NVN Koi magazine 143

Begin april, dat wil zeggen, tijd voor de voorjaarseditie van KOI magazine. We mogen wel stellen dat we met deze uitgave het nieuwe seizoen officieel als geopend mogen verklaren en wel met een tijdschrift wat uitbarst van de informatie.
De cover toont een schitterende Kin Kabuto, een grote prijswinnaar tijdens de Shinkokai, die in februari gehouden werd in Tokyo.

Dit nummer bestellen of abonneren

Bas en Kitty brengen verslag van de belangrijkste Koi show ter wereld, en dat zowel in woord alsook (bewegend) beeld.

Scan de QR code die u terug kan vinden in het magazine, en het duo neemt u gelijk “live” mee naar het Ryutsu Center in Tokyo.

Ronald Stam was uitgenodigd als jurylid tijdens de France Koi Show. Verrassing oh verrassing, ook daar ging de SFF Kohaku van Filip Poppe
met de overwinning lopen. Nog meer show nieuws, want op 10 juni vindt de achtste editie van de Young Holland Koi Show plaats.
Een preview van de hand van Ronald en Ruud in dit nummer en natuurlijk… We hopen dat we u allemaal mogen verwelkomen op Pinkstermaandag bij de Watertuin in Naaldwijk.

Veel variëteiten leer in dit nummer!!! Mike Harvey neemt 3 mooie Kohaku onder de loep en gaat dieper in op de manier waarop een jurylid zulke
vissen bekijkt en beoordeeld.

Martin Kammerer volgt de ontwikkkeling van een Tancho Sanke, Pieter Heurter brengt een ode aan de Ochiba Shigure en

Johan Leurs had een uitgebreid gesprek met Matsayuki Sekiguchi over het ontstaan en de evolutie van zijn Showa bloedlijnen.
Natuurlijk tonen we jullie ook een aantal indrukwekkende exemplaren, zowel op foto alsook op bewegend materiaal.
Bekijk daarvoor het You Tube kanaal van de Nishikigoi Vereniging Nederland en druk op die “subscribe”- knop.

Tjaard van Balen bekijkt een aantal luchtpompen in detail, test ze uit, maar wil vooral de nadruk leggen op het belang van voldoende aanwezigheid
van zuurstof in een Koivijversysteem. Johan trok naar Heerlen en zag dat de opening van Koi Parkstad, een van onze nieuwe adverteerders,
best omschreven kan worden als een groot succes.

Succes, dat wensen we Orlando de Jonge ook toe, met zijn groots project welk we volgen in “Vijvertje bouwen? Vijvertje bouwen!”.
Intussen reeds deel drie in de serie en… de betonnen plaat is eindelijk gestort. Geen fouten te bespeuren, tot op heden, Orlando san!

Theo de Vliegh maakte van een kleine quarantaine en volwaardige opgroeibak, terwijl Roy Wardenaar uit een ingegraven hamsterkooi een schitterende vijver toverde. We volgen beide projecten stap bij stap en zijn overtuigd dat net van deze ervaringen u en vele anderen
veel kunt opsteken. Ervaringen delen, inderdaad… Vallen en opstaan, vaak een lach en een traan! Lees hoe u de valkuilen kunt ontwijken
en doe het meteen goed, met dank aan de ervaringen van anderen. Bijdrages geschreven door onze eigen lezers/leden zijn voor ons heilig!
Dus laat maar binnen rollen, die vijver ervaringen, zou ik zo zeggen!

Ervaringen kan je echter nooit opdoen zonder te starten met de hobby. Koen Gevers kwam in een penibele situatie terecht toen hij een
beginnend koppel dacht te voorzien van alle informatie die ze nodig hadden om met de hobby te beginnen. Maar eens thuis uit Arcen, voelde hij zich niet meer echt lekker in zijn vel. Had hij die nieuwelingen wel juist ingelicht? Had hij de lat niet te hoog willen leggen? U leest het allemaal in deze uitgave.

Natuurlijk ook nog wat “odes aan”. Bernie brengt een “ode” aan de dame die verantwoordelijk was voor het binnenhalen van de Grand Champions titel in Tokyo.
De Taiwanese Ying Ying! Ying Ying is al meer dan 10 jaar een vaste klant op onze eigen Holland Koi Show met een grote stand, dus die ode is hier best op zijn plaats.

Afsluitend, Martin Symonds ging rond de tafel zitten met Kase san, de baas van de Koshiji Koi Farm.
En mocht die naam u niets zeggen… Wedden dat u een “Kase” in huis heeft? Deze Japanner is namelijk, naast het kweken van schitterende vissen ook nog verantwoordelijk voor de geboorte van de Koi sok!

U ziet het al… 132 pagina’s boordevol leesplezier. En mocht u nog geen lid zijn… Niet getreurd, want u bent altijd welkom om onze vereniging te vervoegen.

Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs