI 110
    KOI 109
    KOI 108
    KOI 107
    KOI 106
    KOI 105
    KOI 104
    KOI 103
    KOI 102
    KOI 101
    KOI 100
    KOI 99
    KOI 98
    KOI 97
    KOI 96
    KOI 95
    KOI 94
    KOI 93
    KOI 92
    KOI 91
    KOI 90
    KOI 89
    KOI 88
    KOI 87
    KOI 86
    KOI 85
    KOI 84
    KOI 83
    KOI 82
    KOI 81
    KOI 80
    KOI 79
    KOI 78
    KOI 77
    KOI 76
    KOI 75
    KOI 74
    KOI 73
    KOI 72
    KOI 71
    KOI 70
    KOI 69
    KOI 67
    KOI 66
    KOI 65
    KOI 64
    KOI 63
    KOI 62
    KOI 53
    KOI 52
    KOI 51
    KOI 50
  Artikelen ►














KOI 148: We zijn er klaar voor..!
Althans dat hopen we toch!
Het nieuwe seizoen komt er met rasse schreden aan en om eerlijk te zijn, we hebben niet eens het gevoel dat het oude seizoen reeds is afgesloten.
 
De temperaturen gingen vrijwel (nog) niet onder het vriespunt en dat brengt natuurlijk een unieke, maar complexe situatie met zich mee.
Vele hobbyisten stelden reeds een voerstop in vanaf eind oktober.
Maar bij watertemperaturen van 7-8°C, ook zonder overkapping hier en daar, blijven Koi gewoon actief. Wel degelijk op een lager pitje, maar houdt er rekening mee dat 5 maanden zonder voer, terwijl de vissen toch actief zijn, best een lange periode is.

Het voorjaar is dus belangrijk… maar ook het najaar deed hierbij zijn duit reeds in het zakje. Gingen de vissen sterk genoeg de winter in?

Yvo de Wal neemt het nog eens allemaal door in zijn artikel getiteld “Het voorjaar” en hij hoopt, net zoals wij, dat het Nieuwe jaar 2020 starten zal
zonder al te veel problemen.


Toën kijkt terug op twee internationale shows. De Franse Show die plaats vond in September,
plus de ZNA show, de show van onze moeder vereniging, die plaats vond in November.
 
Hier ging een schitterende Ueno Showa aan de haal met de hoogste eer! Natuurlijk zorgen we weer voor uitstekend fotomateriaal.
 
Die Ueno Showa kunt u trouwens zien schitteren op de cover van het nieuwe nummer!


Martin Symonds is nog niet uit ge- “roadtript” en zet zijn tocht verder bij SFF in Hiroshima.

Daar zwemmen de allermooiste vissen, vaak ook reeds in eigendom van hobbyisten.
Azukari bij een kweker of een dealer, ja het heeft zijn voordelen. Johan neemt in zijn serie over “azukari” een aantal Koi onder de loep en het mag wel duidelijk zijn dat vele opgroei-gevallen anekdotes meebrengen van vallen en opstaan. Juist glimlach en traan, die wel eens heel dicht tegen elkaar aanleunen.


Stikstof… en de kringloop ervan, we hebben er in Koi al vele pagina’s aan besteed. Toch schuift Koen een nieuwe zienswijze naar voren.

Zeker niet nalaten deze tweedelige reeks aandachtig te lezen. Go with the Flow, zou ik zeggen!
Toën bekijkt het huidige filteraanbod nog eens door een “vergeelde” bril en


laat zijn vriend Willem Dafoe nogmaals uitleggen waarom het vaak zo moeilijk is Doitsu exemplaren gewoon in te delen in een bepaalde klasse.
Ronald en Ruud trokken helemaal naar China om er een harvest van Mr. Pan mee te maken en hadden het geluk dat ze op hun trip ook nog een Internationale show mocht jureren. Of was het nu net andersom?


Een nieuwe redacteur voor het magazine, Otto san, neemt dan weer het thema “klei” vanonder het stof vandaan. niet zomaar een klei-tje, maar het welbekende, zeg maar gerust wereldvermaarde montmorilloniet.

Heeft zo’n klei-kuur eigenlijk wel nut en wat zijn de voordelen dan?
U ziet het, weer een hele brok KOI plezier. En mocht uw maag daarmee nog niet gevuld zijn, dan doen we er graag een uitgebreide portie Sushi bovenop!

De nieuwe serie “Japans eten” moest natuurlijk een leuke opener hebben… Sushi, dus.


Die nieuwe sushi… euh, KOI valt de eerste week van februari op de deurmat. Genieten maar!