NVN Koi magazine 148

Althans dat hopen we toch!
Het nieuwe seizoen komt er met rasse schreden aan en om eerlijk te zijn, we hebben niet eens het gevoel dat het oude seizoen reeds is afgesloten.

De temperaturen gingen vrijwel (nog) niet onder het vriespunt en dat brengt natuurlijk een unieke, maar complexe situatie met zich mee.
Vele hobbyisten stelden reeds een voerstop in vanaf eind oktober.
Maar bij watertemperaturen van 7-8°C, ook zonder overkapping hier en daar, blijven Koi gewoon actief. Wel degelijk op een lager pitje, maar houdt er rekening mee dat 5 maanden zonder voer, terwijl de vissen toch actief zijn, best een lange periode is.

Het voorjaar is dus belangrijk… maar ook het najaar deed hierbij zijn duit reeds in het zakje. Gingen de vissen sterk genoeg de winter in?

Dit nummer bestellen of abonneren

Yvo de Wal neemt het nog eens allemaal door in zijn artikel getiteld “Het voorjaar” en hij hoopt, net zoals wij, dat het Nieuwe jaar 2020 starten zal
zonder al te veel problemen.

Toën kijkt terug op twee internationale shows. De Franse Show die plaats vond in September,

plus de ZNA show, de show van onze moeder vereniging, die plaats vond in November.

Hier ging een schitterende Ueno Showa aan de haal met de hoogste eer! Natuurlijk zorgen we weer voor uitstekend fotomateriaal.

Die Ueno Showa kunt u trouwens zien schitteren op de cover van het nieuwe nummer!

Martin Symonds is nog niet uit ge- “roadtript” en zet zijn tocht verder bij SFF in Hiroshima.

Daar zwemmen de allermooiste vissen, vaak ook reeds in eigendom van hobbyisten.

Azukari bij een kweker of een dealer, ja het heeft zijn voordelen. Johan neemt in zijn serie over “azukari” een aantal Koi onder de loep en het mag wel duidelijk zijn dat vele opgroei-gevallen anekdotes meebrengen van vallen en opstaan. Juist glimlach en traan, die wel eens heel dicht tegen elkaar aanleunen.

Stikstof… en de kringloop ervan, we hebben er in Koi al vele pagina’s aan besteed. Toch schuift Koen een nieuwe zienswijze naar voren.

Zeker niet nalaten deze tweedelige reeks aandachtig te lezen. Go with the Flow, zou ik zeggen!

Toën bekijkt het huidige filteraanbod nog eens door een “vergeelde” bril en

laat zijn vriend Willem Dafoe nogmaals uitleggen waarom het vaak zo moeilijk is Doitsu exemplaren gewoon in te delen in een bepaalde klasse.

Ronald en Ruud trokken helemaal naar China om er een harvest van Mr. Pan mee te maken en hadden het geluk dat ze op hun trip ook nog een Internationale show mocht jureren. Of was het nu net andersom?

Een nieuwe redacteur voor het magazine, Otto san, neemt dan weer het thema “klei” vanonder het stof vandaan. niet zomaar een klei-tje, maar het welbekende, zeg maar gerust wereldvermaarde montmorilloniet.

Heeft zo’n klei-kuur eigenlijk wel nut en wat zijn de voordelen dan?

U ziet het, weer een hele brok KOI plezier. En mocht uw maag daarmee nog niet gevuld zijn, dan doen we er graag een uitgebreide portie Sushi bovenop!

De nieuwe serie “Japans eten” moest natuurlijk een leuke opener hebben… Sushi, dus.

Die nieuwe sushi… euh, KOI valt de eerste week van februari op de deurmat. Genieten maar!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
days
hrs
mins
secs