Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 65 - Koi Kichisme

De tijd staat niet stil...

Alweer zijn twee maanden voorbij en kunnen we jullie de nieuwste uitgave van KOI, het lijfblad van de Nishikigoi Vereniging Nederland voorstellen. Een superdikke seizoensopener, van om en nabij de 150 pagina's!

En er valt heel wat te lezen; allereerst is er het tweede deel van de Taiwan-Japan combinatie, met dit maal Japan in “the spotlight”.

We bezochten voor jullie oa Isa Koi Farm, Kokugyo Kan, Dainichi, Miyamoto,Ikarashi Kazuto en Aoki en brengen een relaas over de toestand van Niigata één jaar na de aardbeving.


Onze serie 'De Vijver van de toekomst' zit erop, maar we zijn fier wederom te kunnen uitpakken met een volgend immens project: De bouw van mijn perfecte Koivijver. Ditmaal is schrijver van dienst Hans Hendriks, de man die jaren lang de Koi Shop in Sittard runde, en die 15 jaar Koikichisme (!) bundelt in een unieke serie over zijn droomproject.


David Standen, u misschien onbekend maar ongetwijfeld niet voor lang meer, volgde Mark Crampton en Martin Plows gedurende enkele maanden tijdens hun Japan-trips, en brengt relaas over de 'voorbereidingen' op de winst van de All Japan.


Laat u niet misleiden door de titel trouwens...
'Herinnert U zich de eerste keer?' gaat wel degelijk over...Koi.

In onze Ziekenboeg brengt Joop "GinRin" van Tol een relaas over een operatie bij een Asagi. Tot in detail doorloopt hij de gehele procedure en ervaart in eigen persoon waarom Maarten Lammens behoort tot de top in Koi-geneeskunde. Diezelfde Maarten Lammens werd trouwens ook bereid gevonden om zijn ervaringen te vertellen over zijn eerste Japan reis, die plaats vond eind vorig jaar.Humor ten top in het verhaal van Sophie Janszen. In mijn 'vis-ie' neemt ze even de gehele Koi-huishouding op de korrel, gooit diezelfde korrel in de vijver en zag dat het lekker was.
Dieper ingaan op de materie doen ditmaal Jan de Kock, die de Biofilm onder de loep neemt.

Jan Droesen bekijkt diverse Zeoliet-toepassingen van nabij.De bouw van een quarantainefaciliteit is de laatste jaren een bijna-verplichting voor de doorwinterde koihobbyist. We bekijken een quarantainefaciliteit van dichtbij en brengen in dit eerste deel de allereerste testervaringen van nieuwe producten.
T&T bekijken in 'De kneepjes van de Koikenner' de Bekko van dichterbij, Toën trekt richting Naomi Koi en we selecteren de beste foto uit onze posterwedstrijd: 'Win een Koi ter waarde van € 500,-'.

Al bij al uren lees- en kijkplezier voor de doorwinterde Koi fanaat. En mocht U het nog niet weten.... De Holland Koi Show en de Nederlandse Koi Dagen staan dit jaar geprogrammeerd op 18, 19 en 20 Augustus. Be there!

De nieuwe Koi valt waarschijnlijk 4 april op de mat bij de leden. Nog geen lid? Klik hier en vul het formulier in!Zes maal per jaar ontvangt u dan ons superdikke verenigingsmagazine, met allerlei voordelen er gratis bovenop, zoals kortingskaarten voor de Holland Koi Show, korting op de toch al goedkope, maar nu reeds bejubelde cursussen. Doen!


Vriendelijke groet,
Het NVN-redactie Team!