NVN Koi magazine 145

De 27ste editie van de Holland Koi Show staat voor de deur en dus is het de hoogste tijd om uit te pakken met de nieuwe KOI, intussen editie 145.
Een aantal video’s circuleren al een aantal weken op ons You Tube kanaal, dus hoogste tijd om woord bij beeld te voegen.

Allereerst is er het vijverbezoek van Barry den Ouden bij Marco den Boer, wat plaatsvond nog voordat hij de Supreme Champion-titel in Oldenzaal binnenhaalde. Nu we het toch hebben over de Euregio Koi Show, Yvo de Wal trok naar ginder en maakte een mooie reportage over de winnende vissen, inclusief interviews en sfeerverslag. Allemaal netjes te volgen, zoals reeds gezegd, op het You Tube kanaal van de NVN.

Dit nummer bestellen of abonneren

Een derde film waar de nodige tekst en foto’s bijhoren is het bezoek van Gerard de Greef bij Werner Stommels, een doe-het-zelver met twee bijzondere rechtse handen.

Volg in detail hoe Werner erin slaagde om twee filtersystemen helemaal  voor het menselijk oog weg te werken, terwijl de systemen toch optimaal hun werk verrichten. Een waar kunstwerk.

Heel veel shows in  deze uitgave. Jeroen van Keulen werd uitgenodigd op de 7de International Junior Koi Show om deze Show,
die plaatsvond in Nagaoka te jureren en brengt verslag met het jury-jasje aan.

De Young Holland Koi Show is dan weer iets voor Bas.
Niet alleen zorgt hij voor de nodige tekst en uitleg…
Ook slaagde hij erin de Grand Champion-titel -gekozen door het publiek- binnen te halen.

Ook lang deze weg, nogmaals proficiat Bas san.

De BKS show in Hasselt was dan weer iets voor Toën Feyen. Jurylid en verslaggever in één persoon.

Iets wat Mark Kleijkers hem eigenlijk reeds voordeed door deze duo-taak toe te passen  tijdens de Southern Cape Show in Zuid Afrika.
Dat zo’n lang reis niet altijd van een leien dakje loopt, leest u ook in zijn verslag.

“Jureren als een pro” gooit in deze uitgave alle remmen los. We schotelden Michael Frady, een Amerikaans ZNA jurylid, maar liefst 6 Ginrin Showa voor en vroegen hem om ze te beschrijven, te bewonderen en te plaatsen in een persoonlijke top-6. Natuurlijk vanuit jury oogpunt!

2019 lijkt voorlopig geen goed Koi jaar te zijn. Facebook en andere social media staan vol van “desastreuze” verhalen.
Toeval of niet, maar we kregen dit jaar af te rekenen met een periode aan extreme temperaturen. Heeft het een met het ander te maken of moeten we soms gewoon even de fout bij onszelf zoeken.
Johan legt een 10-punten werkplan aan “regels” voor.
Probeer deze te volgen (als is het voor velen de gewoonste zaak van de wereld) en misschien beleeft u de hobby in de toekomst wel met minder problemen.

Een van de meest gevreesde problemen die we vandaag de dag voorgeschoteld krijgen is KHV.
De NVN heeft hier in het verleden uitgebreid aandacht aan besteed, in het verleden zelfs met een extra bijlage, in de vorm van een boekje.
Tim Barbé, een bekend koi dokter uit België, was in 2018 in Japan om er Farms te bezoeken en indrukken op te doen.
Begin van dit jaar gaf hij lezingen, zowel in België als in Nederland, over zijn reis en het thema KHV.
Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n lezing kunnen volgen, dus vonden we het een noodzaak om Tim uitgebreid te interviewen voor ons magazine.
Een interview met een inhoud welk velen zal verrassen, dus ongetwijfeld ook dit “indepth interview” eens goed doorpluizen.

Natuurlijk staan er nog vele andere mooie verhalen in deze Koi. Koen neemt u wederom mee in de wereld van de apps en stelt nogmaals de NVN- en de HKS-apps voor, Toën probeert de woorden “Kyo Ren Kan” uit te spreken zonder erover te vallen en

Martin Symonds beschrijft zijn voorjaar in Niigata.

Johan nam een kijkje in de nieuwe test-faciliteiten van Kyorin en als we het toch hebben over bouwen…

Orlando gaat lustig verder en bouwt een zeer uniek project in zijn tuintje. Intussen deel 5 in deze “Vijvertje bouwen? Vijvertje bouwen!”.

We denken te mogen stellen dat we er wederom in geslaagd zijn een magazine aan te bieden, boordevol degelijke informatie en de mooiste
Koi-foto’s van over de ganse planeet.

Aanvallen, dus… Zou ik zeggen, want tegen vrijdag mag ie gerust “verslonden” zijn. Dan is het weer tijd voor de driedaagse van het jaar… ARCEN, HERE WE COME!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs