NVN Koi magazine 150

Onze 150e uitgave en dit feit mag echt wel gevierd worden. Maar wacht eens, 150 uitgaves, 6 stuks per jaar… Dat betekent meteen ook dat we met dit magazine ons 25e jubileum vieren!

De cover geeft het al aan met een “Holy Shit, we’ve lasted 25 years” sleutelhanger erop. Trouwens, ook verder in het magazine staan we nogmaals stil bij dit heugelijk feit, want Toën Feyen schreef hier een artikel over en gaat terug tot aan onze allereerste “nieuwsbrief”.

Dit nummer bestellen of abonneren

Diezelfde Toën Feyen komt overigens vaker terug in dit magazine, want hij kroop een aantal keren in de pen voor jullie. Starten doet hij met “De frietendame”.

Hij trok de grens over en bezocht een vijver in Belgisch Limburg. Op het einde van het verhaal een pareltje van een vijver, maar het echtpaar had echt wel eerder serieuze problemen gehad met onder andere de vijvertechniek.

Echter helemaal niet te vergelijken met een andere hobbyist die het uiteindelijk helemaal niet meer zag zitten.

Dat artikel kreeg de titel “De drama vijver” met zich mee. Ik kan me voorstellen dat u begrijpt waarom… Vandaar dat het A-Team (T-Team?) meteen moest ingrijpen.

Wie helemaal geen drama’s hoeft te verwachten met zijn systeem is Orlando. Hij neemt ons mee, in episode 8 of zoiets, naar zijn “tweede huis”.

Intussen werden de eerste vissen uitgezet en alles wat we kunnen zeggen is: “pure magie”.

Onze titel “The day after…” duidt natuurlijk op het Covid-19 verhaal. Ook dat had natuurlijk zijn invloed op de inhoud van dit nummer.

We hadden natuurlijk graag show verslagen van de Interkoi, de Euregio en onze eigen YHKS gebracht, maar jammer genoeg besloot het Corona-virus daar anders over.

We moesten met zijn allen in quarantaine en net dat gegeven bracht Bas san op het idee om een héél uitgebreid artikel te brengen over quarantaine; het hoe en zeker ook het waarom!

Verder toch ook de nodige mooie Koi in dit nummer, want we gaan uitgebreid in op het Kin-Gin-Rin fenomeen en

Bernie neemt de metallic-Koi afdeling onder handen.

Toën vroeg zich af of er “Leven is na de dood”. We vonden het niet bepaald een gelukkig gekozen titel totdat de gesnorde man uit Venlo ons duidelijk maakte dat het verhaal écht wel over Koi ging.

Koen eindigt zijn stikstof boek en begint gelijk aan een nieuw filterverhaal.

Natuurlijk vanaf de allereerste belangrijke vraag:”Steken we het filter lekker in de grond of gaan we hem toch bovengronds plaatsen?”

Ongetwijfeld weet u hier het betere antwoord op… Maar er zijn nog steeds hobbyisten die vanaf de start behoorlijk in de fout gaan.
En ook aan die beginners moeten we natuurlijk denken!

Nick Curvers wilde eens lekker “illegaal” doen, maar dat viel behoorlijk tegen! Geen “Breaking Bad”-toestanden in zijn tuin, maar wel een “legaal buitenlab” waarin de nodige Hanna-meters getest werden.

Natuurlijk zijn we blij met bijdrages geschreven door onze lezers. Dus een oproep eens te meer ook aan u: “Laat de artikelen maar komen!”

Japan is het tweede thuisland van Johan en ditmaal trok hij, samen met onze voorzitter en vertaalster Yuki Kawakami, naar een van de nieuwe greenhouses van Toshinobu Ikarashi, de zoon van Kazuto!

Toshinobu san besloot, na de dood van zijn vader, om niet alleen maar Go-Sanke te kweken, maar ook de mooiste Kawarimono in zijn aanbod op te nemen.
En dat betekent natuurlijk: nieuwe Oyagoi, nieuwe bloedlijnen, nieuwe kweek set-ups. Hij slaagt daar blijkbaar in met bravoure.

Van diezelfde Ikarashi zaten er ook vijf Kohaku in de allereerste Koi Zanmai Judging Contest.

Maar voordat Toën die rood-witte jureert van Toshinobu, nam Bernie eerst vijf Shiro onder handen, gekweekt door Omosako.

Dat verhaal en tevens 1/3 van de totaaluitslag kunt u alvast terug vinden in deze 150e uitgave.

U denkt: een hele brok informatie. Nou, er staan nog een aantal artikelen in, die hier niet eens aan de orde kwamen.
 
Traditiegetrouw is deze 150e uitgave wederom 132 pagina’s dik. Een perfecte brok informatie die u dagenlang leesplezier zal bezorgen aan de vijver…

En indien u beslist nieuwe aankopen te doen; maak dan zeker ook gebruik van de nieuwe ledenpas die u, voor het eerst sedert lange tijd,
weer kan vinden bij dit nummer. Ik zou zeggen: “Geniet van het eerste, maak gebruik van het tweede”. KOI 150 zal, zonder onvoorziene problemen, tegen 10 juni bij de leden zijn!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs