NVN Koi magazine 159

Onze december uitgave, inmiddels alweer de 159ste, is gestoken in een mooi Kerstjasje.
Nadat de cover van onze vorige uitgave werd gesierd door die wondermooie Grand Champion Kohaku van onze Holland Koi Show, gaat voor deze uitgave de eer richting de Supreme Champion van diezelfde show, een wondermooie Sanke gekweekt door NND.

Dit nummer bestellen of abonneren

We hadden het al even over de “Holland Koi Show” in die openingszin en natuurlijk komen we in dit blad uitgebreid terug op de Show, door alvast het eerste deel van alle winnende Koi aan jullie te presenteren. maar daar houdt het natuurlijk nog niet mee op. Ook lichten we een eerste tip van de sluier wat betreft de komende Winter Holland Koi Show Online, die geprogrammeerd staat voor 13 februari 2022.
En even onderlijnen: Die WINTER HOLLAND KOI SHOW wordt in de toekomst gewoon een NVN-traditie!

Een andere traditie is natuurlijk dat we wel eens op bezoek gaan bij de eigenaars van een Grand Champion. Zo ook voor dit nummer!
We trokken dus richting Filip Poppe en Els de Decker en laten jullie meegenieten van hun prachtige tuin en de straffe manier waarop zij hun hobby beleven.

Een andere naam die regelmatig verschijnt in de winnaars lijsten: Rudy van Meerhaeghe, toevallig (is het wel toevallig?) wederom een Vlaming,
dus het werd een Vlaams-duo-tripje voor deze uitgave.

Koen stelde zich de vraag of Koi houden misschien niet meer is dan gewoon een kansspel en achtte de tijd rijp om zijn vijver verder helemaal op punt te zetten. “Vijvertje verbouwen” zullen we maar zeggen!

Terwijl Ruud en Ronald dus in Vlaanderen zaten, trok Johan en Domi de grens over in de andere richting om de vijver van Remco Wijnen te bezichtigen, wat uiteindelijk uitmondde in een nieuwe aflevering in de reeks “Vijvertje bouwen? Vijvertje bouwen!
En moet het nog gezegd worden: “natuurlijk was het niet Remco’s eerste gat wat daar in die groene zone lag”. We gingen dus helemaal terug in de tijd, samen met onze gastheer en kwamen -eens te meer- tot de ontdekking dat Koi houden meestal een verhaal is van… Vallen en opstaan!

de familie Grey, vader en zoon althans, nemen ons opnieuw mee op een trip doorheen Japan, waar we inmiddels in Kyoto zijn aanbeland, terwijl Toën san de traditionele en minder traditionele menukaarten eens onder ogen neemt.

Bernie zet een nieuwe stap in zijn serie “Koi beoordelen” en heeft het in deze uitgave erover hoe het eraan toe gaat tijdens een “judge seminar”…

Mascha en René namen een groep vertrouwelingen op sleeptouw om hun de basistechnieken uit te leggen wat betreft het fotograferen van Koi.
Iedereen kan wel een mooie foto schieten van een Koi zwemmend in de vijver, maar plaats eens een Koi in een blauwe bowl en totaal andere aspecten van het fotograferen komen aan de orde.
Mascha en René, bedankt voor een fantastische namiddag en hopelijk laten de deelnemers ons straks meegenieten van al die dingen die ze hebben opgestoken tijdens deze intense les-namiddag.

Wiechert Fuit blikt terug op het moment dat het Koi-virus hem wist te verschalken al ligt het zwaartepunt van zijn verhaal toch wel in Japan,
waar hij steeds opnieuw een graag geziene gast is op de Koifarm van NND, toevallig het kwekers-collectief welk dus ook verantwoordelijk is voor
die wondermooie Sanke die op de cover van deze uitgave prijkt!

Een feestelijke uitgave dus, met verder nog een vijftal artikelen die we U graag zelf laten ontdekken eens het blad in uw bus valt!
Zoals gezegd dus, een kerstcover… die gewoon thuis hoort onder de kerstboom!
Rest ons U een zalige Kerstperiode toe te wensen en natuurlijk een gezond 2022 waarbij we graag de wens uitspreken dat we U straks allen mogen verwelkomen tijdens de Holland Koi Show in Arcen, of misschien vroeger nog…

Tijdens de Young Holland Koi Show, die zoals het er nu uitziet zal doorgaan op Pinkstermaandag!
Maar eerst komt er natuurlijk nog onze tweede Winter Holland Koi Show Online aan! Tot in 2022!

Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs