NVN Koi magazine 158

De nieuwste uitgave van KOI, de allereerste na de Holland Koi Show Online, brengt jammer genoeg nog niet de verwachte special over deze online-happening, aangezien we dit één uitgave moesten uitstellen, maar brengt wel meteen Miss Magnum op de cover. Miss Magnum is die befaamde SFF-Kohaku van Filip Poppe en
Els de Decker, die de laatste jaren titel na titel wist te veroveren op vele Europese shows. Onze Online-show was daarop geen uitzondering.

Dit nummer bestellen of abonneren

Zoals dus reeds gezegd, de special over de Online HKS mogen jullie verwachten in uitgave 159, maar toch is er voldoende show materiaal in deze uitgave.
Wat te denken van mooie verslagen over de Franse en Belgische shows, waar telkens… Filip en Els zegevierden!

“Ofcourse”, zouden we er bijna bij schrijven.

Uit medisch standpunt bekijken we de evolutie van het Koi Herpes Virus. Onze Amerikaanse correspondent Robert Wicker heeft zich verdiept in de huidige concepten en voegt hierbij de nodige aanbevelingen. Aanbevolen om te lezen, zou ik zeggen…
Nu we het toch hebben over Amerika, Dominika Walus brengt een uitgebreid verslag over de hobby van James Nguyen en de bouw van zijn droomvijver in Seattle staat hierbij centraal. Heel leuk om te weten dat de oorsprong van die droomvijver eigenlijk terug te vinden is in een…“jampot”. Ja, u leest het goed!

Verder gingen Ronald en Ruud op stap en bezochten de nodige Online-winnaars. Achtereenvolgens kan u berichten lezen over het “vijveren” ten huize van Kenneth Spissens,
Kim Verreet en Dennis Smits. Kwestie van een beetje inspiratie op te doen.

Toën vervolgt zijn serie Basic Koi Keeping met de klasse Utsurimono

terwijl onze Spaanse vriend Johan Laarberg zijn visie geeft op voeren. Veel voeren, dat betekent ook dat je filter moet voldoen aan alle eisen.

Koen Gevers zag dat het thuis nog steeds beter kon en zette alles in het werk om zijn systeem te optimaliseren. Natuurlijk horen daar nieuwe aankopen bij!
In de eerste plaats natuurlijk een ijzersterke zaag om die buizen (nog maar eens) door te zagen en het filterhuis te voorzien van nieuwe inwoners!
Dat is nu eenmaal Koi-hobbyen!

In Wiechert Fuit hebben we een nieuwe auteur gevonden. Natuurlijk moet zijn verhaal beginnen bij de oorsprong: Hoe heeft het virus hem ooit te pakken gekregen?

Vader en zoon Grey zaten intussen hokvast in Kyoto en genoten van al dat moois wat die wereldstad te bieden heeft.
Bijgevolg laten ze u meegenieten vanop de eerste rij!

KOI 158, alweer 132 pagina’s dik en alweer een uitgave om de frissere herfstdagen mee door te komen. Op naar die Winterse buien, op naar KOI 159! Tot binnen 2 maanden!

Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
days
hrs
mins
secs