NVN Koi magazine 156

Nog geen Koi shows in 2021, maar dat wil niet zeggen dat dit blad weer helemaal “show-loos” is… Het tegenovergestelde is namelijk waar.

Dit nummer bestellen of abonneren

We hebben een Japans fotograaf ter plaatse gestuurd om voor ons magazine de Junior Koi Show en de Young Koi Show te fotograferen, dus de winnende vissen van deze twee shows mogen jullie alvast verwachten in het nieuwe blad.

Veel uitgebreider gaan we echter in op de winnende exemplaren van onze eigen tiende Young Holland Koi Show.
De Overall Grand Champion werd binnen gehaald door Himitsu Koi, met een schitterende Sanke gekweekt door Maruhiro.
Onze gelukwensen in de richting van Bas en zijn Team.

Opnieuw moesten we afscheid nemen van een Koi-vriend. Tony Price is er helaas niet meer! In dit nummer een eerbetoon aan hem, geschreven door drie andere grootheden, namelijk Mike, Toën en Bernie.
Ook in deze uitgave gaan we weer op zoek naar de oudste Koi van Nederland, ditmaal trok Toën richting Maastricht om de vijver van Arno Dello te bezoeken.

Johan trok naar het Belgisch Limburgse (groot) Hasselt en breng een vervolg in “Vijvertje bouwen…”, over twee vijvers die geheel draaien op airlifts,
m.a.w. er wordt geen gebruik gemaakt van ook maar één gewone vijverpomp. Enkel luchtpompen dus in werking, maar tevens een aantal mooie Koi in die vijvers van hobbyist Danny.

Maar hoe koop je nu best een Koi? Toën neemt de stappen één voor één onder de loep en verteld in detail waar je op moet letten, wanneer je een Koi gaat kopen bij een handelaar. Of misschien wil je je eigen Koi wel rechtstreeks gaan kopen in Japan?

Indien dat het geval is, denk er dan eens over na om een complete trip te maken door het land van de rijzende zon.
Steven en Anthony Grey nemen jullie, in een nieuwe serie, mee door Japan en laten u de mooiste, vaak verborgen, plekjes ontdekken.

Het aanschaffen van Koi. Wat is er nou erg belangrijk bij zo’n aankoop? De huidkwaliteit natuurlijk.
In zijn nieuwe reeks heeft Bernie het over dit kenmerk, wat na de lichaamsbouw, misschien wel het belangrijkste aspect is wanneer je een nieuw juweeltje wil aankopen.

André de Groot, een van de bekendere hobbyisten in de Benelux heeft intussen al een mooie collectie samengesteld.
Ruud, Ronald en Co trokken richting André in de aanloop naar de Young Holland Koi Show om te ontdekken hoe een top hobbyist zijn vissen voorbereid op een Koishow, zelfs indien we te maken hebben met een Online-gebeuren!

In André’s vijver zijn best veel Go Sanke exemplaren te vinden. Iedereen weet intussen wel hoe een Kohaku, een Sanke of hoe een Showa eruit ziet.
Toch zijn sommige exemplaren gewoon stof voor discussie: ” Is het nou een Sanke of is het nou een Showa”?
David Brown neemt er een paar exemplaren uit en legt in detail uit waar nou net de (vaak kleine) verschillen zitten.

Opnieuw dus een stevige brok leesvoer die jullie richting uitkomt! Intussen is het nieuwe magazine reeds verzonden bij het verzendhuis,
dus de komende dagen mogen jullie de intussen 156ste editie van KOI-agazine in de bus verwachten. Genieten maar..!

Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs