NVN Koi magazine 141

Een titel die bij velen vast wel gek in de oren mag klinken, maar het is nu eenmaal een waarheid als een koe…
Oktober staat voor de “Ikeages” in Japan, het moment dat die schitterende natuurvijvers worden afgesleept en de al even schitterende vissen voor het eerst boven de wateroppervlakte worden geloodst!
Europese handelaars staan gelijk op de eerste rij om meteen die wondermooie exemplaren aan te kopen en als alles goed gaat, komen die nieuwe juwelen binnen zo rond mid november, om meteen gepresenteerd te worden tijdens de eerste opendeurdagen van het nieuwe koi-seizoen in december. Ja, u leest het helemaal goed!

Dit nummer bestellen of abonneren

Nieuwe vissen dat betekent gelijk ook nieuwe shows. in Japan dan wel te verstaan. De eerste grote shows die we dan graag meepikken zijn de Nagaoka Koi Show, de oudste ter wereld trouwens, de Ojiya Koi Show en de Nogyosai, de show der shows voor de Niigata kwekers!

Natuurlijk mag u een verslag verwachten van dit “trio-aan-shows” in dit blad en als extraatje erbij komen we ook nog eens uitgebreid terug op de Koi Expo die plaats vond begin juni in Berlijn!

Op de cover van het nieuwe magazine, twee schitterende Kohaku, gekweekt door de grootmeester Katsuyuki Hoshino, beter gekend als “Hoshikin”.
Hij haalde met beide vissen twee grote titels binnen tijdens de Nogyosai en dat gekoppeld aan het feit dat Martin Symonds uitgerekend net de historie van deze kweker uit de doeken doet in dit magazine, deed ons besluiten om deze schitterende rood-witte exemplaren op de cover voor te stellen.

Vijverbouw en vijvertechniek. Onze lezers krijgen er blijkbaar niet genoeg van en wij dus ook niet.

Toën trok naar de jongens van Makoi om er de Biorotator te ontdekken,

Orlando zette zijn eerste betonblokken op het net gestorte betonnen vloertje en

Engel en Barry trokken naar hobbyisten verspreid over de lage landen om er de waterplassen in hun achtertuin te bewonderen.

Enkel op die manier kan men leren en ontdekken!

Apropos “ontdekken”… Terug naar Japan, waar Ydo de Wal, na diverse trips naar Niigata,… eindelijk dàt Niigata, wat hij altijd al had willen ontdekken… ontdekte.

Hij noemt zijn bijdrage dan ook “rectificatie”! Misschien ook wel een woord wat we in de mond willen nemen bij het lezen van de bijdrage van Koen Gevers.

Bent u altijd al een Japan koi-fan geweest en zag u al die vissen die in andere landen gekweekt werden/worden, steeds als “minderwaardig”.
Is dat wel een juiste benadering en zo ja: “waarom”? Moeten we die stelling dan ook niet een beetje “rectificeren”? Koen is wetenschappelijk research analist en zijn bijdrage nodigt werkelijk uit om eens héél diep na te denken over het ontstaan en groei van onze hobby!

Ontstaan! Een Ginga is ook ooit als variëteit ontstaan en als we Koen zijn stuk reflecteren op het werk welk Jeroen van Keulen vandaag de dag verricht wat betreft “Nederkweek” (Bestaat dat wel?) dan komen we terecht bij een artikel van Bernie Woollands over een Beni Ginga die Jeroen himself een tiental jaren geleden wist te kwekers.

Hoe dat in zijn werk ging en welke bloedlijnen hij hiervoor gebruikte, leest u allemaal in Bernie’s bijdrage in een nieuwe “Bijzondere, unieke Koi”!

En dan is er natuurlijk ook nog de nodige portie HKS in deze uitgave. Allereerst worden alle winnaars op het podium voorgesteld,
inclusief een overzicht van de winnende titels en verder zetten we graag een aantal mensen in de bloemetjes die er 10, 15 en zelfs 25 jaar
vrijwilligerswerk hebben opzitten tijdens onze Holland koi Show.

Apropos, de Holland Koi Show… De nieuwe datum staat natuurlijk reeds vast en dit wordt 16, 17 en 18 augustus 2019.
 
Maar dat is natuurlijk nog een ver-van-mijn-bed-show. Laat ons eerst genieten van de kerstdagen die er zitten aan te komen en hopelijk van een
fantastische “rolll into” het nieuwe jaar! Maar voordat de Kerstman het beste van zichzelf mag geven, komt eerst de postbode nog langs.
 
We hopen dat het nieuwe blad tussen 8 en 11 december op de deurmat ploft en zorgt voor een portie mooi leesplezier.

En verder wat ons betreft: Maar er een fantastisch eindejaar van!

Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs