De Hikari Mujimono zijn eenkleurige geschubde Koi met een metaalglans over het hele lichaam en vinnen. Tot deze variëreit behoren enkele Koi, die door de hobyisten zeer geliefd zijn. Ze zijn ook wel bekend onder de naam Ogon.

Op de foto is goed de glans te zien, die over de hele Koi aanwezig is. Deze Cream Ogon laat duidelijk een ander mooi aspect zien. Iedere schub bezit een wat donkerder goudachtig gedeelte, waardoor het netpatroon duidelijker opvalt. Mede door de dikkere glanzende rand rond de schubben die ook wel fukurin wordt genoemd.

De meest bekende is waarschijnlijk wel de Purachina of wel de Platinum Ogon: een puur sneeuwwitte ogon.

Een ander voorbeeld van deze glanzende variëteit, een Kin Matsuba. Kin staat voor goudkleurig en Matsuba is een aanduiding voor het dennenappel patroon, dat ontstaat doordat zich in iedere schub een zwarte plek bevindt.

De DOITSU versies, zoals DOITSU PLATINA, DOITSU YAMABUKI of DOITSU ORENJI, zijn Koi met een metaalglanzende kleur op een schubloos lichaam, of hebben naast 2 rijen schubben langs de rugvin, ook nog een rij grote schubben op de middenlijn van de flanken.

De variëteit HIKARI MUJI kan men onderverdelen in twee Subvariëteiten:

  1. De OGON
  2. De MATSUBA

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs