NVN Koi magazine 139

We staan zowat aan de vooravond van de volgende Holland Koi Show, intussen reeds onze 26e editie.
De cover toont het al aan, maar ook het stuk van Barry den Ouden in het blad zelf maken het eens te meer duidelijk.

De Grand Champion is de belangrijkste titel die er te winnen valt gedurende dat hemelse weekend. Barry neemt jullie mee in het verleden en zette een paar herinneringen en anekdotes op papier over de 25 Grand Champions die de Holland Koi Show tot op heden gekend heeft.

Dit nummer bestellen of abonneren

Apropos, HKS… Er is een belangrijke mededeling betreffende onze show voor al onze leden: bij het nieuwe blad zitten geen kortingsbonnen zoals u de afgelopen tien jaar van ons gewend was. We hebben besloten dat u die kortingsbonnen gewoon kunt downloaden via de site van de Kasteeltuinen.

Het scheelt drukkosten en het uiteindelijke resultaat is en blijft hetzelfde. U als lid kunt genieten van een fikse korting, samen met vrienden en familie, tijdens de ultieme Koi-driedaagse in Arcen. Dus even samenvattend: voor toegangskaarten voor de 26e Holland Koi Show te Arcen:
Ga naar de website van de Kasteeltuinen om de kortingscode te activeren: www.kasteeltuinen.nl/nl/nvn. Klik vervolgens onderaan om de tickets te bestellen.
De kortingscode is alleen te gebruiken op de website van de Kasteeltuinen!!

Onze Koi Show komt er aan, maar dat neemt niet weg dat in het nieuwe blad ook diverse andere Koi shows besproken worden.
Anja trok richting Australië om daar twee shows te jureren,

Ruud en Ronald zochten hun heil in Indonesië waar de Asia Koi Cup plaats vond,

Bas en Kitty vonden het helemaal geweldig in Oldenzaal waar de Euregio plaats vond en

Barry trok naar onze eigen, inmiddels zevende editie van de Young Holland Koi Show.
U mist natuurlijk Berlijn en Hasselt, maar wegens een overaanbod aan shows hebben we die verslagen moeten doorschuiven naar onze 140e uitgave.

Natuurlijk geen Koi zonder vijver… en bij Barry Gisberts is dat een -bewust- groene vijver.
Barry brengt in deze uitgave deel twee over de bouw van zijn eigen waterplas en legt hierbij de nadruk op de techniek.
Natuurlijk een artikel waar iedereen nog het nodige van kan opsteken.

Het is fijn om te weten dat er nieuwe namen opduiken om ons schrijverslegioen te versterken. Eentje daarvan is Koen Gevers.
Hij trok, samen met een bende mede-hobbyisten, richting Polen om daar de Yoshikigoi Farm te bezoeken.
Een bezoek wat hem een schitterende Atarashi Ochiba opleverde. Natuurlijk gaat zijn stuk ook dieper in op deze “nieuwe” variëteit, met dank van een extra kader van de hand van Tiebo Jacobs.

Hans van Domburg. Ongetwijfeld kent u die naam! De man achter zoveel dingen, ook rechtstreeks in verband met de Holland Koi Show natuurlijk.

Engel Kromhout van der Meer wilde Hans eens extra in de kijker zetten, vandaar een bijdrage over Hans en zijn zelfontworpen/zelf
gefabriceerde nieuwe reeks aan bekers.

Yvo de Wal, weer een nieuwe naam, brengt zijn bijdrage onder de welbekende reeks “More Days Grace”. Yvo was reeds diverse keren in Japan, natuurlijk met Niigata als centrale uitvalsbasis en bericht over zijn belevenissen daar.
Eigenlijk een soort handleiding: “Wat mag en kan u verwachten wanneer u een eerste keer op bezoek gaat bij de kwekers in Niigata.”

Ben Weeteling had nog niet het geluk om Japan te bezoeken, maar wat niet is zal ongetwijfeld nog wel komen. Want Ben heeft twee grote passies, afgezien van zijn gezin…. Namelijk Koi en fotografie. Johan voelde Ben uitgebreid aan zijn tand en voelde de adrenaline stromen door Ben’s aders. Ben heeft die ziekte…. Neen, Ben heeft die ziekte ook!

Bas van Tooren was, als maandwinnaar, te gast tijdens de finale van Koi Idol en brengt verslag uit van een heerlijke namiddag prijzen uitreiken door de jongens van Koi Idol. Een Koiwedstrijd die gehouden wordt op basis van digitale “prentjes”. Deelname is gratis, maar winnen is écht niet zo evident!
Want uiteindelijk mag de winnaar van de hoofdprijs… helemaal gratis naar Japan! Een reden te meer om zelf misschien ook eens deel te nemen?

En dan het woord wat we zelf met moeite kunnen uitspreken: Shichifukujin. Wie of wat het is of zijn, dat vertelt Barry ons in deze uitgave.

U ziet het, KOI 139 is weer een brok leesvoer geworden met veel diversiteit en honderden top foto’s. Een “must have” voor elke rechtgeaarde Koi hobbyist.

Nog geen lid? Bezoek dan eens de website van de Nishikigoi Vereniging Nederland (www.nvn-koi.nl) of maak kennis met ons via bijvoorbeeld onze Facebook pagina, waar u bijna dagelijks nieuwtjes en updates aantreft.
Of misschien nog interessanter, bezoek onze stand tijdens de 26e Holland Koi Show in Arcen, want dan kunnen we het u live allemaal eens uit de doeken doen!

Zien we elkaar in het weekend van 17, 18 en/of 19 augustus in de Kasteeltuinen in Arcen?

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs