NVN Koi magazine 153

Begin december en er valt weinig te beleven in het Koi-wereldje… en al zeker op het gebied van Koi shows.
Het mag dan ook vreemd in de oren klinken wanneer we zeggen dat deze december uitgave een waar Show nummer is geworden!

Dit nummer bestellen of abonneren

Zoals jullie allemaal wel weten vond de Holland Koi Show dit jaar plaats als een Online happening.
We stellen jullie dan ook graag alle eerste prijswinnaars voor in dit nummer en dat zijn er nogal wat!

Maar daar houdt het niet op! Ruud en Ronald trokken naar een aantal winnaars om ter plaatse de begeerde bekers te overhandigen en ze zouden natuurlijk niet R&R zijn, mochten ze niet de tijd hebben uitgetrokken om ook ter plaatse de vijvers eens grondig te inspecteren.

Toevallig of niet, maar hun drie bezoeken situeerden zich telkens in België, met een bezoek aan de Familie Ceyssens, de Familie de Wit

en tevens aan een dealer die de laatste maanden steeds meer van zich laat horen, Zen Koi!

We stellen dus ongelooflijk mooie vijvers voor in dit blad, daar kan u van op aan.

Steve Childers vertelt dan weer hoe u best een vijver aanlegt en hoe u de beste keuze kan maken op het gebied van pompen.

Koen gaat nog een stapje verder in onze reeks, gekaderd binnen onze eigen Koi-App. Intussen zitten we binnen het domein van het biologisch filteren.
Een must om te volgen, deze zeer uitgebreide reeks!

Afgelopen maanden moesten we afscheid nemen van Peter Waddington, de misschien wel bekendste naam in de Europese Koi geschiedenis.

Peter is natuurlijk wereldberoemd geworden door zijn boeken Koi Kichi en Koi2Kichi en Bernie Woollands neem op een gepaste manier afscheid van deze guru, die in het verleden ook vele artikelen schreef voor jullie Koi magazine. Peetah san, het gaat je goed hierboven!

We halen in deze uitgave nog een oude bekende onder het stof vandaan: Enrico Does. In een heel ver verleden was hij voorzitter van jullie vereniging en geloof het of niet, Enrico is ook vandaag de dag nog steeds verslaafd aan zijn zwemmende juwelen.

En sommige van deze zwemmende juwelen zijn intussen al héél oud geworden. Een gegeven dat Enrico aanspoorde om een nieuwe reeks op poten te zetten in jullie verenigingsmagazine: “Waar zwemt de oudste Koi van Nederland?”. Heeft u ook heel oude Koi in uw vijver zwemmen en heeft u zin hierover te berichten?
Graag een seintje aan het redactieteam middels een mail aan redactie@nvn-koi.nl.

Toën Feyen weet (nog steeds) wat lekker eten is en gaat wederom de Japanse toer op. Wat schuilt er achter de mooi naam “Okonomiyaki”??
Wij zouden het gewoon een pannenkoek noemen, maar inderdaad… Geen gewone versie met siroop erbovenop!

Koen wilde het ook graag culinair houden en trok richting House of Kata om oa over de intrede van de “zwarte vlieg” in de Koi voeding te praten.

Een lang gesprek welk kadert binnen onze reeks “Op verkenning bij…”.

Opnieuw een 132 pagina’s dikke uitgave met ontzettend veel leesplezier in..  Ontdek de overige artikels gewoon zelf, zou ik zeggen.

De kerstman staat voor de deur, maar dit blad mogen jullie toch veel eerder verwachten. Laat ons echter hopen dat die Kerstman ons straks allemaal goed nieuws komt brengen en we met zijn allen naar een meer normaal 2021 kunnen toeleven, hopelijk terug met een “live” Koi Show  in de Kasteeltuinen in Arcen.

Om die overgang naar het nieuwe jaar iets makkelijker te doen verlopen,
hebben we beslist om een eerste WINTER Holland Koi Show te organiseren. Wederom een online gebeuren (omdat het gewoonweg niet anders kan en mag), maar dat zal de pret niet storen…

Ook in 2021 zullen we als vereniging weer ons beste beetje vooruit zetten met tal van nieuwe initiatieven.
En wie weet volgt er misschien wel een combinatie van een online Show en opnieuw onze vertrouwde Show in Arcen.
 
Prettige Feestdagen en blijf gezond! See you in Twenty-one!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs