De NVN heeft voor iedere hobbyist veel te bieden. Ben je een startende hobbyist dan kun je gebruik maken van de kennis van de vrijwilligers van de NVN. Uitgebreide mogelijkheden om je kennis te verhogen en te voorkomen dat je onnodige fouten maakt met alle gevolgen van dien. Genieten van een koi vijver kunt u pas als alles klopt en de vijver aan de minimumeisen voldoet. Velen zijn door schade en schande wijs geworden met enorme kosten en verlies van veel koi. Door cursussen als techniek, waterkwaliteit, basisvisziekten, koi kopen enz. te volgen voorkomt u teleurstelling en vooral veel geld. U leest in het magazine de verhalen van hobbyisten en experts en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor de wat meer gevorderde Koi-hobbyisten is er natuurlijk de Koi University. De Koi University is een 8 daagse opleiding met afsluitend een pittig examen. U krijgt in deze cursus inzicht in alle scheikundige processen die zich in onze vijvers afspelen. U krijgt een flinke opleiding in waterkwaliteit, visziekten, erfelijkheid en de complete techniek van een Koivijver. Het is een opleiding waarbij u thuis ook een flinke portie zelfstudie zult moeten doen. De cursus is een must voor de hobbyist die zelf de controle over zijn vijver wil houden en niet afhankelijk wil zijn van adviezen op facebook en andere social media. U kunt zelf uw boontjes doppen en anderen van een juist advies voorzien. De cursisten die met minimaal een 8.5 op het afsluitende examen slagen, kunnen toegelaten worden tot de Koi Vijver Adviesdienst. Dit is het elitekorps van de NVN. Ervaren specialisten die iedere hobbyist willen helpen en voorzien van adviezen om een gezonde vijver te krijgen en vooral te houden.

NU LID WORDEN

Dan hebben we nog onze vrijwilligers. Een grote groep koigekken die altijd aanwezig zijn bij het opbouwen van onder andere de Holland Koi Show en de Young Holland Koi Show. Een gezellige club van mensen die een evenement  mogelijk maken. Het mooie is dat iedereen in deze groep welkom is. Speciale vaardigheden zijn niet nodig. Iedereen helpt iedereen en we doen het samen. Mensen van allerlei pluimage en maar 1 doel: Het promoten van onze hobby en het welzijn van onze vissen.

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
days
hrs
mins
secs