NVN Koi magazine 154

Wanneer we deze preview in elkaar zetten, zitten we te midden van een echte koude periode.
’s Nachts temperaturen tot -15°c en overdag gewoon lekker stevig door vriezen. We hebben het in geen jaren meegemaakt.

Dit nummer bestellen of abonneren

En juist daar schuilt/schuilde natuurlijk het gevaar: Wie verwacht er nu nog een serieuze winterkou wanneer iedereen overtuigd is van de opwarming van de aarde en de beste weersvoorspellers al jaren duidelijk maken dat we de koudste winters wel achter ons hebben. Niet dus!
Lees even mee op het internet en tal van hobbyisten zitten met de handen in het haar. Watertemperaturen die nu reeds onder de 1°c zitten en dat terwijl we nog zeker 7 dagen ononderbroken vriesweer mogen verwachten. Toch niet goed voorbereid op zo’n winterprik,
alhoewel er steeds opnieuw voor wordt gewaarschuwd? Kunnen we nu nog ingrijpen? Lees daarvoor het artikel van Willy van Summeren, welke hij plaatste op de FB-pagina van de NVN.

Onze uitgave 154 kijkt alweer enkele maanden vooruit en heeft het vooral over de gevaren van het voorjaar.
En jawel, die gevaren beginnen net nu of het begin ervan ligt alweer een paar maanden achter ons. Is de vijver niet in optimale omstandigheden de winter in gegaan?
Of de vissen niet voorzien van een extra winterjasje? Dat kan inderdaad zuur opbreken in de maanden maart en/of april.
Mario Barthelme neemt die gevaren één voor één onder de loep en zoekt naar oplossingen.
Een echte aanrader dit artikel, want met een paar kleine aanpassingen kunt u uw vissen veel gemakkelijker door het vaak moeilijke voorjaar loodsen.

Ruud en Ronald trokken er weer op uit en maakte een ronde door de Benelux en moesten zich vaak (ook) loodsen door de moeilijkste verkeerssituaties.
Voor dit magazine werden niet minder dan 3 hobbyisten bezocht, allemaal winnaars tijdens de Online Holland Koi Show.
In het volgende nummer mogen jullie 3 verdere winnaars verwachten, waarbij we natuurlijk steeds oog hebben voor de eigenaars EN hun schitterende waterplassen.

Koen zorgt er trouwens voor dat in dit magazine de vijver bezoeken tot een kwartet worden aangevuld.
Hij bezocht Kimo en zijn vijver bezoek is tevens te volgen via ons You Tube-kanaal

In dit nummer natuurlijk weer een vervolg in de serie geschreven door Steve Childers, “Koi houden in een vijversysteem” en de reeds eerder vernoemde Koen brengt deel 5 in “Filter Basics”, onderdeel van de inmiddels wel gekende NVN-Koi App.

Nadat we afscheid moesten nemen van Peter Waddington vorig jaar, viel er helaas weer een grootmacht in de Koi wereld uit.
Mark Gardner moest zijn meerdere erkennen en verloor de strijd tegen het Covid-19 virus op 4 januari van dit jaar.
Een afscheid wat pijn doet! Mark zorgde destijds voor de schitterende DVD die we in KOI 100 verwerkten en in dit magazine geven we Mark,
waarschijnlijk een laatste maal, het woord wanneer hij de variëteit Goshiki bespreekt.
Mark, het gaat je goed hierboven!

Geen échte shows, maar toch presenteren we de nodige prijswinnende vissen in dit nummer.
We brengen alle winnende vissen van de eerste “Virtual ZNA Koi Show” in beeld en dat zijn er nogal wat.

Trouwens een dikke proficiat aan onze eigen Toën Feyen die er een Zipangu prijs wist weg te kapen en dat, notabene, met een Koi die hij via Facebook op het spoor kwam. Een Beni Kumonryu van uitzonderlijke klasse die we ongetwijfeld in de toekomst ook mogen terug verwachten in Mr. Feyen zijn “Basic Koi Keeping”-serie.
Vraag is gaat hij dit juweeltje straks indelen in de Kawarimono-klasse of gewoon als Doitsu “benchen”.

Voorlopig echter nog niet echt aan de orde… In dit magazine is namelijk de Taisho Sanshoku aan het woord, of ook wel kortweg Sanke genoemd.

Genoeg woorden echter vuilgemaakt, terug naar de orde van de dag. De nieuwe KOI, intussen uitgave 154, mag rond 12 februari verwacht worden.
Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs