NVN Koi magazine 146

De oktober uitgave is traditiegetrouw weer de uitgave waarin u alles kunt lezen over de Holland Koi Show, intussen reeds onze 27e editie.
Dit jaar waren de weergoden ons niet echt goed gezind, maar toch wisten ongeveer 10.000 Koi liefhebbers de weg naar de Kasteeltuinen te vinden.
Eigenlijk een indrukwekkend cijfer, rekening houdend met het aangekondigde desastreuze weer op zaterdag en zondag.

Dit nummer bestellen of abonneren

Over die zaterdag en zondag, maar ook over alle andere dagen daaromheen kunt u in deze uitgave bijdrages lezen van Mia de Kreij en Koen Gevers,
die beiden een soort HKS-dagboek bijhielden. Veel informatie, leuke anekdotes, doorspekt met een dosis humor! Ja, ook dat is KOI!

Natuurlijk vergeten we daarbij de Koi, we hebben het dus over de zwemmende exemplaren, niet uit het oog, want Johan bespreekt in het kort de 16 grote winnaars, die natuurlijk mooi worden afgebeeld, dankzij schitterend fotografiewerk van het HKS-fototeam!

Overigens, en dat zoals elk jaar, in de volgende uitgave mag u een overzicht verwachten van alle winnaars, in lijst én beeld en zullen we nog tal van schitterende winnende vissen aan u presenteren.

Voor deze uitgave vonden we twee lange reportages, aangevuld met een verslag van het HKS-seminar (door Jeroen van Keulen en Toën Feyen) al meer dan genoeg HKS-informatie, want ongetwijfeld wilt u in uw lievelingsblad ook nog andere bijdrages terugvinden.

Johan was te gast bij Shintaro en keek met hem samen terug naar de periode van het ontstaan en tevens evolutie van zijn bloedlijnen.
Masaru Saito noemt ze zelf Shintaro-bloedlijnen, maar het is geen geheim dat al zijn bloedlijnen gebaseerd zijn op het Matsunosuke bloed,
ooit door Toshio Sakai overhandigd aan Saito san met de wijze woorden: “Maak er het beste van!”

Saito san nam die woorden heel ernstig en mag vandaag de dag beschouwd worden als een van de beste Go-Sanke kwekers in en rond Niigata.

Naast de HKS waren er natuurlijk nog andere shows. Toën bezocht de Koi Expo in Berlijn, terwijl Ronald Stam het veel verder ging zoeken en verslag uitbrengt van de 12e All Asia Cup, die dit jaar plaatsvond in Maleisië. Koi om duim en vingers bij af te likken!

In dat land is het als het ware altijd zomer… Martin Symonds vroeg zich af of dit in Japan ook het geval is.
Hij trok twee maanden lang door Japan en bezocht enkele kwekers tijdens het opzetten van de eigenlijke kweek.
Dingen die meestal “verloren” gaan voor een magazine, aangezien in mei en juni zelden naar Japan wordt getrokken voor het maken van reportages.

Apps… Natuurlijk heeft u de twee NVN-apps reeds gedownload. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan heeft Koen (opnieuw) goed nieuws. Het App Team heeft weer tal van updates uitgewerkt, wat betekent dat de apps nog interessanter zijn geworden.

Barry vraagt zich af of Koi wel goed kunnen zien? En hoe zit het nou met horen? Spreken ze wel met elkaar? De drie belangrijke zintuigen bij Koi, bekeken door de vrij goed werkende ogen van een Koi addict!

Toën bezocht (op zijn fiets?) Nick Curvers en had vooral oog voor de vijver van zijn gastheer. Een vijver die zo nu en dan wat aanpassingen heeft ondergaan.
Nick en Toën nemen die aanpassingen stuk voor stuk door en tonen het uiteindelijke resultaat. Ongetwijfeld een artikel dat vraagt om een vervolg!

Zwemblaasproblemen! Een van de moeilijkste gevallen waarmee u geconfronteerd kunt worden in de hobby! Ron Jakkers bekijkt dit “vreemde” orgaan van dichtbij en heeft er van alles over te vertellen. Het blijft echter een wijze raad…

Raakt een van uw Koi in de problemen en vermoedt u dat er sprake is van een zwemblaasprobleem? Wacht niet langer af en schakel meteen een Koi dokter in. Dit is meestal specialistenwerk!

Afsluiten doen we met een reportage in Zwitserland. Yvo trok hiernaartoe en bezocht een wel erg indrukwekkende vijver! Hij noemde het in zijn bijhorend filmpje “The Most Beautiful Koi Pond on Earth”. Wij gaven de reportage de titel “Mooi, Mooier, Mooist?”

Inclusief een vraagteken dus! Een vraag aan u dus beste lezer. Is dit het mooiste wat u ooit gezien heeft op het gebied van vijverbouw?
Bekijk en lees de reportage en scan natuurlijk de bijhorende “Go Live”-QR-code in… Dan kunt u mee, in de rugzak van Yvo san, op Koitocht door de Zwitserse Alpen.

De nieuwe KOI, uitgave 146 zoals reeds gezegd, valt bij de leden in de bus in de eerste week van oktober. Véél leesplezier!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
days
hrs
mins
secs