NVN Koi magazine 162

Voor deze nieuwste uitgave hadden we eigenlijk de Grand Champion B van de Winter HKS als covermodel eruit gepikt. Maar de ultieme fotoshoot van de Ginrin Matsukawabake van het winnend koppel Chris en Ilona ging uiteindelijk niet door, net voor onze deadline trouwens, waardoor we genoodzaakt werden een ander onschuldig slachtoffer voor de cover uit te zoeken. Dit werd uiteindelijk een Kohaku, genaamd 3.2 step. En laat ons meteen met de deur in huis vallen: Geen cover, zonder een goede story…

Dit nummer bestellen of abonneren

U kan het complete verhaal over deze waanzinnige Kohaku lezen over maar liefst 13 pagina’s.
Van 56cm nisai in 2017 tot een 94cm groot monster in 2022, met alle toeters en bellen erbovenop! Een verhaal om niet te missen.
3.2 step is, zoals reeds gezegd een Kohaku en we pikken het onderwerp Kohaku er ook meteen weer uit bij ons Winter Judge seminar.
The Koi Page stelde foto’s en video’s ter beschikking van 5 verschillende Kohaku en het was aan de jury, onder leiding van Bernie Woollands, om er de allerbeste uit te kiezen. Trouwens heel interessant om het verschil in beoordeling te volgen tussen het oog van een jurylid en het oog van een Koi-dealer,
want die bleken nogal verschillend ingesteld te zijn!

Dave Kesseleer brengt het verhaal over de verbouwing van zijn vijver,

terwijl Stefan Pirnay, net voordat hij naar Boston vertrok, van naderbij bekeek hoe er vroeger gevijverd werd en hoe we nu met z’n allen trachten te “vijveren”.

Dat Boston ligt natuurlijk in het verre Amerika en laat nou net ons aller Toen Feyen de ingeving hebben gekregen om een roadtripje op z’n Harley te
ondernemen doorheen dat grote Amerika. Natuurlijk werden daar een paar Koi showtjes aan gekoppeld, of wat dacht U!

Dichter bij huis bezocht hij, ook als jurylid wel te verstaan, de Belgische Koi Show en breng daar een mooi verslag over.
Natuurlijk brengen we alle grote winnaars mooi in beeld, waarbij eens te meer de schitterende collectie van Filip en Els deed likkebaarden.
Zij wonnen, niet onverwacht, de Grand Champion en de Mature Champion!

Nog meer shows in dit nummer: Bernie brengt verslag uit over de South East Young Koi Show
en daar horen natuurlijk ook schitterende foto’s bij.

Shows en jureren, het moet niet noodzakelijk een ver van mijn bed show zijn. In deze uitgave presenteert het Zanmai-Team jullie maar liefst 15 schitterende Sanke, allen gekweekt door en op de Sakai Fish Farm. 4 Uitgaves lang gaan we op zoek naar antwoorden:
Welke Koi is de allerbeste van de 15 nu en welke Koi van de 15 zou ik best aankopen, om straks een mogelijke kampioen in de vijver te hebben.
Juryleden van dienst hebben echt wel internationaal tintje: Anja Albertsboer uit Nederland, Kate McGill uit Australië, Christine Woolger uit Engeland en… Kentaro Sakai, Mr. SFF, zelf uit Japan. Deze “wedstrijd wordt in het blad omschreven als de grootste, moeilijkste en meest intrigerende Koi beoordelingswedstrijd ooit gehouden in een magazine, en de prijzenpot liegt er niet om:
Opnieuw is er een waanzinnige prijzenpot samengesteld uit Hikari producten en FujiMAC airpompen.
Meedoen is dan ook de boodschap! En ja, straks geven we jullie ook de mogelijkheid om hier via onze Facebook-pagina mee te doen en mee te dingen naar die mooie prijzen…
Hou dus zeker deze pagina in de gaten de komende dagen, want deze wedstrijd is werkelijk uniek!

Er staan nog tal van andere leuke items in het blad, maar die laten we jullie liefst zelf ontdekken.

Nog geen lid van de NVN? Surf dan naar onze nieuwe website en ontdek wat de Nishikigoi Vereniging Nederland allemaal te bieden heeft,
naast die schitterende 6 magazines per jaar van telkens 132 pagina’s!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs