Terug naar de homepage
NVN
  Algemeen ►
    Waarom koi houden?
  Lid worden ►
  Nieuws
  Dealer nieuws ►
  VariĆ«teitenoverzicht ►
  NVN in de media
  Koilum
  Downloads ►
  Contactgegevens


KOI 66 - Het grote KHV verhaal

Met Arcen in zicht begint het stilaan 'rumoerig' te worden te worden binnen de Benelux-koi-gelederen.Het jaarlijks hoogtepunt van de Europese Koi-scène komt er stilaan aan, wat echter geen reden voor de redactie was om bij de pakken te blijven zitten. Wederom presenteert de Nishikigoi Vereniging Nederland een 140 pagina's dikke uitgave met super veel informatie.


Ook op showvlak, want natuurlijk waren we te gast op de Interkoi en brengen een dubbel verslag, eenmaal het verhaal door de ogen van een jurylid (Theo van Bladel), anderzijds bekijkt Toën Feyen het 'gevecht' om de grootste titels van nabij. De Interkoi is elk jaar weer een voorbode van wat we o.a. mogen verwachten in Arcen enkele maanden later en is op die manier een unieke manier om kennis te maken met die beestjes die straks ook weer de grote Show zullen maken in de Kasteeltuinen.

Ook brengen we de winnaars van de Wakagoi-Show in beeld. Interessant om nu reeds op te volgen, want diverse kandidaten van de Wakagoi Show 2006 zullen ongetwijfeld het mooie weer maken in de Kasteeltuinen anno 2008-2009. Let op onze woorden!


De grote hoofdlijnen van KOI 66 zijn echter gereserveerd voor Israël anno 2006, bezocht door een deel van de

redactie en in woord en beeld gebracht door Theo van Bladel. Hoe ver staat Mag Noy met zijn kweek anno 2006. Kan Japan nog op zijn beide oren slapen én hoe zit het nou met de gezondheid van Israël vissen, nadat ze jarenlang geteisterd werden door problemen, tegenslagen, wilde geruchten én KHV. En daarmee is de toon gezet. KHV, oftewel KOI HERPES VIRUS. We zijn uitermate trots op het feit dat we in deze uitgave een 16 pagina grote special kunnen presenteren over het KOI HERPES VIRUS. Misschien kunnen we het wel samenvatten onder de titel: 'Alles wat U altijd al had willen weten over KHV, maar nooit durfde te vragen...'. Dit verhaal gaat ver, heel ver... en werd samengesteld op basis van gesprekken die we voerden met enkele van de belangrijkste wetenschappers die zich al jaren vastbijten in dit thema. We tonen U voor de allereerste keer foto's van hoe het Herpes Virus er uitziet en brengen het relaas van een nieuwe oplossing die eerdaags zal voorgesteld worden. Het P36 vaccin. Indien U écht begaan bent met uw hobby, dan moet U dit artikel gelezen hebben. Joop 'Ginrin' van Tol mag terecht trots zijn op dit unieke dossier, waarvan hij niet enkel schrijver was, maar eerder 'internationale' moderator. 


Zoals beloofd, komen we ook terug op de All Japan, en volgen Mark Crapmton en Martin Plows gedurende de laatste maanden voor de Show. Super Mask wordt gekocht en eigenlijk alweer verkocht, nog voordat de Show plaats heeft gevonden. Een vreemde manier van zakendoen of de top van de internationale Koi-scene anno 2006...? Natuurlijk is er ook weer voldoende leesvoer om de doe-het-zelver mee te stimuleren. Hans Hendricks neemt jullie mee door het tweede gedeelte van de bouw van zijn perfecte vijver en verder gaan we door met de bouw van een quarantaine faciliteit en delen met onze lezers onze eigen testervaringen van diverse nieuwe koi-producten. 
Martin Kammerer bekijkt de Ochiba Shigure van dichterbij. Leerstof over de Asagi-Shusui klasse wordt aangeboden en we trokken op verkenning bij 'Vis- en Vijverland'. 

Natuurlijk werpen we al een eerste blik richting het weekend van 18, 19 en 20 Augustus 2006. Want de HOLLAND KOI SHOW staat voor de deur. Niemand die eraan twijfelt dat straks de échte toppers in Arcen zullen rondzwemmen. Niemand die eraan twijfelt dat Arcen 2006 hét feest bij uitstek wordt voor élke Benelux-koi freak en niemand die eraan twijfelt -weer of geen weer- dat de Kasteeltuinen straks weer zullen omgetoverd worden tot het GROOTSTE KOI-spektakel ter wereld. En mocht U problemen hebben om de resterende 2,5 maanden te overbruggen... KOI 66 biedt voldoende leesvoer om het voor U allemaal een beetje aangenamer te maken.

De nieuwe Koi valt waarschijnlijk rond 4 juni op de mat bij de leden. Nog geen lid? Klik hier en vul het formulier in!Zes maal per jaar ontvangt u dan ons superdikke verenigingsmagazine, met allerlei voordelen er gratis bovenop, zoals kortingskaarten voor de Holland Koi Show, korting op de toch al goedkope, maar nu reeds bejubelde cursussen. Doen!

Vriendelijke groet,
Het NVN-redactie Team!