NVN Koi magazine 144

En daar hoort natuurlijk een goed gevuld blad bij. Start van het seizoen, dat betekent ook “voorjaarsproblemen”.

Move Your Ass geeft nogmaals een opsomming van alle cursussen die de NVN in samenwerking met Koi Today en Koi Question organiseert en
Richard gaat even terug in de tijd, naar de dag dat hij, samen met zijn zoon, de cursus microscopie volgde.

Dit nummer bestellen of abonneren

Costa, Trichodina,… in feite zouden ze allemaal geen probleem mogen betekenen, maar één ding is duidelijk: In de Koi hobby is een microscoop gewoon een “must”. Hoe u dat ding hanteert is zelfs nog veel “must-er”!

We staan natuurlijk ook stil bij het plotseling overlijden van Louis Vanreusel, een vriend en een boegbeeld in de Koi hobby. Toën blikt terug in de tijd en brengt een ode aan een jarenlange vriendschap.

Vijverbouw is er voldoende aanwezig in dit nummer.
Orlando neemt u mee in deel 4 van zijn “projectje”. Dat het iets unieks gaat worden, is waarschijnlijk iedereen al duidelijk.

Net zo interessant: Toën en Bas blikken terug op hun eigen vijverproject en gaan in detail in op de fouten die ze gemaakt hebben de afgelopen jaren.

Fouten is misschien een verkeerde omschrijving, zeg maar  problemen, aanpassingen, tekortkomingen èn oplossingen.
Heel interessant trouwens om te lezen waar deze heren hebben ingegrepen.

Johan trok naar Nagaoka om de Wakagoi in Nagaoka te fotograferen, terwijl Toën nogmaals een rondje Kyoto deed en er ginder zijn zoveelste show mocht jureren.

Heel belangrijk want vanaf nu mag hij zich “Official ZNA Certified Judge” noemen, de allereerste persoon in Nederland die deze titel mag dragen. Ook via deze weg, onze felicitaties, Toën san.

Van Keulen Vijvercentrum, een van de oudste Koi zaken in de Benelux, bestaat dit jaar 20 jaar en dat moet gevierd worden. Johan bezocht de heugelijke feestdag en zag er veel moois rondzwemmen en tevens vliegen (Papegaaien, Kaketoes,…)! Proficiat, ook langs deze weg, Jeroen san en familie.

Barry bezocht Alltech Coppens, omdat hij wel eens wilde weten hoe Koi voer wordt gemaakt en kwam tot de vaststelling dat het allemaal toch wel een ingewikkeld procédé is, alvorens zo’n korreltje in de zak zit.

Natuurlijk ook veel Koi, gekoppeld aan kiezen en jureren in deze uitgave. Koen ging op “Kohaku-tosai-hunt”, schafte zich een rood-wit exemplaar
aan met een goede toekomst en hoopt straks vriend en vijand te kunnen verrassen op shows in de Benelux met zijn keuze. Natuurlijk zijn ook wij
benieuwd hoe dit exemplaar zich de komende jaren zal ontwikkelen.

Verder legden we 4 foto’s van Showa op de keukentafel van ZNA judge Dale R Gingerich.

Of hij deze 4 Koi even voor jullie wilden jureren, de allerbeste er even wilde uitpikken en tevens zijn eigen keuze voor zijn eigen vijver uit deze 4 exemplaren zou willen “pikken”.

Niet vreemd dat uiteindelijk zijn nummer één ook het exemplaar zou zijn, welke hij het liefste in zijn eigen vijver zou willen hebben zwemmen.

Koen neemt u verder mee in de wereld van de apps. Koi apps, dus! Op dit moment leggen we de hand aan twee apps voor onze vereniging, de HKS app en de NVN app.

Wat het allemaal inhoud en welke voordelen hieraan verbonden zijn? U kan het allemaal lezen in onze uitgave.

Afsluitend nog even vermelden dat de meeste pagina’s in dit nummer gaan naar het “More Days Grace” artikel van Pieter Heurter. Pieter san trok voor de allereerste keer in zijn leven naar Japan en brengt uitvoerig verslag hierover.

Natuurlijk kon hij niet weerstaan aan de lokroep om zelf ook enkele visjes te selecteren en aan te kopen. Welke variëteiten het uiteindelijk geworden zijn? U leest het allemaal in KOI 144 die rond 11 juni op de deurmat valt. Véél leesplezier!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
days
hrs
mins
secs