NVN Koi magazine 151

Inmiddels alweer de derde uitgave onder het “schrikbewind” van het corona-virus en wie verwacht dat we een nummer moesten samenstellen zonder Koishows komt -natuurlijk- bedrogen uit.

 

Dit nummer bestellen of abonneren

De Sydney Koi Show 2019

Onze Kate McGill ging jureren op de Koishow in Sydney en brengt verslag uit over een show waarbij de deelnemende Koi -zonder enige uitzondering- allemaal gekweekt zijn in… Australië zelf.
Koi import in Australië is immers verboden en als gevolg daarvan zijn de Australiërs aangewezen op eigen kweek.
Of hun dit lukt, ziet u op de bijbehorende plaatjes van de kampioenen.

Online Young HKS

Dichter bij huis, zeg maar gewoon “huis”, vond de allereerste Online Young Holland Koi Show plaats.

Een ware happening welke op poten gezet werd door onder andere Mark Kleijkers, Bas van der Hulst, Ronald Stam en Ruud Besems….

Op naar een paar winnaars van de YHKS

… en het zijn net die laatste twee die tevens in de pen kropen om u dit verslag bij elkaar te pennen.

Op verkenning bij Ngan Hoang

Toën Feyen kroop letterlijk constant in zijn pen, want van hem kunnen jullie best veel bijdrages verwachten in deze uitgave.
Hij ging onder meer op verkenning bij Ngan Hoang en

Op bezoek bij Petra & Frank

bracht een bezoek aan de Duitse hobbyisten Frank en Petra. Leuke vijver trouwens!

“Gierend emoties”

Van ervaringen kunt u veel opsteken, daarom zijn we blij dat regelmatig ook leden achter het toetsenbord kruipen om een verslag te schrijven voor deze KOI.

In dit blad onder andere een “gierend” verhaal, geschreven door Dave Kesseleer. Hoe het niet moet, maar ook hoe het wel moet!

“Koi houden in een vijversysteem”

Dat laatste proberen we extra in de verf te zetten in onze nieuwe serie geschreven door Steve Childers, met de titel “Koi houden in een vijversysteem”.
Dit zijn uiteraard stukken waar u als beginnend, maar ook als gevorderd hobbyist, ontzettend veel van kan leren. Heeft u er trouwens al ooit bij stilgestaan dat een lidmaatschap van de NVN, inclusief het tweemaandelijkse KOI magazine, slechts een kleine 50 euro per jaar kost…
Maar dat u misschien, met alle informatie die u opdoet, werkelijk honderden euro’s kunt uitsparen binnen uw hobby… wanneer u het allemaal meteen goed doet!?!

Psycho-educatie

En inderdaad, geloof ons maar. Het kan tegenvallen! Het stuk “Psycho educatie” is er het levende bewijs van.
Ewit Kievit omschrijft toestanden die u en ik liever allemaal niet willen meemaken. En al zeker niet wanneer het zich allemaal binnen de 24 uur afspeelt.

Een verhaal over rottweilers en “rott”-wormen

Johan trok naar het hoge noorden en bezocht hobbyist Dewi san. Haar vijver is een plasje van maar liefst 400.000 liter water, maar waar alles op een gegeven moment allemaal een beetje tegenzat.
Een beetje moed in praten dus, het juiste advies én een helpende hand toereiken en Dewi haar vissen fleurden binnen de kortste keren helemaal op.

Van Koi vijver naar Vijver met Koi

Koen san gaat verder in zijn serie “filter basics” en schuift de biologische werking van een filter naar de voorgrond.
Of hij zich echter helemaal in zijn sas voelde toen hij Koi overplaatste van een Koivijver naar een vijver met Koi betwijfelen we… Maar ook die ervaring kunt u lezen in een artikel met identiek dezelfde titel.

Japans eten Bento box

En zo kunnen we nog even heerlijk doorgaan: lekker Japans eten met de Bento box, de tweede jureringsronde binnen de “Koi Zanmai Judging contest“, kijken of een plantenfilter een “must” is of eerder vaak een drama….

All Japan 2020

En genieten van de mooiste vissen op de All Japan, want Dominika stelt aan u de Botan, Tsubaki en Sakura winnaar voor van de All Japan.

Vele mooie vissen dus in dit nummer en top informatie om onze hobby in deze barre tijden toch gewoon dat beetje “houvast” te geven.

De nieuwe KOI, intussen uitgave 151, mag u in de bus verwachten de eerste week van augustus. Tenminste indien u reeds lid bent van de
Nishikigoi Vereniging Nederland. Indien nog niet… Dan wordt het echt wel de hoogste tijd!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs