NVN Koi magazine 157

Alhoewel in deze uitgave de Bekko in de variëtieten- “spotlights” staat, richten we met de cover van deze uitgave, alle aandacht op een schitterende Hi Utsuri, meteen ook de blikvanger op de showposter van onze Online Holland Koi Show.
Intussen is dit evenement alweer verleden tijd en natuurlijk mag u het hele verhaal over deze show verwachten in uitgave KOI158!

Dit nummer bestellen of abonneren

Een hobbyist die in het verleden verschillende prijzen won op een van onze Online-evenementen, Paul Jansen, staat in deze uitgave ook in diezelfde spotlights.
Hoe vijvert een hobbyist, met een brokje natuurlijk groen in zijn vijver, op een erg hoog niveau? Een reportage die meer dan 10 pagina’ in beslag neemt,
geeft u het antwoord op deze vraag!

Dus toch verkeerd begonnen bij de bouw van u laatste project? Koen Gevers vond in ieder geval dat zijn vijvertje alweer/opnieuw vatbaar was voor verbeteringen en investeerde meteen een groot deel van zijn zuur verdiende spaarcentjes. Opnieuw een beetje graven? Opnieuw een nieuwe filter??
Opnieuw buizen doorzagen en vervangen??? Moeten we het nog zeggen, of gelooft u ons gewoon op ons “heilig” woord!?!

Apropos, “heilig”… Stefan Koster trok naar een klooster in Griekenland en kwam er al snel achter dat een aantal monniken daar werkelijk “Koi-verslaafd” zijn.
Gevolg? Beetje graven! Buizen lijmen!! Filtertje erin!!! Inderdaad, alweer een gekend verhaal, maar nu in allemaal geplaatst in een uniek zuiderlijke omgeving.

De familie Grey doet voor ons Kyoto aan en u zal al snel beseffen dat wanneer u straks een reisje Japan boekt, Kyoto best ook op het verlanglijstje mag staan.
Schitterende beelden tonen U alvast de weg!

Een lange weg die, een pakketje, verstuurd vanuit de NVN-zetel, ook moest afleggen op weg naar de wereldberoemde Aoki Koi Farm.
Hun Beni Kikokuryu stond namelijk afgebeeld op een recente Showpin en we vonden het niet meer dan normaal dat de heren Aoki deze pin ook met hun eigen ogen zouden kunnen bewonderen. Pieter Heuter brengt het verhaal van start tot aankomst en we kunnen genieten van een paar blijde Aoki-gezichten, die onze pin met open armen mochten ontvangen. Inmiddels ook als film op You Tube te zien.

Toën deed een rondje Veluwe en ontdekte er een paar schitterende Koi vijvers,

terwijl Ron en Mia de Kreij hun eigen “Koi Trek” organiseerden.
In tijden dat we niet met z’n allen naar Arcen mogen een welkome pleister op de wonde!

In onze reeks “Japans eten” ontdekken we dat er een aantal gerechten zijn die best wel gevaarlijk zijn voor menselijke consumptie,

terwijl in de “KZJC” ditmaal een aantal nisai Showa worden beoordeeld door Bernie Woollands.
Bij de aankoop van nisai zijn de kansen op miskoop natuurlijk veel kleiner dan bij de aankoop van tosai!
Vandaar dat het artikel van Mario Barthelme in deze uitgave echt wel op zijn plaats is.
“Een vloek of een goedkoper alternatief?” is dan ook een terechte, weloverwogen ondertitel.
En ja, we hoorden U al vloeken bij de aankoop van een aantal recente tosai, maar onthou één ding.
Die éne keer dat er niet gevloekt wordt, is het het allemaal… dik en dubbel waard geweest!

Alweer een schitterende uitgave dus van ons redactie Team… Die meteen een korte zomerpauze inlast om hopelijk terug te zijn ergens midden oktober, met een stevige nieuwe uitgave. En verder? Stay safe, stay Koi-Hungry!

Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs